4mesačné dieťatko s kolikami a refluxom

domikadb
19. okt 2023

Dobrý deň, bude to asi na dlhšie a preto ďakujem každej mamine, ktorá to dočíta do konca. MK je dosť silná zostava úžasných mamičkek, ktoré si radia ako môžu a preto verím, že mi napíšete svoje postrehy a trošku ma nakopne to zvládnuť.
Mám 4mesačného syna s kolikami a stredne ťažkým refluxom. Nie je plne kojený, lebo nemám toľko mliečka, ale tak na 80percent je. Dokrmujem pred obedom (vážim si ho, ale rátam, že sú to posledné váženia, nakoľko sa už strašne jaší na váhe) a pred spaním, tam mám už minimum mlieka. Prikladám ho dosť často ale mne príde, že sa len upokojuje, nakoľko nechce cumlík. Je to kontaktné bábo odmieta kočiar a jazdenie v aute je pre neho horor. Preto sa nosíme..Myslím si, že na vine je najmä reflux, lebo sa často budí na naťahovanie (má skrytý reflux), dávame mu pred každým veľkým kojenim (cca každé 3hodiny nutriton) počas tých mini kojení nie. No a tu nastáva problém spánok. Budí sa okolo 7 ale od 06,15 ho už iba hojdám vo vajíčku a on drieme, niekedy ho strašne, vystiera nôžky. Prvý spánok má po cca 2h okolo 9 spí iba 40minút potom ho douspávam na rukách(cca 15min) a šupnem ho do hojdacieho kresielka na ďalších 40minút (v postieľke by sa už prebral). Ďalší spánok má okolo 1 po cca 2h a trvá cca 1,5h (keď som ho nechala spať dlhšie tak v noci bol častejšie hore) a to ho dávam spinkať do postieľky a cca po 30minútach prekladám do nosiča a idem po staršieho do školy. A posledný spánok je tiež po 2h a tam je to okolo 5tej, no spí iba 20minút. Na večer zvykol zaspávať okolo 7mej, no posunul si to na 8mu. Podotýkam, že noci sú horor do pol 12tej ôk. Potom sa budí každú hodinu, čo je masaker. Niekedy stačí ponosiť niekedy dať ku prsníku. Keď mal cez deň 4 spánky tak mal doobeda dva po 40minút, no už potom nechcel zaspať na ten krátky podvečer. Celý čas je zlý spáč, ale toto je už veľa. Unavená ja aj on. Keď ho ukladám spať skôr napr. po hodine a pol, tak ho pol hodinu uspávam. Podotýkam, že ho uspávam na rukách, viem moja hlúposť. Iba večer vie zaspať sám v postieľke. Neviem si už rady, skončí to niekedy? Je neustále nervózny a mne je ho ľúto. Začala som mu už dávať prikrmy myslela som, že bude lepšie spinkať, no nie..
Čiže spinká cca 3,5h cez deň a v noci cca 10h. Ale to je veľmi cca keďže je noc, keď sa zobudí 3krát ale aj noc keď je hore aj 10krát a aj to ho minimálne 2krát douspávam. Je mi ľúto, že je nervózny, a neviem mu pomôcť, či je unavený, hladný, bolí ho bruško alebo všetko dokopy. Niekedy mam pocit, že mu totálne nerozumiem. Mali ste aj vy podobný problém, prosím?

bela30
19. okt 2023

Ahoj. Kazda z nas ti tu da asi inu radu, moja rada znie napr.takto. Nam pomohli homeopatika Gastrocynesine pred kazdym jedlom rozpustit na lyzicke s vodou a podat dietatu. Pokial davas vit.D znacky Vigantol, zmenit na znacku Jamieson alebo inu, a taktiez davat probiotika s obsahom kultury BB12 . Su asi len tri druhy, na vyber, co poznam konkretne a to Probiofix baby, Jamieson a este jedny tusim Floraliv. Osobne odporucam Jamieson probiotic baby. Ide o to aby obsahovali tu zlozku BB12. Za vyskusanie nic nedas, nam to pomohlo. Tazsie sa zhanaju ale vedia objednat v lekarni alebo kupis cez eshop.

domikadb
autor
19. okt 2023

@bela30 a dokedy si ich prosím ťa dávala bábätku?

bela30
19. okt 2023

@domikadb Kym som nevidela zlepsenie. Potom som postupne vysadzala(znizovala davky) hlavne ten Gastrocynesine, probiotika som davala dlhodobejsie, to nie je na skodu.