4x antibiotiká za 4 mesiace

laurika554
10. jan 2024

Ahojte,
mala je casto chora, ked prideme k dr. zakazdym jej dava antibiotika.
Predosle situacie riesit nechcem. Dnes v noci zacala teplotovat do 38,5. A plakala, ze ju boli usko. Boli sme u dr., povedal, ze ma zapal stredneho ucha a napisal otobacid a antibiotika.
Crp nerobil, ze je zbytocne ho robit, ze atb treba. Sopli iba malo, akurat tu teplotu mala v noci a ma aj cez den, po nurofene klesne. Neviete poradit, ci su tie atb naozaj potrebne? Ci nestaci davat kvapky? Stretla som sa uz aj s nazorom, ze ked bude takto casto bravat atb, ze uz jej ani zaberat nebudu. Ze telo si na ne zvykne. Dakujem za rady.

cookie29
10. jan 2024

No ak ju boli usko a doktorka sa pozrela a bubienok je cerveny a vypuknuty, tak je sanca ze ma zapal uska a teda ATB nie su nic moc, ale ta bolest je hnusna a ta infekcia je kusok od mozgu... asi tak. Neviem, ake ste mali predtym problemy a ci ATB boli vhodne alebo nie, ale teda my sme na usko mavali pravidelne, kolkokrat aj 10 dni

lius
10. jan 2024

Mam 3 deti, nikdy som s nimi k dr nesla pri bolestiach usi, lebo nam hned zabrali kvapky Audiron, su na bylinnej baze...ale musim podotknut, ze ja neriesim vsetko s doktormi, lebo atb su zacarovany kruh

13uzivatelka11
10. jan 2024

No zrovna pri zápale stredného ucha by som už nespekulovala a nasadila ATB.. A ak ti bude chcieť aj nabudúce chcieť dat ATB možno pri menej závažnejšom probléme, skus sa poradiť s iným lekárom.

nikpa
10. jan 2024

@laurika554 syn mal teraz bolesť ucha, teplota a sople. Dr. sa vyjadrila, že ma zapal v uchu. Dostal len Otobacin a niečo na odhlienenie mi kázala kúpiť. V lekárni mi dali kvapky Bromhexin. Za 2 dni bolo po bolesti ucha, akurát sople doliečujeme.
Na tvojom mieste by som ATB dávala už len v naozaj nevyhnutnych situáciach. Dieťa musí mat komplet zničenú črevnú mikrofloru, samozrejme ze je potom často choré. A nehovoriac o tom, že si vytvára takto rezistenciu na ATB.

roja01
10. jan 2024

Nezabudni denne davat probiotika a striedat druhy.
Keby si vedel premyvat nos vodou - konvickovat. Alebo vincentkou, to by bola pomoc.

majamat
10. jan 2024

pri ochoreniahbhornychdych ciest by som urcite vzdy cakala, ako sa ot vyinie, nie hned k dr no pri zapale stredneho ucha casto ATB treba.

je zaujimave, ze pri neiktorych bakterialnych infekciach sa CRP nemusi az tak zdvihnut

cecilia29
10. jan 2024

Mozno teraz bolo dobre ze dala ATB,. Ale inak pozor na atb. Mame veľa detí v rodine a vidím ako k tomu pristupujú dr. Atb dávajú na každý kašeľ. Ja mam poctivú dr. Bez crp alebo vyteru atb nedá. Ak by dávala na každý kašeľ, sopeľ ci bolesť uška už by mali deti zníženú imunitu. Ak je ochorenie vírusové- ci už nádcha, hrdlo, priedušky tak atb sú zbytočné.

laurika554
autor
10. jan 2024

@roja01 konvickujeme kazdy den 3x. dlhodobo

cookie29
10. jan 2024

@nikpa hej pri vonkajšom zápale je to možné pri vnútornom nie. Obe deti mali rovnaké príznaky obe deti bolelo uško u jedného to bol zápal uška z vonkajšej strany (zvukovodu) a dostali sme kvapky a 2-3 dni na to pohoda u druhého bol hnis z vnútornej strany a teda dostalo sme normálne ATB

laurika554
autor
11. jan 2024

@cookie29 a ako na to prisli ci je z vonkajsej strany alebo z vnutornej

cookie29
12. jan 2024

@laurika554 ja nie som lekar, on sa pozera do uska. U nas priznaky podobne u oboch ale ved ked sa pozrie do uska tak vidi. Ak su aj sopliky, tak je chyteny bubienok a lekar vidi ze je podrazdeny, vypuknuty respektive hnis/tekutinu za nim. Vonkajsi zapal uska je casto po kupani a pod, pokial zostane voda v usku.