4 mesačné dieťa grcká. Je to v poriadku?

ewula147
20. mar 2012

Mala bude mat 4 mesiace, a grcka/zvracia.Väcsinou je to ked sa prepapa, ale omnoho castejsie je to kvoli tomu, ze si pcha prsteky do pusy (je jedno ci je najedena alebo nie ☹ ) A strasne sa vrti 😒 Uz neviem co mam robit? Prsteky ma v pusinke stale bud ju napne alebo to z nej vyleti ☹
Este by som chcela vediet ci je normalne, ze odmieta prsnik. Museli sme prejst na UM, lebo prsnik nechce ☹ ☹ ☹ Skusala som uz vsetko, aj poleziacky som ju chcela kojit to bolo kriku ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Akonahle zisti, ze ju drzim a ponukam jej prsnik tak je krik. Kojim ju ked je este rozospata a to sa mi podari tak 1-2x ☹ ☹ ☹ ☹ Uz som s toho zničená a smutná

stanislavao
20. mar 2012

urcite nieje dobre, ked dieta zvracia. ked je davate UM, tak ako sa moze prejest? ved jej dajte len tolko, kolko ma dostat a nie viac. skuste sa poradit s pediatrickou. zvracanie moze mat aj vaznejsiu pricinu.

traktor
20. mar 2012

skus ju davat papat vyssie, po papani nechat odgrgnut, ..prsteky si zvyknu babätka cmulkat, niektore ich daju hlbsie do pusinky az sa s toho pogrckaju, vyberaj jej ich skus jej dat ro ruciciek plienocku, mojkacika..nieco cim ju zaujmes..kojenie ti najlepsie poradi laktacna , skus sa spojit zo @strapco13 , urcite ti poradi, alebo ta nasmeruje 😉 , mozno malu len zle prikladas..urcite to spolu vyriesite a upravou kojenia sa zlepsi aj to grckanie , drz sa 🙂

tinki
20. mar 2012

takže po poriadku. Urýchlila si sa. Nechcela ti prsník, pretože ju bolí bruško. Stačilo chvíľku počkať. Častejšie núkať, pri nedostatku mliečka by sa ho vytvorilo viac. Je dosť možné, že jej vadí bielkovina kravského mlieka, alebo laktóza. Dnes má s tým problém mnoho detí. A toto je aj v UM. Stačilo vynechať z tvojej stravy na pár týždňov mlieko a sledovať, či sa stav zmení, ak by to pokračovalo, tak by to mohla byť aj intolerancia laktózy. Ak by prestalo, tak alergia na mliečnu bielkovinu. Ak ešte máš svoje mliečko, tak jej nedávaj umelé. Tvoje mliečko je dobré na žalúdok malej. Neboj sa. Chápem, že máš strach. Pi veľa čistej vody a malú si prikladaj. Koľko vypije, toľko vypije. Neboj od hladu nezomrie. Pršteky si v tomto veku dávajú detičky do pusy a to dosť často. Objavili rúčky, tak preto..No a napína ju preto, lebo ju niečo v brušku tlačí. Sama píšeš, že to z nej niekedy vybuchne.
Grckala ti od začiatku, alebo to začalo až teraz? Napíš IP.

ripmajka
20. mar 2012

s malinkou by som zašla za pediatrom spýtala či je to v poriadku. Ale ak prospieva , tak ti určite povie že to chce len čas 🙂 Jej žalúdoček musí dozrieť. A ohladne kojenia určite , ak môžeš tak ešte dnes skús zavolať niektorej laktačnej poradkyny v tomto linku http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... , lebo takto naozaj prídeš o mliečko. Určite nebuď zúfalá, všetko chce len čas 🙂

minnehaha2005
20. mar 2012

Ewula hlavne nezufaj, ak si sa rozhodla dat jej UM, tak si to urobila podla najlepsieho svedomia a vedomia. Ja som tiez prestala kojit po 4 mesiacoch, u mna bol dovod, ze som nemala dost mliecka a bojovala som s nedostatkom mliecka 3 mesiace, az som bola z toho taka vycerpana... skusala som vsetko...kvoli sebe a malemu som zvolila tuto alternativu. Nemyslim si, ze si sa URYCHLILA. Urcite si neurobila rozhodnutie unahlene. My sme teda presli na UM a maly tiez stale vracal, dokonca som mala pocit, ze to niekedy vsetko vyvratil, ale to sa len zda, lebo v brusku posobenim zaludocnych kyselin, sa objem mliecka zdanlivo zvacsi. Co nam poradil lekar, a skusene mamicky bolo nechavat odgrgavat za kazdych 30 ml vypiteho mliecka. T.j. 30 ml, odobrat flasu, nechat odgrgnut. Nam sa najviac osvedcilo, ked nam maly sedel na kolenach, ale kazde babo ma vlastny sposob. Cele pitie jednej flase trvalo niekedy aj pol hodinu alebo viacej, ale maly grcal a vracal ovela menej. Cim je babatko starsie, tym viac mliecka naraz vypije.

inka1903
27. jún 2012

prosim o radu moj malicky ma 3mes a vzdy mi po apani dost grcka pekne pribera a je kludnucky dok hovori ze je to ok co mislite. vy? a teraz sme zacali dokrmovat a este vic grcka.a ako zistim ci mam dost a dobre mlieko dakujem

michalka19
25. feb 2015

prosim o radu moj syncek ma 4 mesiace a stale grcka a to je jedno ci mu dam materske mlieko alebo UM, ale teraz som mu zacala davat papat tak negrcka ale po mlieku vracia a ani mi uz nepribera, uz neviem co mam robit prosim poradte mi .

kvietok173
25. feb 2015

A preco mu davas um ak mas svoje? Tvoje je urcite lahsie stravitelne prenho ako kravske. Cim viac budes ponukat tym viac sa ti bude tvorit. Moja tiez grckala a predstalo to mozno v 5 mesiacoch ale to boli sable riadne a zvacsa ked sa prejedla alebo som jej pri noseni nechtiac troska stlacila brusko. Ak mas problem respektive mozes mi blizsie popisat do ip

monika199416
22. mar 2020
aneta163
24. mar 2020

A nemá náhodou reflux nám to zistili až na pohotovosti v 3 mes. keď nám malý teplotoval a Dr. ho kontrolovala tak sa jej tam 2x povrackal. Povedala nám že či vieme ze ma dieťa reflux a ako to ze si to naša Dr. nevšimla. Vracal mi s každého mlieka okrem Nutrilonu AR. Je totiž hustejšie tak sa mu tak nevracalo späť.