4. deň horúčka u 2,5-ročného

20. apr 2024

Ahojte maminky ,nas maly ma horucku uz od stredy ..dva dni mu lieky vydrzali cca 3,5 h ,dalsie dni sa bez nich drzi 4/5/6 h.Cez noc prve dva dni grckal ,nie vela a to pri vysokej horucke .Najviac mal 39,4 .Teraz sa mu drzi tak do 38,5 ,cez den menej popapa ,vodičku si pyta stále ,ked zaberie liek je hravy čulý a vesely,na nič sa nestazuje ,už by aj vedel povedat kde ho co bolí no zatial sa nestazoval ,iba pri vysokej horucke na bolest hlavy ..K dr sme v piatok nesli lebo vyzeralo ze mu ta horucka klesala ,v pripade nudze ze by sme nevedeli horucku zrazit by sme sli na pohotovost no lieky mu zatial perfektne zaberali a do pol hodinky bolo po teplote ,je teraz nejaka viróza alebo niečo? Zatial sa len modlím aby to nic vazne nebolo ,naposledy mu horucka sama od seba odznela bez atb od DR,tentokrat este cakame a dufame ze sa zaobideme bez atb a telicko si to vybojuje..

jumama
20. apr 2024

Ja som taka uzkostliva mama, uz by som asi citila potrebu riesit to s lekarom. Pripadne pripajam ti taky letak, co kedysi davno rozdaval nas lekar, ked bola dcera mala.

monnci2226
20. apr 2024

och.... vcera ste mali byt u dr. tazko ti tu niekto poradi, moze to byt viroza aj nemusi 🤷‍♀️ aspon si bez do lekarne alebo dmky kupit domaci crp test.

bubuzu
20. apr 2024

Ťažko povedať. Záleží od dieťaťa. Môj syn keď už je chorý,tak máva nočné teploty aj nad 40 zo tri dni. Liek mu dávam až od 38,5. Ale on je pri teplote 38,5 relatívne v pohode. Čiže ja by som počkala. Podľa toho čo píšeš to vyzerá, že sa to zlepšuje. Či zle čítam?

anavixy
20. apr 2024

Nejaka viroza je stale 🙂 moze to byt cokolvek… nic ine nema, ziaden soplik, kasel, zuby ma vsetky, stolica ok, moci bez tazkosti? Mozete si v lekarni kupit domaci crp test, alebo ist do lekarne (dr max napr, podla ochoty personalu robia aj detom crp), alebo teda riesit s pohotovostou (osobne by som sa iba telefonicky poradila najprv), alebo teda pockat do pondelka, ak sa stav nezhorsi. Ja osobne ako sa poznam by som cakala do pondelka (ale nejdem to nikomu inemu radit), ale podla mna super moznost je domaci test.

e3v3a3
20. apr 2024

Uvidíš do pondelka. Ak mu teploty neprejdu, skontrolujú CRP. Syn mal teraz teploty skoro 5 dní, ale bol aj zahlieneny. CRP mal 1. Pri bakterialnej infekcii, by som sa skôr spolahla na liečbu ako čakať, či telíčko zabojuje.

jazula
20. apr 2024

U nás sa to zvykne zlomiť na 4-5ty deň…ak to dnes zajtra neprestane, v pondelok určite smer lekár. Vlastne ja by som išla dať skontrolovať CRP určite. Minulý rok sa nám stalo, že dcérka (vtedy 1r8m) mala takto 4 dni horúčky, na piaty som šla k dr, to už vyzerala lepšie a skončili sme na vnútrožilných ATB na 4 dni v nemocnici. Asi zápal močáka, CRP 158 🤦‍♀️🤷‍♀️.
Na pohotovosť by som nešla, ešte chytí niečo iné.

koniarova
20. apr 2024

Dávno si mala byť u dr. Je to 2,5 ročne dieťa, nie puberťák, ktorý ti povie,ako sa má.

pralinka86
20. apr 2024

Uvidite cez vikend .. kedze je culy, ked mu zaberie liek, pije tekutiny, tak najskor si myslim, ze to bude viroza... Alebo este moze sa vyhadzat a teplota prestane, tak sme mali 6tu chorobu, po 4-5 tich dnoch horucky
Ak by bol stale unaveny, kaslal, mal ine komplikacie, tak to by bolo o inom..

lusi89
20. apr 2024

Syn mal teraz 7 dni horucky do 40,1. Boli sme aj u doktorky crp 30, dychanie ciste, hrdlo ciste… doktorka predpisala antibiotika s tym ze nemam davat ale ak by sa stav nezlepsoval pripadne sa pridruzilo nieco ine mam nasadit. Pockala som este jeden den ale teploty neklesali zacal kaslat soplit z toho aj vracat tak som nasadila antibiotika, tie zabrali na 3. den. Pridruzila sa laryngitida, ale uz aspon neteplotuje lebo lieky od teploty zabrali max na 2 hodiny.

taktotedanie
20. apr 2024

Aj ja si myslim, ze bola chyba ostat doma a neriesit s pediatrom hold tak ste sa rozhodla vy ste zakonny zastupca a rozhodujete
Mozu sa pridruzit dalsie symptomy ak by sa zhorsil cez vikend pohotovost ak by sa stab nemenil hned v pondelok rano necakat a ist k pediatrovi