3 týždňové dieťa a hlieny

milka1978
27. júl 2012

Ahojte maminky. Poradťe mi čo mám robiť s hlienimki u 3 týždňového dieťatka. Už vyše týždňa má biele hliny. Lekárka mi povedala, že mu mám kvapkať Libenar alebo Nasivin a stále ťahať soplíky. No čo keď mu už nič neide? Ale noštek má stále upchatý? Nevie sa vyspať a stále je hore. Čo ešte pomôže. Ďakujem za každú radu.

cicimon
27. júl 2012

a cim tahas tie hlieny?

milka1978
autor
27. júl 2012

odsávačkou na vysávač

martina28p
27. júl 2012

ahoj,aj u nás to bolo tak,presne mal 3 týždne a soplíky,kašel,nádcha ☹ bolo mi hrozne....ale pomohlo mi - vyvýš polohu,zvlhčuj vzduch,na noc som mala pustený zvlhčovač vzduchu pri ňom a lepšie sa mu dýchalo,tiež kvapky do nosa a dávala som mu sinupret sirup,len 3-5 kvapiek,je to na prírodnej báze,takže mu neublížiš a hlieny povolili a von išli pomocou vysávača jedna radosť,ale užili sme si pri tom,malý sa mi z nich pri kašli aj dusil a to bol január a doktorka mi ho vtedy kázala dať von,aby sa nadýchal studeného vzduchu....a na noc mi kázala dávať mu fenistil kvapky,už si nepamätám kolko,ale len pár,na odpuch sliznice,aby sme sa vôbec vyspali.....tak všetko dobré,skoré uzdravenie a neboj,zvladnete to....

milka1978
autor
27. júl 2012

@martina28p A dávala si mu tie kvapky ako často? Myslím sinupret . tam mi píše že môžem dať v dojčenskom veku 10 kvapiek 3xdenne ty si dávala ako?

martina28p
27. júl 2012

@milka1978 kým to bolo najhoršie,tak 3x denne,potom som uberala na 2xdenne ,ale to by si aj sama zbadala,ako mu pomôžu....hlavne aby povolili ale dosť mi pomohol aj fenistil,tým že nostek odpuchol....neboj,nasad mu to,určite pomože je to také trápenie....u nás sa to opakovala každý mesiac až do mája 😖

1234lubka
27. júl 2012

mojmu sa presne to stlo ked mal dva tyzdne!! davala som stalemokre plienky na radiator lebo to bolo v zime kvapkaj libenar a stale tahaj sopliky...a urcite davaj hajat na bok, ve aj ked mi mame upchaty nis tak ked lezime na boku tak aspon jedna strana sa uvolni...neboj prejde to

strapco13
27. júl 2012

@milka1978 pozri moj clanok o toalete nosa..je tam rozpisany postup
ak kojis, nakvapkaj do nosa po ocisteni svoje mliecko

a mozem sa spytat? v pase mas pisane takmer 3 rocneho a tehu, termin v novembri...3 tyzdnove babo sa mi tam nejak nevojde 😅 je to preklep v udaji o veku alebo...
aj kvoli liecbe

milka1978
autor
28. júl 2012

@strapco13 to bábo je švagrininé a tá nie je prihlásená na MK ... preto píšem v jej mene a snažím sa jej pomôcť ... celé noci sa nevyspala ..... a to myslím vážne ... soplíky ich trápia už týždeň a teraz je už v koncoch 😉

milka1978
autor
28. júl 2012

@martina28p aha? tak včera večer som skúsila dať sinupret po mliečku a zapil trochou čajíku ... dúfam, že to pomôže a dnes už niečo vytiahneme .... ten fenistil skúsím .... na rozpise dávkovania píše nejakých 3-10 kvapiek 3 x denne tak skúsim dať aspoň 5 ako si mi radila Sinupret a dúfam, že pomôže 🙂 a s tým spaním to musím vyskúšať .... dávala som ho doteraz spinkať na bruško aby mu soplíky vyšli cez nos .... no nepomohlo .... tak po sinuprete skúsim dávať na bok aby dýchal aspoň jednou dierkou 🙂

martina28p
28. júl 2012

@milka1978 mne malý spával na boku a pri ňom fúkal ten zvlhčovač vzduchu a robil taký chladný vánok a myslím že aj to mupomohlo,tak snád kvapky zaberú..dúfam,že vám to pomôže,lebo viem ako sme sa natrápili,je to hrozne aj pre to malé dieťatko....

lienkabb77
28. júl 2012

aj my sme mali hlieniky, hned ako sme prisli z porodnice, pomohlo az kvapkat materske mliecko parkrat za den do nosteka

milka1978
autor
28. júl 2012

@martina28p už to troška zabera ... vytiahli sme už konečne niečo ... po 2 dňoch ničoho vyšiel taky maly soplík ... ale je to už lepšie 🙂 ten zvlhčovač vzduchu nemám ale dávam mu plienku prevesenú cez postielku a na ňu som nakvapkala trocha alpy .... počula som, že aj eukaliptový olej je dobrý no neviem či ho už môže používať tak malé detičky 🙂

milka1978
autor
28. júl 2012

@lienkabb77 no u nás je ten problém, že mlieko som stratila 2 dni po príchode z pôrodnice takže už sme na BEBE 😒

strapco13
28. júl 2012

@milka1978 ak by svagrina chcela..da sa rozkojit este ..nech sa skontaktuje s laktacnou poradkynou www.mamila.sk
a mimochodom, tie hlieny moze byt aj reakcia na kravske mlieko v umelom mlieku..kravske mlieko zahlienuje

milka1978
autor
31. júl 2012

@strapco13 už s malý bola pri lekárke .... dala jej fenistil kvapky a panycon na vytieranie nošteka .... zatial to pomáha ..... dovtedy nepomohlo nič :/ ... teraz je už drobec na dobrej ceste k vyliečeniu ;) a s tým kojením jej to odkážem 🙂 ďakujeme

vcielka13
14. nov 2014

@milka1978 ahoj ja mam uz 7 tyzdnovu slecnu a tiez mame ten problem uz od narodenia ale teraz uz len keed rano vstaneme tak ak ti mozem odporucit tak si ju vezmi na ruky tak do polosedu daj jej najprv sprey ten libera asi po pol minute odsaj a tak daj nasivin rano a vecer fenistil a bude ok

vcielka13
14. nov 2014

@milka1978 mne malu bolelo brusko so sinupretu