4-ročné dieťa nerozpráva

karmenka123
23. okt 2024

zdravim mamičky stretli ste sa s takou situáciou ako ja?
Mali bude mat v decembri 4 roky, povie mi , mama ,oco , daj, havo krava, no tieto slovíčka a este zopar ich je. Ale vety vobec. Chodíme aj logo, aj psichologicke , hovoria ze su tam pokroky. Ale ja len chcem vediet ci aj vy niektorá z vas bola tak na tom s dieťaťom ako ja. Vopred ďakujem 😊

mikella912
23. okt 2024

môj syn do 4 rokov iba blabotal hatlatinou doslova až po 4 roku začal fakt som bola bezradná tiež ale chvála Bohu prišlo to, tiež sme chodili logo, neuro, psychologička on mal aj kadejaké správanie také podobné autizmu akoby ale všetko vymizlo je z neho zdravý a šikovný chlapec 🙂 takže len potrebuje možno viac času ako náš

mikella912
23. okt 2024

ešte ma napadlo sluch má v poriadku?

thirstymonk
23. okt 2024

MAme to tak so synom. Má 6, už mal byť v škole, dali sme mu rok odklad. Urobil neslychane pokroky, vzhľadom na to, že som si myslel, že nikdy nebude rozprávať, rapoce teraz neskutočne. Ale niekedy jak google translate. Neskloňuje, nerobí rozdiely v rodoch. Aspoň že už začal o sebe hovoriť v prvej osobe, lebo hovoril v tretej...

gramtlika
23. okt 2024

myslim si, ze na toto netreba nic ine ako trpezlivost. kazde dieta je fakt ine a pokial sa mu dostatocne venujete, pises, ze aj logopediu ste skusali, tak asi uz nie je vela moznosti ako cakat a venovat sa mu aj nadalej.

karmenka123
autor
23. okt 2024

@mikella912 ta pani logo. patrí aj k automatickým detickam nie raz som sa jej opýtala ci ho neskusime dat na tie vyšetrenia povedala ze nie nevidí naznak na autizmus. Ze je šikovný len musi byt medzi detičkami a vela snim komunikovať. 😉 šikovný je. Ale prefíkaný , radšej ukazuje ako by mal povedať 😉

karmenka123
autor
23. okt 2024

@thirstymonk To som rada, a rada som precitala vas komentár. Tak dufam ze čoskoro bude aj môj rozprávať .😉 ale chvála bohu nema ziadny naznak na autizmus. Povedala logo, ktora patri pod autisticke detičky.

jurly
23. okt 2024

@karmenka123 ahoj, poznam. presne ako pises. matka bola uz na prasky. ciste psycho. teraz sa mu "huba nezavrie". tak neskutocne vyrecne a ukecane dieta je z neho, ze by jeden neveril.

neboj sa.

to sa v istom bode zlomi. drzim palce

mikella912
23. okt 2024

no náš mal aj trochu nejaké črty vtedy ak je chlapec v poriadku všetko chápe a iba ta reč tak to je možno len oneskorený vývin reči a obvodná by mala odporučiť vyšetrenie sluchu

777januska777
23. okt 2024

Nemusí tam byt autizmus, ale na orl ste v prvom rade mali ísť. Môže mať veľkú mandlu, zlý sluch a veľa iných problémov, ktoré funkčne bránia reči, ďalej neurologia a iné takéto vyšetrenia. Môže tam byt nejaký jednoduchý problém a príde sa na to neskoro.

veronika2952019
25. okt 2024

A u neurológa ste boli ?

veronika2952019
25. okt 2024

@karmenka123 u nás mali podozrenie na autizmus ale nakoniec to je vývinová dysfázia a možno dmo