38,8°C u 18-mesačnej

20. nov 2024

Mamky mala ma 38.8 dala som jej nurofen2,5ml staci to ?
Ma 18mesiacov
Dakujem

anavixy
20. nov 2024

Moze a nemusi. Lieky treba davkovat podla vahy, nie veku. Pri horucke sa neoplati experimentovat a je vhodne davat dietatu maximalnu jednotlivu davku, teda 10mg/kg (pri nurofene s gramazou 20mg/ml je davka vypocitana ako vaha:2).

autor
20. nov 2024

@anavixy ano podľa váhy som dávala 2,5 ml snáď pomôže
Najbližšie až o 8 hodín môžem dat snáď už nebude

autor
20. nov 2024

@anavixy za aký čas odmerať teplotu ?

livuska124
20. nov 2024

Koľko váži? 2,5 ml je pre 5kg dieťa. Na krabičke je napísané najnižšie možné dávkovanie, ktoré v drvivej väčšine poriadne nezaberá. Váha dieťaťa deleno 2 si vypočítajú - toľko ml môžeš podať, ale pozor, len 3x denne, teda každých 8 hodín.

autor
20. nov 2024

@livuska124 9kg ma

livuska124
20. nov 2024

Takže môžeš podať 3x denne 4,5ml (ak je to teda ten nurofen sirup od 3 mesiacov).

autor
20. nov 2024

@livuska124 juj a ja som už jej dala 2.5ml

livuska124
20. nov 2024

Ano, to je on, čiže platí môj komentár vyššie.
Nevadí, že si podala nižšiu, možno jej aj tá zaberie. Ďalšiu dávku, ak bude treba, tak dáš tu vyššiu. Ak by si potrebovala podať liek skôr ako po 8 hodinách, tak striedaj s Paralelnom / panadolom (tie majú na krabičke dobre dávkovanie, tam netreba prerátavať).

livuska124
20. nov 2024
rdi
20. nov 2024

pri tak vysokej teplote mozes dat tusim az 5ml. ale mozno by som isla do zabalov skor.

anavixy
20. nov 2024

Pokial bude treba dat lieky skor nez po 6-8h, tak je potrebne Nurofen prestriedat s Paralenom/Panadolom. Striedat sa moze po 4h.
Treba davat adekvatnu davku lieku, zabaly - fyzikalne chladenie su pre dieta stresujuce, tie su az krajna moznost.
Nurofen 10mg/kg vahy alebo vaha/2, mozes podat maximalne 3x denne.
Paralen 15mg/kg vahy, mozes podat max 4x denne.
Horucka by mala klesnut (o par desatin stupna) o cca pil hodinu, max. znizenie horucky by malo nastat o cca 1,5-2h. Teplota po podani lieku nemusi klesnut pod 38,0! Hocico pod 38,5 je dostatocne znizenie.

bubinkaaa
20. nov 2024

@anavixy chcela som napísať autorke,ale vsetko uz bolo tebou povedané 😉

autor
21. nov 2024

@anavixy Ďakujem krásne 🙂🌸🌙

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. nov 2024

@anavixy
@livuska124
@rdi
Mamky ak má dieťatko teplotu, spinka a sa prituli ku mne, neohrievam ju ešte viac ? ( teplotne? )
.... zevraj ak má dieta teplotu a ju mam napríklad na rukách tak zevraj odoberam z dieťaťa teplotu lebo ma vyššiu ako ja a ju beriem od nej )
Pravda alebo blbosť?
Ale hlavne ak spinka a sa pritulu ku mne ci sa odtiahnuť alebo nechať ju kľudne pri mne pritulenu spinkat
Vďaka mamky 🍀🌸🌙

anavixy
21. nov 2024

V kontakte koza na kozu sa teplota “vyrovnava”, teda jej vyssiu stahujes, je to jeden z odporucanych a ucinnych sposobov fyzikalneho chladenia (o par desatin stupnov pomoze). V noci, aj ked nie v kontakte koza na kozu, by som dieta neodtahovala, na maminke sa spi najlepsie a pri chorobe je kazda chvilka pokojneho spanku dobra.

autor
21. nov 2024

@anavixy
@livuska124
@rdi
@bubinkaaa
Mamky uz aj ja pociťujem hrdlo co také zaberá co si mam kúpiť?
Kojim dieťatko ešte čiže také co môžem užiť
:(

bubinkaaa
23. nov 2024

Islandsky lisajnik si kúp na cmulanie👈