4-mesačná dcéra sa pučí a plače

catherine_gun
27. dec 2023

Ahojte maminky, dcérka ma 4m a posledný týždeň sa strašne puči a plače pri tom. Dnes jej zistili že ma covid. Myslite že je to tým ? Máte niektora skúsenosť ? Pekne kaka aj purka takže v tom by nebol problém.

nykkushka
27. dec 2023

@catherine_gun môže ju z toho covidu bolieť bruško. Neviem ci na to berie nejaké lieky ale nasadila by som cebion (viť C 1-2 kvapky denne) a určite probiotika.

catherine_gun
autor
27. dec 2023

@nykkushka áno áno berieme cebion aj probiotiká, tie probiotiká od narodenia

aliaray1
27. dec 2023

@catherine_gun vysadila som nasej vtedy vigantol a namiesto neho dala Baby D od Jamieson, do kazdej flase 20kvapiek espumisan L a pocas dna aj Babycalm a masirovanie bruska jemne v smere hodin.ruciciek, polohovala na brusku 3x denne max po 5 min alebo kym zacala plakat.

Ak sa puci, skontroluj ci nezacina vyduty pupcek. Ak ano, smer pedi a chirurg - mohla by to byt umbilikalna hernia a my sme to tejpovali (vtlacis pupcek dnu prstom 1 ruky, druhou rukou nad tym spojis obe strany aby zakryli vtlaceny pupcek a prelepis hypoalergennymi stychmi) - rodinny napad, na Kramaroch vychvalili. Chce to nacvik. Preslo to za 3 mes. Chirurg ti vie predpisat obrusky Esenta, ked ho namocis a navlhcis tie samolepiace stychy, skvelo sa odlepia bez akychkolvek reakcii na lepidlo, proste zlezu krasne.

21021996
28. dec 2023

@aliaray1 prosim vas ake konkretne su tie pasky? Aj my mame prelepovat drzali dobrw?

aliaray1
28. dec 2023

@21021996 drzali uplne super, odfotim vam teraz aj pasky aj tu esentu ako vyzera zabaleny obrusok (ostal mi jeden kus).
My sme prelepovali kazdy 2. den po kupeli, bolo horuce leto a namiesto klimy som ju ovlazovala v cistej vode vo vanicke, preto sme prelepovali castejsie.
Ak smiem piradit, vyhnite sa papierovemu leukoplastu co zvyknu radit, nasej to zastupujuca pedi doslova 3 mesacnej strhla z pupceka a vznikla reakcia...skoro som odpadla co spravila ale co uz.

aliaray1
28. dec 2023

@21021996

Maju ich tu:
https://www.drug-store.sk/náplaste/8119-wundmed...

A ta esenta adhesive remover vam bud chirurg predpise (max len 1 balenie a viac sa vobec neda), alebo kupite. Tu je alternativa, rovno spray (tymto jej to na Kramaroch priamo dali dole ked bola kontrola):

https://www.gigalekaren.sk/vyrobci/convatec/

aliaray1
28. dec 2023

@21021996 pardon este sa doplnim, pouzila som vzdy 2 stychy a dala ich na kriz cez stiahnuty pupcek a potom noznickami skratila alebo skratila este pred nalepenim.

21021996
28. dec 2023

@aliaray1 och no kupila som dnes asi nieco ako papierovy 😫 ine u nas nemali. Zajtra mu dam dole a uvidim. Ak bude zle kupim to co ste poradili dakujen

21021996
28. dec 2023

@aliaray1 a tie stychy isli lahko dole?

aliaray1
28. dec 2023

@21021996 dole to davaj pomaly namocene vodou a olejom. Olejom to potom aj namaz-pokozku. Uzasny je infadolan a aj krem s kyselinou mliecnou - kupis bez predpisu. Neboj, aj my sme partizancili tyzden kym sme asap zapli rodinnu tvorivost 🙂

Ano, s tou esentou to ide lahko (stychy su tenunke) a aj bez nej ak poriadne odmocis vo vanicke a s olejom.