4,5 ročný syn sa sťažuje na bolesť pinďúra. Môže mať močové kamene?

vladkabalazova
20. dec 2021

Dobrý večer prosím vás o vás názor môj 4 a pol ročný syn dne s podvečer začal plakať sťažoval mi ze ho boli pipik že nemôže cikat a ze ho bolia zúbky teraz spinka ale som veľmi vystrašená obávam sa že či nemá močové kameňe mam ich momentálne aj ja a je to aj rodové doktorky rozprávali tak sa veľmi bojím

mmoonna
20. dec 2021

Nemôže mať skôr zápal močových ciest alebo močovej trubice? Zajtra odnes moč k obvodnej, nech mu to skontroluje.

vladkabalazova
autor
20. dec 2021

@mmoonna Áno zajtra sním idem k lekárke obvodnej a ešte aj do mesta na sono aj keď zbitocne lepšie ísť zbitocne ako nechta to tak a malý aj pod chvíľku cika a po troške

mmoonna
20. dec 2021

Určite radšej choďte. Aspoň budete vedieť, čo mu je a môžete ho liečiť. Držím prsty.

maminkadeticiek
20. dec 2021

Kamene na 99%nie,to nie je len tak šuch fuk ze bolest pindura.To su koliky ze ides do kolien az mdlob a vycikavanie kamenov o nic mensia bolest. Tiez by som to videla mozno skor na zapal mocovych ciest.Urcite treba ist cim skor k lekarke.Uvidis ako bude do rana ale ak je to zapal.mocovych ciest,tak to je aj na nocnu pohotovost lebo je to naozaj velmi neprijemne a bolave.Zisti od neho ci ma pocit nutkania na cikanie a ci ho reze pri cikani a ci cika po trosicke.

vladkabalazova
autor
20. dec 2021

@maminkadeticiek keď ho boleli zúbky dala som mu od bolesti nurofen a kľudne spinka akurát sa občas prehodí na inú stranu.... Aj som ho naschvál zobudila dala mu vipit čaj a vypiitovala som sa ho ci ho ešte boli pipik alebo bruško alebo chrbatik bol ospali krútil z hlavov že nie tak ja pevne dúfam ze nebude mať nič vážne

aristka
20. dec 2021

@vladkabalazova ak nebude cikat hned smer urgent a asi bude mat balanitidu tj.zapal pipika a potrebuje ho preplachnut a ukszu ti ako ho osetrovat .Dieta ci cikat musi .

nikpa
20. dec 2021

@vladkabalazova chyť mu do skúmavky moč ráno kým pôjdete k dr. Môže mať zápal močových ciest ale môj malý sa sťažuje že ho boli pindo aj vtedy keď ho má trochu začervenaneho, minule mal akoby podráždene okolo predkožky a vtedy aj zadržiaval moč. Umývala som mu to s repikom, natrela bepanthem a pomohlo to. A raz mal aj mykózu po ATB, tiež sa najprv sťažoval, že ho boli, mal ho červený, vtedy mi dr. kázala dať fungicidin masť.

vladkabalazova
autor
20. dec 2021

@nikpa aha no ja dúfam v to ze to. Nebude mať nič vážne a chcem sa ešte na niečo opýtať lebo deťom tena chlapcom sa pá sťahovať jeden krát do týždňa predložka ale môj malý mi to nedovolí sa hanbi môže to byť problém keď mu to nerobím? 😑Nech sa snažím ako chcem on mi to nedovolí vôbec

vladkabalazova
autor
20. dec 2021

@aristka on cika podchvíľou ale po troške raz veľa ráz trochu

aristka
20. dec 2021

@vladkabalazova pocuj oblecte sa a chodte na urgent , klidne moze mat balatitidu alebo parafimozu a to by bol pruser lebo to potrebuje rychlu intervenciu ,co z toho to je neviem kedze to treba pozriet tj.pozrieť pipika .

luccija
20. dec 2021

@aristka nestras ju....
@vladkabalazova s najväčšou pravdepodobnosťou má zapálený pipík, ak cika v poriadku nestipe a neboli ho pri močení, tak to bude len niečo takéto.
To by plakal pri cikani ako to boli
Pipík sa musíš snažiť jemne pretavovať iba kúsok čo to ide a dodržiavať hygienu, lebo potom sa mu to tam hromazdi a vytvára zápal.Ak to nedovolí tebe nech si to skúša sám v sprche

aristka
20. dec 2021

@luccija nestras ju ?Si vtipna , najlepsie je ak to vidi lekar , ta moznost tu je , tak isto ako pri balatitide treba preplachnut pipika a to obvodacka neurobi.

nikpa
21. dec 2021

@vladkabalazova ja som mu to robila od bábätka, vždy pod tečúcou vodou keď som ho umývala po veľkej potrebe. A nie že sťahovala len tak som mu pomágala predkožku medzi prstami, sťahovať sa nemá a hlavne nie nasilu keď nejde a je ešte prilepená. Môj má 4 roky a skoro celá mu už ide pekne pretiahnuť, on je zvyknutý lebo od mala som mu to pod tou vodou tak robila. No tvoj keď ti nechce dovolit tak nech si aspoň sám keď sa kúpe skúša, čo mu to pôjde... Inak je na to krém, baby ti tu poradia, ja neviem presne aký.