4,5-ročné dievča si cvrká do nohavičiek

8. aug 2023

Potrebujem poradiť,zažili ste niekto ze by 4,5rocne dievčatko neustále si cvrkalo do nohavičiek, ako keby nevedela udržať moč, dievča je už 1,5roka odplienkovane aj na noc,nikdy sa nepocikalo,len ma proste stále cvrknute v nohavičkách, za deň sa musí aj 10x prezliecť. Že vraj z lekárskeho hľadiska do 5rokov je to normálne....vycika sa prezlecie a do 15 minút už má cvrknute v nohavičkách a je to vidieť aj na leginkach.

pribinak
8. aug 2023

Zober moč na rozbor k pediatricke

zuzkaburik
8. aug 2023

Mali sme to isté presne tiez ma dcera 4.5 ale moc neporadim. Iba sme dali moc na rozbor ale bez nalezu, žiadny zápal. Dr. Predpisala urinal a cviky ze ked sedi na wc vycikat a stopnúť potom zas cikat a stopnut aby trenovala mechur. V oktobri objednali na sono ci sa jej mechur dostatočne vyprázdnuje.

dagas
8. aug 2023

Tiež sme mali to isté asi mesiac.. vraj to v tomto veku je bežné..moč mala v poriadku🤷

luccija
8. aug 2023

A docika poriadne?išla by som k urologovi spravia sono močových ciest, obličiek
Je to normálne, ale nie toľko x denne.Ked si cvrkne potrebuje ist potom na wc, že je zaujatá hrou a myslí si, že ešte stihne a nestihne?

deti95060810
8. aug 2023

inak žiadne diagnózy? počula, ale to bola tam aj iná diagn.

sense
8. aug 2023

Zobrať moc a dat na rozbor. Inak moja dcéra toto mala ale my sme skončili v 6 rokoch na nefrologii kde jej robili uroflowmetriu. A následné chodila aj na uroterapiu a aj na fyzioterapiu na posilnenie panvového dňa.
Dôležité je aby po tom ako sa vycika ostala ešte chvíľku sedieť aby sa jej dostatočne vyprazdnil mechúr. Ak nepomôže pýtajte sa na nefrologiu.

autor
8. aug 2023

@luccija praveze nám to pripadá ako keby nedocikala všetko a potom si následne cvrkne hneď do nohavičiek,
moč je v poriadku,až v novembri mame termín na vysetrenie...

autor
8. aug 2023

@sense sme objednaní na tu uroflowmetriu...a ako ste to riešili dennodenne resp v škôlke? Mali ste aj nejaký papier do škôlky aby z toho nerobili galibu?

sense
8. aug 2023

Naša už chodila v tom veku do školy, keďže nežijeme na svk. Učiteľka bola o tom informovaná ze ma zdravotný problém a mala umožnené sa ísť kedykoľvek prezliecť plus ist na WC aj mimo prestávky. Vždy mala v škole dvoje troje veci na prezlecie ie. Plus mala predpísané aj inkotencne nohavičky tak tam to tak rýchlo vidno nebolo.

hellokitty57
8. aug 2023

No tak moja má 4 nosí gaťky žiadne plienky
Pred spaním ide čurať a celé noci spí ráno vstáva čistá ráno príde za mnou že jej treba čurať a idem s ňou na nočník vičurara sa a potom ide sama cez deň aj sa vie utrieť

lenuska9999
8. aug 2023

A nie je prechladena ? Môj 4 ročný syn si zvykne cvrknut keď je chorý a má prechladene močové cesty. Dávam sirup Urinal vtedy , do pár dní nám to stále prejde.

martinka13
9. aug 2023

Stávalo sa. Žiadne problémy nemala. Častejšie som sa jej pýtala, či netreba ísť na WC. Proste pri hre napríklad zabudla a už nestihla dobehnúť, tak jej cvrklo. Prešlo to samo.

elmivelmi
9. aug 2023

A ked si cvrkq das ju aj poriadne na wc nech sa vycika?Ak si takto len cvrka ale na wc poriadne nejde je to chyba.
A za druhe je to normalne,mocova sustava dozrieva u kazdeho inak ,do 8 r je to ale normalne,bezny jav.Nie kazde decko je v 1,5 r komplet odplinkovame a 100%.

miniminka
20. aug 2023

Dcéra ide mať 10 rokov a stále sa jej to deje. Z fyziologické ho hľadiska má vraj všetko ok. Absolvovala urológa i gynekológa. Uzavreli to ako stresovú inkontinenciou.do školy nosí vložky. Od dr idem aj tento rok pýtať papier aby ju púšťali na wc aj cez hodinu.

luka44
10. júl 2024

Ako sa to prosím posunulo? Vyriešili ste to nejako? Už rok a pol zažívame to iste a tiež taký vek. Dakujem za odpoved

autor
5. aug 2024

@luka44 dala som dcére predpísať inkotencne vložky...nemusíme aspoň toľko prať
..a čakáme na termín mri vyšetrenia pod narkozou...tak dúfam ze tam niečo uvidia..