Ahojte chcela by som sa opytat syncek ma 3 tyzdne a uz druhy den je strasne nekludny,dost placka. Kakat kaka ale stale tlaci aj si obcas poprdka. Kojim ale malo takze mu davam sunar. A mam doma kvapky infacol ale este som mu ich nedavala. Strasne malo spinka asi hodku a pol a potom je aj 4 hodiny hore. Uz som mu skusala brusko masirovat,aj nozickami pocvicit a nic stale je velmi nekludny. :(
skusim aj to ma napadlo uvidim este dnes a v noci a ked sa to nezlepsi tak sunar zrusim a skusim nieco ine
my sme to pri malom zažili tiež, stále plakal a nakoniec od hladu. Tak sme začali dávať Nutrilon a býval kludnejší aj keď mával koliky asi do 5mesiaca ☹ Vyskúšaj rektálnu trubku, my sme dávali aj espumisan pre deti - no či to vám zaberie ťažko povedať. Každé dieťatko je iné. Ak dávaš sunar, chvílku to trvá kým si bruško na mliečko zvykne, to píšem preto, ak by si chcela iné mliečko vyskúšať, účinok nebude ihneď. Pýtala som sa odborníčky a tá mi vtedy povedala, že každé mliečko kým si na to dieťatko zvykne trvá aj 2týždne. Moc som ti asi neporadila, musíš len vyskúšať.
ak môže tak mu dávaj piť harmančekový čaj (ak nie ste alergici) obnovuje črevnú flóru kúp si gélik na bruško nie je na prepis vždy keď máš pocit, že má koliku pekne vmasírovať gélik do bruška, dávaj ho veľa spať na bruško a espumisan emulziu ja som dávala večer (infacol nepomáha ani mojim a čo som sa pýtala tiež nepomáhal).
@cicuskam3 chcem sa najpr opytat prečo malo kojis?...nemaš mlieko?..leby čim viac prikrmujes umelym mliekom tym menej vlastneho sa ti bude tvorit..cim viac si maleho budes prikladat tym viac budes mat mlieka a maly sa pri kojeni pekne uvolni a poprdka si..aj sunar mu podla mna nevyhovuje,poznam vela mamiciek čo prestali davat sunar lebo pre take male babtko nebol vhodny...čaj by som mu ale ešte nedavala lebo obsahuje tanín ato je droga...aj tie detske ho maju!..pomože ti rektalna rurka ako ti radia baby,ked mu ju das tak trošku mu pocvič nožičkami a uvidiš či sa potom trošku ukludni,či to je tym bruškom...no ale ak su to koliky tak z toho bude musiet iba vyrast :(..ale trošku mu pomožeš masirovanim bruska s mastou Pupík...ale určite by som zrušila dokrmovanie,ked mlieko mas tak sa snaž skor o to ako zvysit tvorbu,to je najlepsie čo pre svojho syna možes spravit 🙂..držim palce.
..skuste ho umyt v bylinke očistec (neviem ako sa povie spravne) a skuste to cervenou nitkou, mozno ma len z oci.. mozno ho brusinko ani neboli.. ak kojis len troska tak skus ty vypit feniklovy cas a tak vyskusaj.. jemu nedavaj iba sebe..
90% plačkov v jeho veku je hladných al. bolí bruško..sunar odkedy dávaš?možno mu nesadol a treba iné UM,ale treba vôbec UM?...máš pocit,že máš málo mlieka?musíš veľmi veľa piť,aj v noci...a ešte mi napadlo,nebolí ho uško?skús ho zaň potiahnuť,poklopkať za uškom,uvidíš...
pri umelom mliecku by som poradila odvar z obycajnych ovsenych vlociek, to znamena ze prevaris 1 liter vody s 1 cajovou lyzickou ovsenych vlociek a nasledne po 10 minutach scedis do sklenenej flasky , ked vychladne ulozis do chladnicky a zarabas nasledne dalsie davky napr. sunaru, mojim detom to pomohlo, je to skusenost - recept starych mam, ked babatko podrastie mozes robit silnejsi odvar das 1 polievkovu lyzicu na 1 liter vody, chlapci zvyknu mat problemi s bruskom a mojmu synovi to veelmi pomohlo
@cicuskam3 zavolaj si laktačnú poradkynu, poradí Ti ako kojiť nadalej bez prikrmovania UM / Každá fľaša UM znižuje tvorbu Tvojho mlieka/ napr. http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... Kúp si šatku na nosenie a nos maličkého na sebe, uvidíš určite bude kludnejší, aj si pospinká... A uľaví sa mu na bruško aj bez liekov... 😉
@cicuskam3 vyskusaj mu dat rektalnu rurku a neviem, ale mozno mu ani ten sunar nevyhovuje...