4 mesačné bábätko sa ohýba

katarina49
20. aug 2012

ahojte ,malicka bude mat 4 mesiace a dnes sa zacala ohybat a vykruca sa,neviem ci sa uz chce sama otocit na brusko alebo je to nieco ine ,ak mate taku skusenost aj vy tak poradte co je to 😉

krpcok
20. aug 2012

@katarina49 Ahoj neboj to je ok zacne sa prehybat ako taky luk to su prve naznaky pretacania a potom už to pride postuppom času kedy sa prevrati u nas to bola rýchlovka tak veľa štastia 😉

katarina49
autor
20. aug 2012

@krpcok dakujem ,dnes to zacala robit a presne ako pises ze je ako luk ohnuta 🙂 som zvedava kedy ju najdem na brusku 😉

annia
20. aug 2012

@katarina49 Ahoj, aj môj malý sa neuveriteľne vytáča, on sa už pekne pregúľa z chrbátika na bruško a aj späť, ale vrtí a krúti sa neuveriteľne, hlavičku vytočí tak dozadu, že si ide krk vykrútiť 🙂

katarina49
autor
20. aug 2012

@annia presne aj nasa ,dnes taky mostik robila ze skoro hlavicku pri nohach mala,preto som sa zlakla ci je to v poriadku 🙂

katarina49
autor
20. aug 2012

@annia mame rovnako stare deticky 🙂

lucia375
20. aug 2012

@katarina49 Môj robí tiež to isté už pár týždnom, ale on sa už dávnejšie vie pretáčať, určite aj tvoja malá sa ti už čochvíla začne obracať. 🙂

annia
20. aug 2012

@katarina49 Dúfam, že áno 🙂 Aj ja som bola trošku vyľakaná 😉 teraz mi to robí už aj v kočíku, tak musím dávať veľký pozor 🙂

katarina49
autor
20. aug 2012

@annia presne ,mna sa vykrucala v autosedacke dnes tiez ,som sa zlakla ze koliky sa vracaju lebo mala prve dva mesiace a to bola hroza

annia
20. aug 2012

@katarina49 Áno aj mne to robil v autosedačke, vlastne hocikde kde ho položím 🙂

mandarinkadarinka
21. aug 2012

nemyslim, ze je to z otacania, mne to malinky nerobil, ohybanie sa do luku svedci o neurologickom poskodeni vakcinou

annia
21. aug 2012

@mandarinkadarinka Náš malý ešte očkovaný nebol, ale chystám sa k Dr.. tak sa nato spýtam.

vierka0
21. aug 2012

@katarina49 no ak sa ti ohyba do luku, je to nespravny pohyb, moze to byt znak hypertonusu, pozor na to..pretocit z chrbatika na brusko by sa ti dietatko malo tym, ze dvihne nozky, zvali sa nabok a jednu nozku taha dalej az sa pretoci..prehybanie do luku moze zablokovat jeho vyvoj

ankaevka
21. aug 2012

@mandarinkadarinka Moja malá sa zo začiatku tiež prehýbala ako luk a ani nemrnčala a neplakala pri tom. A onedlho sa začala pretáčať na bruško.

mandarinkadarinka
21. aug 2012

tak ako napisala @vierka0 - nie je to spravny pohyb, moze to byt hypertonus alebo ako som napisala neurologicky problem. kazdy normalny pediater by poslal dietatko urcite na neurologicke vysetrenie, aby sa vylucili nejake poskodenia. otacat sa dieta musi inak, podobne ako sa pretaca dospely - taha nozicku do strany az sa pretoci. prehybanie do luku a este ako tu niektore maminy pisali, ze tak vydrzi aj 2 hodiny a robi to aj autosedacke - to nie je normalne. ale samozrejme to je iba moj nazor a moje postrehy, mne to moje dieta nikdy nerobilo.

