Ahojte, dcérka má 4 roky a posledný týždeň sa počítala v noci. Nadránom vstane že sa pocikala. Nehresim ju za to, vidno ze ju to mrzí aj plakala. Neviem v com je problém, cikanie hu neboli ani na nič sa nesťažuje. Na veľkú noc k nám prišla švagriná aj so svokrovcami a keďže si všimla švagriná ze ma prezlecenu posteľ tak jej povedala ze to robí určite naschvál a ze by jej nasekali na zadok 🙈 z toho poslednú noc až skoro hysak dostala, že ju zbijem za to. Som v 6. mesiaci tak padli aj narážky že na seba upozorňuje No mne sa to nezdá doteraz s tým bola v pohode. Mali ste to niekto takto?
Dala by som pre každý prípad vyšetriť moč. Zavolaj pediatricke
Svagrinu premudrelu by som tak do riti poslala, že by ani dvere nestihla za sebou zatvoriť
Chráň dcéru pred takými rečami a vyhrážkami.
Svagrinu treba usmernit a pocikavanie riesit s pediatrickou. Ak sa uz nepocilavala a teraz sa zacala, tak najskor bude za tym zdravotny problem.
@pribinak nič ju nebolí, nesťažuje sa na to. A nie je to každú noc 3x sa to stalo. Pritom večer ide na WC pred spaním, zavolám ráno Dr.
@nahodnemeno nechrape, manžel vraví ze ci to nebude z toho ze si začína uvedomovať ze bude mat súrodenca a zo strachu ze co bude, sa to deje.
Pred dvoma rokmi sme o jedno dieťa prišli už, z ničoho nič:/
Ja by som zbehla k dr. nechala vyšetriť čo treba ale prikláňam sa k možnosti,že je to psychického pôvodu, isto jej všetci rozprávajú ako bude veľká sestra, pre deti sú to obrovské zmeny, napríklad moja malá mala teplotu raz za týždeň okolo 38 a vyšlo z toho, že ona sa bojí,že ju tato už nebude ľúbiť ( sme rozvedení) keďže sa im narodilo ďalšie dieťa....v tých maličkých hlavickach majú zmätok a je na nás im pomôcť 🥰
Presne rozprávajte sa s ňou, citlivo a treba ju uistiť, že ju budete ľúbiť rovnako ako doteraz
@zuzanaete nepocikava sa každú noc, najhoršie co človek môže spraviť je ze zacne Googlit 😬 aj som čítala ze do neviem akého veku je to normálne, len malej sa to nestávalo, max keď viac vypila večer a nezobudila sa na to ze jej treba
@ada_alica zaujímavé, ako také malé deti dokážu toto cítiť. Ja mam tiež niekedy také "fazy" ze co ak sa niečo stane a muž ma ukludnuje ze všetko bude v poriadku a mala to možno aj počula ktovie.
Mňa zarazila švagriná ze dieťa by zbila, ona ma už 12 ročnú a je rozvedená. A keďže je jej dcéra u otca tak prišla aj ona.
Radsej konzultovat. A urcite za to nevinit dcerku. Pochybujem, ze by to v spanku robila naschval. Ina by bola situacia napr. ze babo sa uz narodi a zacne sa pocikavat cez den. Tam by to bolo, ze chce byt ako babo a mat svoju pozornost. Takze urcite uistovat dcerku, ze to sa niekedy stava, ze nevadi …. Ale zaroven vylucit mozne zdravotne dovody.
Pochopila by som to v tom prípade, keby sa tvoja dcéra pocikala schvalne ( to som urobila ja ako malá, keď mi rodičia niečo nedovolili) a vtedy som dostala bitku ale ni v tomto prípade, priznajte,že strach je mať normálne ale že sa budete všetci spolu snažiť to zvládnuť a podobne....deti nie sú hlúpe a niekedy si urobia svoj vlastný uzáver....a potom sú v strese
Určite to nerobí naschvál. Buď má zdravotné problémy alebo to niečo spustilo (trauma?).
Napadlo ma aj zneužívanie alebo obchytkávanie zo strany otca, ale to asi už fantazírujem.
V tomto veku je to ešte normálne, telíčko sa vyvíja, aj mozog. Naša od cca 1,5 roka nemá plienku a ma obdobia kedy sa viackrát po sebe nechtiac pocika. Nič ju neboli,nesťažuje sa na pálenie a pod. Hlavne keď bola unavená a tuho zaspala,vtedy sa to stávalo. Alebo po dlhšej pauze nastúpila do skolky. Môže byť aj ľahká infekcia moc.ciest, stalo sa ze naša trochu cvrkla do gatiek a mohla z toho nachladnut. Ale na nič sa nesťažovala..
Náš keď mal 5 rokov začal sa tiež pocuravat v noci. Bohužiaľ u nás to súviselo s tým ze mu v 5. rokoch zistili diabetes- cukrovku.
Podľa mňa to bude skôr psychika. Čaká ju niečo nové -súrodenec, a snaží sa to v sebe spracovať. Alebo niečo iné vnútorné rieši. A švagriná jej v tom ešte pridala 😏 Moja ma 4 r a 5mesiacov, a minulý mesiac ju čakala magnetická rezonancia bez uspatia, a aj keď vyzerala, že všetko je v poriadku, vedela co ju čaká, tak sa nám týždeň pred termínom 3 noci pocikala. Tiež nevedela prečo, plakala, ale neriešila som. Ubezpečila som ju, že je to v poriadku, prezliekla som periny a dobre... Vyšetrenie prešlo, a odvtedy zase nič...
Najprv určite pediater,.nech vyšetrí moc.. ale chcem spomenúť že deti sa môžu pocikat aj normálne bežné - do 6tich rokov sa proste takéto nehody s občasným pocikanim stávajú.. môj najmladší syn je odplienkovany od nejakých 20mesiacov a do 5tich rokov sa proste občas stalo že sa niekedy pocikal.. najmä keď mal sople, tak to mi aj ORL.vravela že deťom sa to vtedy stáva, lebo proste sopliky tlačia na mandlu, ovplyvňuje to.. nemusí to byť ani psychické, ani zdravotné, proste obdobie.. švagrinú by som pekne vypoklonkovala keby takto mudrovala, akože to je čo za prístup 😒 sú to proste ešte deti..
Nechaj vyšetriť moc, ani moju nebolelo, ne stipalo, neavrbelo a 2 x bielkoviny v moči a následne atb. A ak sa vylúči takýto problém môže ísť o Psychosomatiku, zažila niečo čo sa síce nám javí ako nič výnimočné ale dieťa to spracováva vo svojom vnútri po svojom a dokonca ani samo nemusí vedieť opísať co "ju vyviedlo z miery"
A svagrinou nepočúvajú, dieťa sa v noci naschvál nepocika. Ale ak takéto poznámky počúva tak to môže akurát tak uškodiť jej psychije
Určite smer lekár, vyšetriť moč, môže to byť aj cukrovka
@berika zavolám ráno pediatricke. Možno by pomohol aj rozhovor s malou že čo ju trápi v každom prípade, zavolám dr.
Dajte jej pocit bezpečia
ak je to pocikavanie po tzv. suchej pauze, ze predtym sa uz nepocikavala, tak zvazit infekcie mocovych ciest (nevadi, ze ju nepali), spankovu poruchu dychania (vsimajte si ci vyrazne nechrape , nema velke mandle ), psychicke pozadie a potom aj pitny rezim ci ste nahodou nemenili, ze viac pije vo vecernych hodinach...tu by som skusila upravit to tak ze 2 hodiny pred spanim aby uz nepila.