4,5 mesačný syn má dusivý hlienový kašeľ

mary_enka
11. aug 2013

Bry den mamicky. Maleho uy par dni trapi dusivy hlienovy kasel. Ma aj taku zadnu nadchu, kt. sa mu postupne dostava dopredu. Davame vitamin C a sopliky odsavame, ale bojim sa, ze mu to sadne na priedusky { ak to tam uz nema} alebo nedajboze na pluca. Viete mi poradit nieco na uvolnenie, vyliecenie? Mozno nejaky volnopredajny sirup alebo nejakomaci recept, co zadabral vasim drobcom. Vopred dakujem za kazdu odpoved... paaa

luciaalex
11. aug 2013

Daj babo do zvysenej polohy (nie do sedu, ale dvihni celu podlozku na spanie, v postielke alebo kde ho mas), nebudu mu hlieny zatekat do hrdla. U nas zabera mucosolvan a solmucol, len si zisti v lekarni ci mozu aj take babetka. Solmucol je aj vo forme takeho sirupu ten je fajn.Na kasel je aj cibulovy sirup alebo stava, ale to az pre vacsie deti. No a odsavaj odsavaj, nech sa pripadna infekcia viroveho povodu nezvrtne na bakterialnu, tam uz len atb. A to nepotrebujes. Drzte sa.

dadka28
11. aug 2013

@mary_enka ahoj...tak ja by som dala morsku vodu,odsavat,spinkat vo zvisenej polohe-v postielke davam pod matrac nej.vankusik...a ja by som dala mucosolvan...neviem asi solmucol by som dala pre vacsie dieta...a mucosolvan sme mohli brat ako par mesacny...tiez

mary_enka
autor
11. aug 2013

kujem , kujem , kujem, idem poriesit tu zvysenu polohu na spinkanie. On teraz strasne rad pololeyi v autosedacke, tak aspon z polovice je to fajn 🙂 a o tom, solmucolovi som ocula ale drahy hovori, ze jemu moc nezabral,no malemu by pomoct mohol, ten je v liekoch ese cisty novacik

ilijanka
11. aug 2013

A čo takto navštíviť detského lekára? Pri takom malom dieťati by som sa bála riskovať domácu samoliečbu, keď to trvá už pár dní...

22beba
11. aug 2013

ku detskemu lekárovi ... ak maš doma sypaný čaj z prvosienky jarnej .. alebo jazvečie sadlo je na to velmi dobre .... ale isto chod k lekarovi mi sme mali to iste a mal zapal priedušiek a ešte u takeho maleho babatka to nie je sranda ... ☹ držte sa a čo najrýchlejšie sa vyliečtee

urbanovapatricia
12. aug 2013

4.5 mesačný,to asi nesedká.Spinkať na vyvýšenej podložke,keď je hore,že nespí ,často dávať na bruško,aby soplíky pekne vytekali z nosíka,často odsávať.Ak je soplík vodový,dať dva krát denne 5 kvapiek fenistylu,na zastavenie nádchy.Ak kašeľ trvá viac ako tri dni, idem k lekárke,tá mi dá presne liečbu,lebo každý kašeľ je iný a každé dieťa je iné.Môj syn mával hrozné kašle,3krát zápal stredného ucha a raz zápal pľúc.Na kašeľ mu zaberal pamelový krém natrieť na hrudník a jemne nahriať plienku a priložiť ,taký zábal na noc,po tomto do rána nezakašlal.Ale malinký je malý,tam by som sa na takýto zábal opýtala lekára,či nie je niečo aj pre bábätká.Ak je soplík zelený,je to už na liečbu,treba ísť k lekárovi.Prajem vám skoré uzdravenie.