4-ročná dcéra si hryzie nechty

18. apr 2024

...A dnes si vytrhla pár vlasov. 4r.
Áno, som veľmi temperamentná osoba a občas zvýšim hlas. Kričím len výnimočne, ale väčšinou zvládam všetko s chladnou hlavou. Je to veľmi dobré, milé a hlavne milované dieťa z harmonickej milujúcej rodiny. Zbožňujú ju starí rodičia krstná sesternice (najmladšie vnúča z oboch strán) má kamarátky.
Má úplne všetko nie len po citovej ale aj materiálnej stránke.
Mám v tom hľadať neurózu? Navštíviť psychológa?
Môže byť zo mňa vystresovaná keď som 98% času pokojná veselá milujúca mama a potom ma chytia nervy a som zlá? Najčastejšie keď mám dostať svoje dni, vtedy som trochu hnusná podráždená. Či je dcéra labilnejšia? Naozaj ma to znepokojuje.

autor
18. apr 2024

Nechty si začala hrýzť pred cca 3 týždňami. A má ich permanentne v ústach

autor
18. apr 2024

Všimla som si, že to robí od vtedy, čo som mala vážne zdravotné problémy. Je možné že počula pár rozhovorov s manželom a pár krát mi povedala že nechce aby som zomrela prosila ma aby som nezomrela a často hovorila že jej budem chýbať.
Nakoniec posledné testy dopadli výborne, aj sme sa doma tešili ale to hryzenie nechtov pokračuje a dnes si začala aj trhať tie vlasy. Môže to mať súvis? Aj keď je všetko dobré a ona ešte začala aj s tými vlasmi?????

lucia851
18. apr 2024

Ja som si nechty prestala hrýzť asi po 30 rokoch asi to bolo zo stresu aj vlasy som si občas trhala

colsami
18. apr 2024

Ja som si ako decko (a aj neskor, ked uz som decko daavno nebola) hryzla nechty proste z nudy. Akonahle som nemala nic na praci, alebo dlhe cestovanie, sedenie, hocico... Je to zlozvyk a nemusi byt za tym vzdy neuroza labilita ci problem v okoli.

autor
18. apr 2024

@lucia851 a aké si mala stresy?

autor
18. apr 2024

Aké stresy môže mať moja dcérka?

autor
18. apr 2024

Ja si celý život hryziem pery a kožu okolo nechtov ale nemala som ideálne detstvo. Nedá sa porovnať s detstvom mojej dcéry. Ja som nevyrastala s oboma rodičmi ktorí ma milujú nadovšetko

really8
18. apr 2024

Opakuje co vidi na tebe.

alzbeta311
18. apr 2024

Mojej 3 ročnej som nechty na rukách nestrihala od septembra, od kedy nastúpila do škôlky
Ma ich otrasne , vykusane
Tiež ju milujeme nadovsetko
Neviem ci stres , zmena prostredia alebo to len jednoducho obkukala od spolužiačky 🙂
Ta si kuše aj vlasy, dufam, ze s tym moja domov nepríde 😬😂

autor
18. apr 2024

@really8 myslíš?
Zlozvyk sa dá obkukať?

jankafark
18. apr 2024

Moja si začala hrýzť na začiatku škôlky .. takže to súviselo so stresom

autor
18. apr 2024

@alzbeta311 Ja som si ako dieťa kusala aj vlasy ale to preto lebo som obdivovala bratovu spolužiačku a ona to robila. Chcela som byť ako ona. Potom ma mama strašila že ma ostrihá tak som si to rozmyslela.

autor
18. apr 2024

@jankafark ale moja dcérka nechodí do škôlky.

autor
18. apr 2024

Ešte premýšľam že tie posledné týždne chodím takmer každý deň po lekároch. Doteraz bola stále so mnou ale teraz ju stráži babka s dedkom keď som u lekára. Majú pekný vzťah ale je to pre ňu predsa len zmena.

alzbeta311
18. apr 2024

Ja si myslim ze to videla robiť teba tak to skusila a islo to a je z toho závislosť
Mame suseda 5 ročného chlapca ktory si pcha psty do nosa a následne do pusy
Hádaj čo 🙂
Moja to robí tiež 😂

really8
18. apr 2024

Ona nerozumie ze je to zlozvyk. Nechape co je dobre a zle. Tak ako opakuje ked si umyvas zuby, ceses vlasy tak moze opakovat aj kusanie nechtov.

paciko9
19. apr 2024

@alzbeta311 U nas presne to iste. Napominat nepomaha. Ale minule si zula vlasy,to uz som stratila nervy a povedala,ze ju dam do hola ostrihat🤣🤣🤣. Sa asi zlakla, ze to ozaj stravim,lebo to uz nerobi🤣. Ale mozno,to ma po maminke. Ked som bola mala,tak som si hryzla nechty, ze sa mi robili vodove pupence. Doktorka mi dala daku mast,ze este teraz,ked si spomeniem na chut tak mi zle. Fuj hnusna chut, tak som prestala.

sickynickyobsadene
19. apr 2024

Ja som to začala robiť po 30tke. Muž má to naučil. 😬

lamonita
19. apr 2024

Aj ja si myslím, že to odkukala. Ja si rypem kožu okolo nechtov. 2,5 ročná už mesiac tiez🤦‍♀️🤦‍♀️ mne to ani nenapadlo ze by sa mohla "inšpirovať". keby viem, dám si na to pozor.