Ahojte.Moj 4rocny cca 4dni hnackuje,raz aj vracal.Volala som lekarke,kazala mi,nech drzi dietu z dala nejake rady.Je to moje prve dieta.Tekutiny prijima,no prehana ho stale.Davam mu probiotika,entirol,.Papa len ryzu,suchsie pecivo,slane tycinky,piskoty,banan.Pije cierny caj a rehydratacny napoj.V noci tiez hnacka.Co robit,aby udrzal v sebe tie tekutiny?
@zuzkaa1991 Dakujem.
No na to, že drží diétu, má dosť dlho hnačku. Po jednom, dvoch dňoch na diéte čo píšeš, mu už mala ustúpiť. Akej farby má stolicu? Je úplne vodova? Teplotu nemá? Pri salmoneloze je zelená stolica. Môže to byť nejaká baktéria... Napr. Campylobacter alebo salmoneloza. Mali by mu urobiť výter...
@januarova Musim to odsledovat.No v stredu rano zvracal a vecer zacal hnackovat.Niekedy uz v nedelu ho prehnzlo prvykrat tskto,no ustupilo to az do stredy.Potom uz sko dom napisala.Asi pojdeme nz pohotovost rano,uf.
@zuzkaa1991 ryzu,suchsie pecivo,slane tycinky,piskoty,banan vau toto napchat do stale hnackujuceho.
Moj syn 2r. hnackoval vo stvrtok. Dnes jedol smectu, probiotoka, vodu a rehydratacne roztoky. Nic ine a nekakal uz ani raz.
Hladny je jak pes ale nemienim vratit k hnackam. Ked ma vodu a rehydatacny neumre keby aj 3 dni nejedol. Na to ten rehydratacny existuje.
Zajtra dostane suchu ryzu a mrkvu. Ak bude vsetko ok budem nedelu pridavat dalsie jedla ako banan, zemiaky, suche pecivo ....
Podla mna mu pchas kopu rozneho jedla a este ani neprestal hnackovat.
Aj dru tycinku veru este dnes mal JEDNU len za to ze ich videl na linke a reval ze chce.
@blunka tak ja si neviem predstavit, ze by 4 rocne dieta nic nejedlo cely den. Lebo mama nechce, aby viac hnackoval. Niektore deti maju vacsi apetit, niektore mensi. Celkovo deti pri takychto problemoch menej jedia, ale pokial su hladne, tak im treba nieco dat.
@petricka22 tak nech je a mozu hnackovat veselo dalej. Hnackujucemu dietatu nedam lebo CHCE, lebo ja som dospela a mam mat rozum ze nemoze.
Moje deti nechceli smetcu. Ja som im kupovala enterinu.
este chvalia aj tasectan pre deti
Naši malí pred dvoma týždňami toto iste každý 5dni hnačka.Dcere nakoniec zabralo čierne uhlie dr.kazala dať tri naraz, synovi to po 5 dní aj bez toho prešlo.Okrem toho čo ty som dávala ešte Tasectan
Inak naším robila dr.aj výter mali adenovirus
@blunka by som chcela vidiet teba, ako par dni nejes, ked hnackujes. Ale kedze ty si mama a tvoje dieta je na tebe zavisle, tak nema na vyber.
Len aby Ti žalúdočné vredy od hladu nedostal ... nič v zlom, no nedať dieťaťu celý deň nič jesť, lebo hnačkuje, mi príde kus cez čiaru ...
@blunka
Enterina ma vypadok teraz. A Smecta vraj neni dobra, ze zadrzi tie toxiny vnutri. Ale ked sme mali hnacku z pokazenej zmrzliny, tak nam velmi pomohla, mne a 2rocnej. Teraz mali 2.5 rocna a 4.5 rocna po sebe crevny adenvirus a tam Smecta vobec nezabrala... bolo to 5 dni hnacky, malo jedli, schudli, nemali chut do jedla. Starsia ani moc nepila, mala uplne kalny moc... Par dni po znormalizovani pomerov zacali jest jak kyselina. Stale "mama, som hladna"...
@dzulli1980 práve tak sa to má riešiť. Ani pri svojej hnačke hádam nebudem jesť ďalej.
Ahoj.Aj ja radim smectu.Nam to kazala doktorka ked mal syn rok a pol.Horuckoval a strasne hnackoval.Smecta vraj na seba naviaze to co hnacku spôsobuje a vyluci sa to stolicou von.
@blunka prosím ťa neber to v zlom,ale nemáš pravdu. Odkial mas toto info? Dokonca aj Kulíšek rehydratačný roztok má na letáku napísané,že hladovka je chybou.
Mrkva,ryža kľudne môže byť,ale blbosti by som nedávala ako piškoty a tak..
Autorka skús uvariť napr.tieto receptiky https://www.zdravedieta.com/post/recepty-nielen...
Tasectan kids je vyborny na zastavenie a pridaj probiotika na obnovu crevnej mikroflory.
Dakujem vsetkym za reakcie.🙂
Ako je synčekovi?
@januarova nasadila som cierne uhlie dnrs este,vynechala enterol,nech nema toho tolko.Davam hylak a kulisek a zda sa,ze by to mohlo byt lepsie.Pevne dufam.U lekara sme neboli,este sme dnes skusili to uhlie,ked tak sa pojde(snad nie).Dakujem za opytanie.🙂
Držím palce, aby už bolo lepšie ✊
@januarova Dakujem.🙂
Ja by som vám odporučila teraz počas toho stavu co ma a hnačky colostrum od LR ak máte záujem píšte
Skuste smectu prvýkrát sme tento rok vyskúšali mozu deti od 2r. Takze urcite vyskúšať to....plus probiotika a upravenu stravu hlavne tekutiny aj cez hnacky sa clovek môže dehydrovat