Milé mamičky,
Pred cca 2 týždňami dňami sme boli kvôli jednej horucke u lekárky a priniesli sme hneď aj stolicu, lebo bola iná, úplne hlienovita. Takých plných plienok, 5 vykakala...hoci vyzerala ako klasická dojčenská, žltá, kasovita l, len plná hlienu... Lekárka nič nenasla a šli sme domov. Horúčky už ďalšie ani neboli. Stolica bola stále taka viac menej hlienovita a neskôr riedsia.Až o 6 alebo 7 dní ( bol tam víkend) volala sestrička, že mala v stolici rotavirus. Už sme asi tusili, lebo ja som dostal po 4 dňoch tiež, v tej deň volala, keď som dostala. ( Ja som.to mala po dňa a pomohla smecta, žiadne horúcky a ani teplota). Už sa dostávame k veci: už týždeň má však vodnáte stolice. Včera mala 5 krát. Dnes 4... Nie je tej stolice veľa. Včera som stretla pani, ktorá mi btw. povedala, že jej dcéra mala hnačky ešte mesiac a pritom žiadne horúcky. Prosím, mali ste to s vašimi deťmi podobne....mam to riešiť? Lekárka sa pýtala ci sme OK, kednnám vravela výsledky a ze teda nemáme chodiť. P mate skúsenosti?
Inak cika, papa...mala spi ale neviem ci kvôli teplu alebo je to bruškom.
Vďaka
@simcika dávaš jej dáke probiotiká? Môže byť, že kým sa to trávenie znormalizuje to chvíľu potrvá...
@simcika Moja mala 8 mesiacov a po prekonaní tohoto vírusu, ktorý potom nakazil celú rodinu 😁 som myslela 1 deň, že už je dobre, ale opäť mi začala hnačkovat. Ale tam bol iný problém. Ja som jej totiž z dovodu choroby prestala dávať prikrmy a držala som ju len na MM a ono jej to už nestačilo, tak našťastie som sa spamätala a dala som jej zemiak a jablko a bolo dobre. Táto tvoja je ešte malička :/ môže to byť z toho, črevo sa čistí
Drzim palce mam strasnu skusenost z rotavirusom dcerka mala rok a pol ked dostala mala 40 horucky hnacky vracanie a vobec nejedla nakoniec sme ostaly v nemocnici zviazana chudera k postielke nohy ruky na infuzii strasne bolo nanu pozerat nakoniec som to dostala od nej a poslaly ma domou a aby tam nebola sama isla k nej svokra kedze moja mama nechcela ist aby nedostala ona lebo byvala pri nej moja tehotna sestra tak aby nedopadla ak ja ze ma poslaly domou a aby nenakazila moju sestru tak nesla no 2 dni tam bola z mojou malou svokra no ja som bola tie dva dni v uplnej depke som nevedela bez dcerky ani zaspat
Moja mala rotavirus v stolici pol roka, doktorka nechápala, že to nie je možné. Chytila ho úplne ako novorodenec. Ona ale nemala až také hnačky, len hrozne ju bruško bolelo. Nemala žiadne horúčky. Mala takú nejakú divný slabú formu, ktorej sa nevedela zbaviť. A to u nás bolo tak, že prvý rozbor stolice pozitívny, druhý negatívny a mne sa to furt nezdalo tak som ju presvedčila na ďalší rozbor a bac bol tam rotavirus stále. A takto to trvalo až do jej 6m, furt pozitívny rozbor a bolesti bruška neskutočne
@kristina2412 davala som a prestala som. Dnes som ale dala som dnes a budem pokračovať
@nemenovana1999 hrozne co len pomyslieť..takýto scenár, žiaľ prežijú mnohí.
@ ako aj t i pôjde takto ďalej riešiť to budem, len ma zaujíma ci je to po rotaviruse normálne