4-ročného synčeka všetko škriabe

8. jún 2023

Mám 4r synčeka,pár dní dozadu začal sa skriabat najprv na zadku,potom chrbát brucho a teraz už na celom tele,že ho všetko škriabe.Ma to do červená vyskrabane,nie do krvi.Vecer si ľahne do postele a vtedy sa zvykne škrabkat.Reve že všetko ho škriabe tečú mu slzy sliny,má mokru plachtu na posteľ,nevie sa uložiť ako zaspať.Za toto všetko sa jeduje a reve.Mali ste niečo podobné s deťmi?
To škrabanie alebo svrbenie neviem od čoho to má.Ze je teplo a rýchlo sa spoti.Sprchujeme ho každý deň večer.On je alergik alebo z toho že vonku lieta peľ.Alebo že už mu nekupujem detský prací gél a aviváž,fakt neviem z čoho.

nitka1157
8. jún 2023

Na co je alergicky?

janinah
8. jún 2023

A pediater vám povedal čo?

autor
8. jún 2023

@nitka1157 Na kvitnúce stromy a peľ
@janinah Nebola som s tým u detskej dr

mariba77
8. jún 2023

Náš syn sa skriabal, boli sme na testy (kontaktné testy-terčíky) u kožného a zistili alergiu na textilné farbiva, jemu vadia tmavé farby, také čo sú najviac farebne (čierna, tmavé…). Väčšina pyzam mala tmavé nohavice, alebo kombináciu… pomohla nám zmena oblečenia a kozmetika pre atopikov, čo potlacala svrbenie, mozno skúste aj to.…

janinah
8. jún 2023

aha...a kedy to chcete riesiť s pedatrom? lebo dieťa trpí a pokusy podla názorov laikov z netu môžu narobiť viac škody ako osohu.

autor
8. jún 2023

@mariba77 Tie testy robí kožná, treba aj vymenny lístok k nej?
@janinah Naša detská hovorí že nemáme chodiť so všetkými problémami k nej,len keď je dieťa ozaj choré.

mariba77
8. jún 2023

Vieš čo, my sme boli u súkromného kožného bez cakacky (platili sme to- myslím, že 60€ cca… ale termín sme mali o dva dni) - v Prievidzi, neviem odkiaľ si. Maly mal tie terčíky nalepené na chrbte ako nalepky dva dni a potom sme išli na odcitanie výsledkov (bolo tam viac alergénov). Ak chceš napis súkromne, pošlem kontakt 🙂

janinah
8. jún 2023

Podla vás je toto dieťa zdravé a preto nepôjdete "otravovať" doktorku? no,nemám viac slov.....zajtra ráno by som sedela v čakárni aj s dieťaťom

autor
8. jún 2023

@janinah Ja nechodím s každým soplom k doktorke ani s ostatnými maličkosťami.Jasne hovorí dr že zo začiatku keď niečo deti majú máme sa to snažiť vyriešiť sami,kúpiť v lekárni voľnopredajny liek a tak.Ked to neprejde po dlhšej dobe vtedy vyhľadať lekára.

autor
8. jún 2023

@mariba77 To je ďaleko,ja som od Košíc

janinah
8. jún 2023

Aha...takže zrevané zasoplené škrabajúce sa dieťa je maličkosť? ...nemám slov druhýkrát,len mi je toho dieťaťa ľúto...aspon fenistil kvapky mu dávajte

taktotedanie
8. jún 2023

Mimochodom MUDr.Čerkalova Zeleznicna nemocnica Kosice- vymenny listok nepotrebujete, rano sa vylozi 30 listkov ak sa vam ujde vysetri vas
Toto vsetko co ate tu naoisali su vyhovorky

nitka1157
8. jún 2023

Ked viete na co je alergicky asi ste sledovani na alergo?? Odtial by mal mat liecbu

slavomira236
8. jún 2023

Dcerka sa rakto skeiabe ma histaminovu intoleranciu

beata_k
8. jún 2023

Cudna lekarka. Nepoviem sopel, ale ze sa vzdy mate pokusit o liecbu sami doma? A ona od coho studovala medicinu a berie kazdy mesiac poplatky od poistovne?

deedol
8. jún 2023

pises, ze si prestala pouzivat detsky prasok? kedy? nemoze to spolu suvisiet?
sla by som na kozne, my mame super dr., ale som z BA, v KE neporadim.

autor
9. jún 2023

@deedol Cca rok dozadu už nekupujem detský gél a aviváž ale periem s takým čo používame my.Som sa na to pýtala doktorky a že to je len pre babetka že kľudne môžem normálne mu prať.
@beata_k Áno lebo potom každý sa tam " dotrepe" so všetkým možným a dr sa hnevá na to,že prist k nej len keď je vážny stav.

beata_k
9. jún 2023

A placuce dieta je aky stav?

kp7333
9. jún 2023

Skus pouzivat praci prasok na citlivu pokozku, nie pracie gely, ani avivaz. Prasok sa lepsie vyplachne ako gel. Kludne daj aj extra plachanie po oprani. Na sprchovanie len mydlo urcene pre babatka - nam sa osvedcila pena Bupi. A po kupani premastovat pokozku (napr. Bepanthen sensiderm kremom alebo kremom zarobenym v lekarni).

simca06022011
9. jún 2023

Takú lekárku by som okamžite menila. Inak ak sa to deje pár dní a cez deň ho nič nesvrbi, len v posteli, tak asi by som sa na tu postel zamerala. Možno materiál, možno avivaz, ... mne sa už stalo ze som v noci periny vyhadzovala 🙂 alebo nespala na privátoch, návštevách. Alebo nejaké "zvieratka"...
Ku kožnej výmenný nepotrebuješ, objednaj sa, inak skus tu postel medzitým checknut.

lucka_ke
9. jún 2023

ja som získala alergiu na pracie prostriedky a aviváž po 40ke, netuším z čoho, ale podobne ako tvoj synček som sa mohla rozškriabať, mne aj puchli pery, očné viečka... musela som všetko oprať v sensitive pracom pr. a aviváž úplne vyhodiť, trvalo mi dosť dlho kým mi to prešlo, ale aviváž mi vadí na návšteve, v hoteli, všade si nosím svoje obliečky, nie je to sranda a je to aj bolestivé, kým pôjdete ku dr skús určite toto

miriam11
9. jún 2023

Pracie prostriedky zmeň

autor
9. jún 2023

@simca06022011 Aké zvieratká v posteli máš na myslí?Lenže ja ho večer uspavam predtým čítam mu rozprávku na dobrú noc a ležím s ním na posteli hodinu aj viac.Mna neskrabe nič.