4-mesačný synček má hlieny a vlhký kašeľ

kiks1992
6. jan 2025

Ahojte prosím Vás, synček 4 mesiace už vyše týždňa ma hlieny, vlhky kasel , lekárka predpísala stoptussin kvapky ale nevidím veľmi aby zlepšenie, lekárka vravi , že len musí vykašľať, ale posledne 3 noci normálne chrapči, aký je zahlieneny, nemáte niečo osvedčené u tak malých detičiek co by pomohlo ?

mofa
6. jan 2025

Stoptussin je na suchy kasel, nie? Ak ma vlhky skus nieco ine aj v lekarni Ti pomozu. Mozes aj inhalovat a odsavat sople, najprv ale zvlhcit sliznicu a potom odsat. Napriklad streknut trosku vincentky a odsat. Vela tekutin.

veronikah96
6. jan 2025

@kiks1992 my sme mali Fenistil kvapky a vyklopem do 3 dní bola malá v poriadku, už len také dozvuky, pravidelne sme odsávali sopliky a dávali Physiomer Baby sprej do nosa, zabralo veľmi rýchlo 🙂 po 2 dňoch už sme mali hlieny aj v plienky, doktorka mi rovno dopredu povedala,že sa nemáme zlaknut, je to normálne.

kiks1992
autor
6. jan 2025

Ďakujem kocky , tiež som sa divila ze na taky kašeľ a mam dávať stoptussin, skúsim teda fenistil kvapky tie som mala dávať len prvé 3 dní večer pred spaním

veronikah96
6. jan 2025

@kiks1992 nám ich pediatricka naordinovala 3x denne, v noci pomohli aj v tom, že tlmili kašeľ a mala spinkala v pohode 🙂 držím palce,aby rýchlo prešlo🙂

kiks1992
autor
6. jan 2025

@veronikah96 ďakujem krásne ja som chcela aby ho popocuvaLa ci sa nelepsi nič ani troska, ale starší syn mal kiahne pred týždňom skončili a vraj nemam s mladším nikam chodiť aspoň týždeň xi nechytil tiež

veronikah96
6. jan 2025

@kiks1992 tak držím palce,aby to čo najskôr prešlo,ale ten stoptussin je naozaj skôr na suchý kašeľ 🙂 ináč ten physiomer baby nám aj na hlieny dosť rýchlo pomohol, 4x denne sme striekali 🙂

diewcatqoo
7. jan 2025

@kiks1992 nasmu 4 mesacnemu babatku na vlhky kasel doktorka odporucila Mucosolvan a na noc Fenistil. Nos sme pravidelne odsavali a striekali Physiomer.
Ale je blbe, ze tak male babatko doktorka nechce ani popocuvat. Pokial ste mali kiahne v rodine, mohla babatko doktorka objednat na konci ordinacnej doby, kedy uz v cakarni nikto nie je, aby teoreticky nemohlo nikoho nakazit.

kiks1992
autor
7. jan 2025

@diewcatqoo ved práve že pri každej návšteve dopredu voláme aby nás dala na nejaky čas tam nikdy v čakárni nik nieje stane sa ze my prídeme a práve niekto odchádza u našej to tak funguje práve preto aby chore detičky so zdravými sa nestretavali tak neviem