4-ročnému synovi sa sem-tam zatočí hlava

8. jún 2024

Ahojte, mate taku skusenost? Syn tak raz za 2-3 mesiace povie, ze sa mu zatočila hlava, nezvracia, nestraca vedomie, trva to asi 10 sekund, nerozprava z cesty alebo nieco …. Pytala som sa aj pediatricky a povedala, ze to sa moze, aj pri chorobe, malo vody, rozne faktory, ze ked sa to nedeje na dennej baze, nie su dalsie priznaky a nezhorsuje sa to, tak by to neriešila … čo myslite? Mate niekto taku skusenost?

dadka1997
8. jún 2024

U takeho malého dieťaťa je to nezvyčajné, skúste zvýšiť pitný režim a ak to neprejde neurológ, možno mu to ide od krčnej chrbtice ak krivo spinká, ja som tak s dietatom bola na MR nastastie vsetko dopadlo dobre

bluka2
8. jún 2024

A pije dost?

ivana11155
8. jún 2024

Malo pije, moze mat aj nizky tlak

autor
8. jún 2024

Ano snazime sa odvtedy mu dohliadat viac na pitny rezim, tak uvidime, 2x sa mu to stalo pri chorobe, ale 2x ked nebol prave chory

nahodnemeno
9. jún 2024

pri tak malom dietati okrem neurologickych dg. treba vylucit aj srdcove - arytmie, chlopnove chyby, ktore by mohli viest k prechodnemu nizsiemu okysliceniu mozgu...tiez by bolo dobre skontrolovat krvny obraz, ci nie je anemicky. sledovat navaznost na fyzicku aktivitu , a ako bolo spomenute pitny rezim.

autor
9. jún 2024

@nahodnemeno on je taky bleducky, teoreticky ta anemia by mohla byt, ale doktorka mi to nenavrhla overit, tak neviem co s tym, ci fakt neriesit 😫