4-ročné dieťa sa sťažuje na kŕče v brušku

15. máj 2023

Ahojte ak sa 4 rocne dieta stazuje na krce v brusku, ale po vykakaní to potom prejde ide aj tak o slepe crevo ked nema teplotu a nezvracia ?..ale krce malo take ze az plakalo

sissy27
15. máj 2023

Ja by som to tipla skor na nejaku potravinovu intoleranciu - laktoza, lepok, mliecna bielkovina… alebo proste porozmyslat, co posledny den-dva pojedla, mozno jej nieco nesadlo. Pri zapale apendixu by jej to nepreslo po vyprazdneni.

autor
15. máj 2023

@sissy27 je pravda ze den predty pojedla vela sladkosti,

autor
15. máj 2023

@sissy27 ale zas maju aj vela chorych deti v skolke

diewcatqoo
15. máj 2023

Keby slo o slepak, nepreslo by to po vykakani. Ja som si presla ako dieta zapalom slepeho creva, a teda brucho ma bolelo aj po vyprazdneni vrchom alebo spodkom.
Mozno dietatu len nieco nesadlo, tak ho bolelo brusko. Teba neboli obcas brucho? Alebo sa rozbieha nejaka viroza, teraz je ich dost. U nas teda uz velakrat bolelo brusko, tak, ze aj s placom, dokonca parkrat aj vyskocila teplota. Pokial uz brusko neboli, tak to neries.

martinka13
15. máj 2023

Bolesť pri zapalenom slepom čreve by po vykonaní neprešla. A bola by aj teplota. Zrejme kŕče zo zlej stravy.

kvieta
15. máj 2023

Odsleduj, či nezadržiava stolicu (napr. v zápale hry a pod.). V takom prípade zvykne potom dôjsť ku kŕčom, prípadne zastavené vetry.

stanulienkat
15. máj 2023

Ako si zdiagnostikovala slepé črevo? Mne by to pri malom dieťati ani nenapadl. Proste zjedlo dieťa niečo, čo mu nesadlo, malo kŕče v brušku. Ak to máva dlhodobo a pravidelne, treba sa spýtať pediatra. Ale jednorazové bolesti bruška by som nejak zvlášť neriešila, to je u detí bežné.

dupinka
15. máj 2023

Nemohlo z niečoho nafúknuť? Zaplynené črevá?

autor
15. máj 2023

@stanulienkat sesternica bola u nas a ona ze jej malemu sa takto prejavil slepak tak som sa zlakla

stanulienkat
15. máj 2023

Môže to byť ďalších 10 vecí - 9 nezávažných a jedna závažná. Ak sa to bude opakovať, zabehni k pediatrovi.