4 týždne trvajúci kašeľ u 2,5-ročného syna

skb
11. feb 2024

Ahojte 2,5r. syn kašle, už tomu bude zajtra 4týždne. Boli sme hned u dr, predpis klasika fenistil 2x10kv. 2,5ml kalcium, 2,5ml stoptusin a zvysit na 2x2,5ml imunoglukan. Po tyzdni +pamicon (mal aj sople) a vymenili sme stoptusin za tusirex, Po tretom tyzdni namiesto tusirexu ambrobene. Kasle stale, kaslal hlavne rano, ale uz sa to vyrovnava aj pocas dna a noci. Kasel je rozny, sem tam suchy sem tam vykasle. Do skolky s tak silnym kaslom nemoze a mne treba chodit do prace. Uz som z toho zufali, kasle dost vela a nevieme si rady. Poradte prosim vase skusenosti, vdaka

zuzkaa1991
11. feb 2024

@skb vyskúšala by som vsetko vynechať uz vela toho pobral.(presli sme s takým tiez) ak náhodou by dostal zachvat kaslu vecer som davala ditihaden na noc dajte rozkrojenu cibuľu k posteli ale lieky by som vysadila nech si telo samo poradi jedine vitamíny davat a skuait čajík na priedušky 😇 moja tiez bola casto chora všetko mozne sme.skusali

skb
autor
11. feb 2024

@zuzkaa1991 cibulu som uz skusal, uz som aj dva krat vypral po jej voni vsetko 🙂 vitaminy a porieduskove caje davam. Dnes som mu dal len fenistil a vitaminy, asi ano vynecham vsetky tie sirupy. Vdaka za nazor

amis89
11. feb 2024

@skb vysadit všetke lieky a do ponoziek ked zaspi mu vlozte platky cibule a platky zemiaku. Dacat tak aj zopar dni. Mali sme teraz presne to iste a prave tento postup vynechania liekov a cibula s zemiakom akoze najviac! Skuste

laurikalalinka
11. feb 2024

@skb vyskúšaj bravčovú masť,uvoľňuje hlieny,neviem prečo Fenistil,to už lekári nechcú dávať ani Trifed,to nieje dobré,aký má kašeľ ak suchý,tak skús dať prádlo do izby alebo mokrý uterák na radiátor

amonet
11. feb 2024

@skb kasel je prirodzeny obranny mechanizmus ked sa dychacie cesty snazia branit pred zvysenou produkciou hlienu. ja nevidim v tom postupe zeby tam mal nieco na riedenie hlienov? snazite sa iba zastavit kasel. skuste podporit vykasliavanie a riedenie hlienov solmucol, alebo sinupret

tarrra
11. feb 2024

@skb podľa mňa by potreboval preliečiť ATB.Dr nedala?ani prípadne crp nebrala?my sme tiež mali taký kašeľ ,nakoniec to bol zápal priedušiek a skončili sme v nemocnici - ale vôbec vôbec by som to nepovedala podľa príznakov

simona20201309
11. feb 2024

@skb robili testy na pľúcne mykoplazmy a chlamýdie? Poslala vás doktorka na alergo? Co všetko ste skúšali vy, okrem liekov?

skb
autor
11. feb 2024

@tarrra brala crp dva krat, raz mal 7 a naposledy 5

kristina82
11. feb 2024

@skb moja tuez 2,5 rocna mala kasel ktory trval 27 dni.tiez rozne sirupy fenistil kalobu cecko cibulu sne davali k postielke,crp mala nizke,kaslale iba cez den, v noci nie,ale po 3 tyzdnoch jej uz dala atb doktorka a zabrali az na osmy den ich podavania.mam pocit ze teraz su choroby take dlhsie nez inokedy

skb
autor
11. feb 2024

@simona20201309 boli sme na alergo koncom roka. Teraz nas poslala na krcne ale je dost velka cakacia doba. Ja som skusal klasicke babske recepty cibulovy sirup, zabal na hrudnik v noci, cibulu pod postel.