zmrzlinkams
21. aug 2012

@katarina49 vykruca sa ako paragraf aj naša mala to robievala velmi často a prestala to robiť ked začala kolienkovať a prestalo ju baviť sa prevracať z brucha na chrbat a opačne 😀 teraz ma ine zaujmi a my sme sa vždy smiali že je vykrutena ako paragraf 😀 len treba dať pozor lebo vtedy zviknu detičky aj spadnuť z gauči alebo z postele lebo sa nečakane otočia, už treba byť v strehu 🙂 ale su to krásne obdobia ked vidime ako sa naše ratolesti takto pekne učia 🙂

mandarinkadarinka
21. aug 2012

@annia ak mas pochybnosti, ci je to kolika, tak tej sa zbavis, ked dietatku das probiotika, napr. infant dophilus alebo biogaia. kolika zmizne do 2 dni a viac sa neukaze, pokial mu to budes davat. moj malinky koliku v zivote nemal, ani ziadne problemy s kakanim, travenie ma super - kaka 2-3 krat denne, stolica nazapacha. ja mu uz rok davam dophilus. ak sa ti dietatko bude ohybat aj tak, radsej to povedz pediatricke, mala by vas poslat na vysetrenia, aspon mna by poslala urcite, lebo moja dr odposiela aj ked nemusi 🙂 a daj vediet, co povedala 🙂

nelinqua
21. aug 2012

nasa malinka to tiez v 4tom mesiaci robila...trvalo to asi 2 tyzdne...potom to prestala robit...ale pretacat sa sama zacala az ked mala 6 mesiacov.

mandarinkadarinka
21. aug 2012

@nelinqua ak to robila v 4 mesiaci, nemala predtym ako to zacala robit povinne ockovanie?

nelinqua
21. aug 2012

@mandarinkadarinka hej mala... citala som o tom ze to ma pravdepodobne s tym suvis 😒

annia
21. aug 2012

Teraz som kukla na malého, že akou technikou sa to pretáča 🙂 A myslím že tak normálne, pekne zdvihne nožky, jednu potiahne a pregulne sa.Len teda niekedy napr.keď je v postieľke,tak sa mrví, vrtí, kope, všetko chce vidieť.No a pri tom sa vytočí raz do jednej strany, raz do druhej.

mandarinkadarinka
21. aug 2012

@annia tak to sa pekne pretaca, sikovnicek 🙂 ak sa ti prehyba, ked chce nieco vidiet a ocami nieco hlada, tak v pohode, problem by bol, keby sa napinal do luku bezdovodne, ako keby sa chcel cely ponatahovat a napravit stavce, to je uz zle, tam je neurologicky problem

gubcikova
21. aug 2012

ak robí dieťa luk(to znamená že sa ohne dozadu) tak znamená to že má zvýšený svalový tonus.(to sme mali my)ak dieťa zdvihne k brušku nožičky tak znamená že sa učí pretáčať.

ankaevka
21. aug 2012

@katarina49 Ak by to aj bol zvýšený svalový tonus, tak treba povedaj aj to, že u väčšiny zdravých detí ide o variant fyziologického rozptylu a majú len rýchlejší vývoj motoriky 😉 .

chelonka
13. sep 2012

@mandarinkadarinka a ked dieta ešte nebolo očkované a prehýba sa tak, nie až moc ale zahlana hlavicku do zadu ako keby scelo urobiť mostik

chelonka
13. sep 2012

@mandarinkadarinka
@gubcikova nasa ale tiež už aj nožky zdviha k brušku aale v autosedačke alebo niekedy aj v postielke leží tak na krivo ako keby bola zlomena v polkeže sa jej taha pliecko k nožke. včera som to povedala aj na poradni tak nám doktorka dala par cvikov čo máme robiť, o tomto nemáte skusenosti čo by to mohlo byť?

luckapucka111
12. apr 2016

@krpcok mne jedna pani tu na mk pisalanze to nieje dobre ked sa ohyba ako luk... Aj mne sa krpaty tak ohyba

Neni sa coho bat?