4-ročná má 2 týždne teplotu

julietta112561
6. sep 2024

Zdravím chcem sa opýtať či ste sa už niekto stretol s niečím podobním.
Sestra má 4 ročnú dcérku, ide oto že už 2 týždne má teploty bez kašľa. Bola snou najprv na pohotovosťi keď začala mať teploty tam jej nič nezistili robili jej crp a to bolo v poriadku že to bude niečo vírusové. Keďže po pár dňoch pokračovala s teplotou šla k jej obv lekárovi ten povedal že začína mať zapálené hrdlo a predpísal jej sirup ospen 400mg.
Lenže stále má teploty! Možno to môže mať aj zo zúbkov lebo jej vypadli mliečne a rastu jej druhé ale neviem či môže trvať 2 týždne horúčka zo zubov! Prosím vás na aké vytrenia by ste sa pýtali u lekára aby zistili príčinu tých teplôt ďakujem

koniarova
6. sep 2024

Moč, crp, to si vie urobiť aj sama testami z lekárne .

gulicka277
6. sep 2024

@julietta112561 a nemôže to byť nejaké prehriatie organizmu? Veď sú teplá

jakubrianka
6. sep 2024

@julietta112561 zápal uška, obličiek? Moč vyšetrili? Môj tak mal iba teploty 4 dni (39,5) a asi dva krát sucho pokašľal. Crp mal ok ale iné zápalové parametre neskôr v nemocnici už nie. Na rtg pľúc ukázalo začínajúci zápal pľúc, takže sme skončili v nemocnici. Studený zápal pľúc a stretli sme tam mamku s dievčatkom s rovnakými príznakmi, aj konečnou dg.

orangiiina
6. sep 2024

Určite test na streptokoka. Pri ňom je CRP nízke a ešte keď má chytené hrdlo 🙄 môže byt tam. Ak má už antibiotiká, Ospen sa dáva aj na streptokoka, takže môžu zabrať. Mojej dcére ale nezabrali, museli jej dať silnejšie antibiotiká. Ale ak už ma tieto antibiotiká, horúčku už nemala mať, koľko ho berie?
Inak je vypadli už mliečne zuby v 4 rokoch? Wau. Naozaj veľmi skoro.

julietta112561
autor
6. sep 2024

@orangiiina antibiotika už berie hádam 3,4dni a anoo je to skoro že jej vypadli už 2 😔

koniarova
6. sep 2024

@julietta112561 a lekár čo vraví? Kedy boli naposledy? Dva týždne normálne nie je. Nečakala by som.

julietta112561
autor
6. sep 2024

@jakubrianka nie moč ešte nevišetrili určite pôjdeme v pondelok naspet k lekárovi a zoberie aj moč zo sebou

iwka1984
6. sep 2024

@julietta112561 má zvýšenú teplotu alebo horúčku?

julietta112561
autor
6. sep 2024

@iwka1984 horúčku

jakubrianka
6. sep 2024

Nečakala by som. Pokiaľ sa stav nezlepšil, šla by som na pohotovosť.

koniarova
6. sep 2024

@julietta112561 načo chcete čakať do pondelka? Prečo si nekupi v lekárni tie prúžky a crp?

benca
6. sep 2024

Pohotovosť by som hneď navštívila

jakubrianka
6. sep 2024

Pokiaľ ma teploty bez ďalších príznakov postupuje sa vyšetrením ušiek, obličiek a krvi. Nechcete snáď aby dostala otravu krvi keďže jej atb nezaberajú. Neodmietla by som hospitalizáciu.

kulumulu123
6. sep 2024

@julietta112561 toto by zaujímalo aj mňa. Môj 4.5r syn z ničoho nič horúčky 39.8-40.2!!!!! Boli sme u Dr robili mu moč, krv, vytery hrdlo aj nos, crp.... A zistili ze všetky výsledky ma super úplne ucebnicovo ideálne napriek tomu horúčky okolo 40'C!!!!!! Nikto netuší co to môže byť lebo nemá ani kašeľ, ani sopeľ, ani srajdu, anigrcanie, ani ho vôbec ale ze vôbec nič nebolí iba keď ma tu sialenu horúčku tak leží ako handrova babka a ze vtedy ho boli hlava... Keď mu dám nurofen a teplota klesne v tom momente ma energiu za 100 malých čertov... Ak niekto tušíte co toto môže byť za záhadnú chorobu prosím napíšte 🙏

mirpet
7. sep 2024

Nemoze to byt covid?

kulumulu123
8. sep 2024

@mirpet nám robili aj covid vytery posielali do labaku a negativne

scorpionflower1
30. sep 2024

@kulumulu123 Prosím ťa a čo ste to mali? Moja má niečo podobné. Trošku ráno zakašle asi dva dni, no teraz dostala vysoke teploty, ale nemá sople, upchatý nos, nič, iba ráno sa jej trochu stečie hlien.
Pred dvomi týždňami mala takú podobnú virózu (covid to nebol), len veľmi mierne respiračné príznaky a dva dni vysoké teploty, potom ju to prešlo. Žiaden kašel, hlieny, nič...teraz ale v piatok ju nechali p. učitelky behat v 17 stupnoch v kratkom rukave a tenkej mikinke, bez bundy, tak si tak trochu myslim, ze je to dôsledok.

kulumulu123
30. sep 2024

@scorpionflower1 pravdu poviem doteraz nikto netuší keďže mal všetky výsledky tabuľkové krv moc vytery ústa aká nos aj testy n a covid všetko negatívne... Potom horúčky a zmizla a v pohode 🤷

scorpionflower1
30. sep 2024

@kulumulu123 naša už ani nemá teplotu, ale mala takú redšiu stolicu 1x a moc jej nechutí jesť, takže asi nejaká črevná viróza.