kleopatra114
11. feb 2024

Krv minimálne na chlamydie a mykoplazmy ( odporucam aj čierny kašeľ ) . Ak to bude niečo z vyssie spomenutých , bez atb sa nezaobídete

zuzkaa1991
11. feb 2024

@skb fenistil nam nezaberal takze presla som v 3 ci 4r na ditihaden na vecer a ten zabral ze celu noc sme prespali a ukladanila.s.kaslom vysadit urcite ;) a sledovat kasel

nikkix
11. feb 2024

Dala by som.si ho poriadne vyšetriť. Moja skúsenosť ...3 týždne v kuse kašeľ a moja Dr k tomu pristupovala ako tvoja, a na pohotovosti zistili ze ma zápal pľúc...horúčky ani teplotu nemal! Samozrejme ze lekarku sme vymenili. Nevravím ze to musí byť tak aj u vás, ale trvaj na vyšetreniach! Držím palce

eestimlha
11. feb 2024

dat si u lekara zobrat krv na plucne chlamydie, mykoplazmy - je to krvna serologia na uvedene bakterie. Ak bude vysledok pozitivny, treba preliecit atb, hlavne ak kasel trva uz tak dlho.

milka1988
11. feb 2024

@skb dr robila aj vyter z krku?

justify
11. feb 2024

U nás toto isté, od novembra prakticky skoro vkuse. Boli sme na RTG, imunológia v poriadku, stery negat, velke odbery tiež,až na to,že má brutálne nízku hodnotu železa čo vraj môže mať za následok tie časté a dlho trvajúce infekty. Ešte nás čaká gastro či nemá reflux. Už som nešťastná, začne kašľať a nemá to konca, iné nerobím,len som na očr. So starším to bolo takto isto,keď začal kašľať,tak to trvalo aj 6tyz. No ako dovŕšil 6r, imunita sa výrazne zlepšila,tak si hovorím,že ešte to nejak 2r vydržať a snáď sa dožijem zázraku aj u nej 🙈 Vám držím palce a želám skoré uzdravenie 🍀

skb
autor
10. mar 2024

nakoniec kasel presiel po 5tyzdnoch. Bol teraz 2 tyzdne zdravy a dnes zase zacina kaslat (( Boli sme na krcnom a doktorka nam povedala ze nosna mandla musi von.

leniel
10. mar 2024

@skb mojim na kasel velmi pomaha sirup Trifed. Z nekonecneho kasla ich dostal oboch, 2 rocneho aj 5 rocnu. s tou mandlou este pockajte, aj nam odporucali vyberat a prislo leto, chorob menej, more pomohlo a zrazu uz mandla vobec nie je problem... 😉

skb
autor
11. mar 2024

@leniel tu nejde moc o zimu, o choroby. Minuli rok sme boli pri mori 3x a on chudacik dycha cez usta stale. Stále.ich ma otvorene. Pri navseteve lekara doktorka hned povedala ze to vidno na jeho spravani a vyzore. Ma to vyberanie nosnej mandle aj nejake negativa?

kleopatra114
11. mar 2024

@skb daj vybrať a potom sa postupne úcte dýchať nosom. Mojej zostalo z dychania ústami gotické podnebie a to nie je nič moc .

leniel
11. mar 2024

@skb samozrejme ze to ma aj negativa... nosna mandla je spongia, ktora zachytava bakterie a virusy, aby sa nedostali do dolnych dychacich ciest... po jej vybrati sa paradoxne kasle a zapaly priedusiek mozu zhorsit 😕 kazdy organ v ludskom tele ma svoj ucel, vyberat ho uz u 2,5 rocneho dietatka mi pride unahlene a ako posledna moznost. Skuste alternativnu liecbu na podporu imunity - skuste sa poradit u Andreja Medveda.

amonet
12. mar 2024

@leniel a vies ze tych mandli je tam po sebe niekolko kym sa dostanes k dolnym dychacim?

skb
autor
14. mar 2024

@leniel my sme neboli mandle obhliadat u zverolekara ;) boli sme u primarky detskej krcnej nemocnice. Doteraz nepomohol ani mometazon, tak som dal najej jednoznacne slova a 28 mame termin.

leniel
14. mar 2024

@skb tak uz si sa rozhodla... Mometazon nepomoze nikdy, len potlaci priznaky, ako kazdy kortikosteroid. Tak Vam drzim palce, aby ste to obaja zvladli a aby sa vas kasel tymto vyriesil

skb
autor
27. mar 2024

@leniel Rozhodol, ja som stale chlap)) kasel presiel, ale mandle idu zajtra von, na zeleny stvrtok. Mam trochu obavy ale snad dopadne vsetko ok. dakujem za reakcie