3-týždňové bábo má bolesti bruška

veeev
2. sep 2024

Ahojte, už sme zúfalí, neviete nám poradiť mal ma 3t a je na UM beba HA.. boloeva ju bruško strašne keď tlači, tlači aj pól hodinu.. ale niekedy sa nepodarí tak raz za týždeň chytí taký hysak ako jej to nejde tlači aj 40 min .. koľko tak kakajú vaše detičky myslím časovo, príde mi to dlho .. dávame do mlieka kvapky coliprev .. niake rady čo by mohlo pomôcť .. ona keď dostane ten záchvat, že to nejde tak strašne hysak a až sfialovie, tlači, plač strašný a už sa jej až zastavovali dych 😔😔

pribinak
2. sep 2024

@veeev prečo je na HA mlieku?

nika23t
2. sep 2024

@veeev možno skúste iné mlieko. Moje dobre znášali Nutrilon. Nevravím, ze hneď toto, ale iné nejaké. Skus sa aj s dr poradiť aspoň telefonicky.

veeev
autor
2. sep 2024

@pribinak mali sme comfort od nemocnice ale že toto je ľahšie ..
@nika23t ja sa bojím meniť mlieko, že bude zas zle, keď tam tie kvapky zas kaká po každom jedení a stále tlači a tlačenie znamená plač .. no doktorka povedala skúsit beba bezlaktozove .. no ja sa bojím či jej to sadne ..

pribinak
2. sep 2024

@veeev v nemocniciach nedávajú mlieko podľa potrieb dieťaťa ale pidla toho vo dá sponzor

Zmenila by som mlieko, zbytočne sa dieťa trápi

veeev
autor
2. sep 2024

@pribinak doktorka povedala ostať pri beba aby to nemala takú zmenu zo značky na značku .. a bezlaktozove skúsiť, čo myslite .? 🙈

domka222
2. sep 2024

Keď tak dlho tlačí,robíš aj masáž bruška, cvičíš nohami,pomôžeš rektálnou rúrkou? Či len čakáš?

nila0622
2. sep 2024

Skús Bebu Sensitive

veeev
autor
2. sep 2024

@domka222 áno cvičíme nahrievame pupik pozivame všetko ako ma tie kvapky tak kaká hneď po jedení ale teda s bolesťami a krikom celá sa zvíja .. 2x sme použili za celú dobu rúrku ... keď už ka taký záchvat strašný ..

michaela789
2. sep 2024

Podľa mňa jej nevyhovuje mlieko. Moji boli síce kojeni, ale kakali asi tak, že sa na dve sekundy zamračili, potlačili a bolo všetko vonku.
Dávaj ju veľa na bruško, bicykluj s ňou a skús vymeniť to mlieko... Určite jej niečo prekáža a treba to riešiť.

pribinak
2. sep 2024

@veeev prečo bezlaktozove??

veeev
autor
2. sep 2024

@michaela789 nooo všetko robíme .. ja to znášam strašne neviem ako už pomôcť 🙈🙈😔 .. že čo keď je nezaberie ani druhé a toľko skúšať zas nie je dobre ..
@pribinak ja mám polovičnú laktozu a že je jej možno ťažké .. keďže kaká po tých kvapkách čo štiepiť mliečnu bielkovinu .. no ešte skúsim dať dnes ten espumisan a keď už to nezaberie tak skúsime zmeniť.. najhoršie, ze som snou sama ako vždy sa stal ten záchvat keď bol aj priateľ doma a on to zvláda lepšie ako ja .. ja sa hneď roztrasiem 🙈😔

veeev
autor
2. sep 2024

Teraz jedla o 7:30 o 8:10 už tlačila a znova aj 8:50 .. až teraz sa ukludnila a zaspala

nika23t
2. sep 2024

@veeev no všetko nerobíte. Lebo nemenis mlieko, neviem, preco sa toho bojíš.

veeev
autor
2. sep 2024

@nika23t tak pýtam radu za aké

veeev
autor
2. sep 2024

@nika23t Máme skúsiť to kozie .? No od 7 nespala a zas stále to iste 🙈😔

nika23t
2. sep 2024

@veeev poradiť neviem, aké mlieko, ale keď ma dlhšie takéto problémy, skúsila by som. Moje boli spokojné s Nutrilon, už som písala. A ked nevie Dr dat radu, pýtaj sa v lekárni. To kozie mlieko nemôže byť zlé, ale mam skúsenosť len pri staršich deťoch. Také bábätko, to netuším, možno Ti poradí niekto, kto dával svojim. No trápi sa malička, s nou aj Ty. Tak iné neostáva, len skúšať.

nika23t
2. sep 2024

@veeev a prvé mesiace zvyknú byť náročné. Verím, ze pre Teba viac ako pre malú. To si zvykneš aj na plač, ale vždy to ako mama budeš viac prežívať ako partner. Neboj nič, vsetko zvládneš, aj toto, časom sa naučíte spolupracovať s malou ♥️

veeev
autor
2. sep 2024

@nika23t a nutrilon ktorý ste mali .? No máš pravdu trpim a dosť 😔 .. skúsim zavolať aj dr aj laktacnej .. no to by musela aspoň zaspať a budem volať ..

nika23t
2. sep 2024

@veeev najskôr sme mali Nutrilon HA, to Ti vie aj Dr predpísať, ale tam sa prihliada na nejaké alergie a intolerancie, neviem presne. Alebo si kúp sama z lekárne. Ale len jedno balenie tohto vypila. Potom som už normálny kupovala, Nutrilon advance 1 tuším to bol.

tejana
2. sep 2024

@veeev naša malá mala tiež problém s kakanim a s bolesťami brúška. Zlepšilo to až výmena mliecka, našťastie naša pediatrička hneď vedela.. a sama mi odporučila a predpisuje mlieko Nutrilon comfort and colics a to nám zabralo. Inak to bolo velke trápenie. Odkedy sme na tomto mliečku, tak kaká normálne.. a ešte sme mali problém s biogia či ako sa volajú tie probiotiká.. to som vymenila za probiofix a už je super.. už nemeníme nič. Zo začiatku je problém nájsť to vhodné..

sisska96
2. sep 2024

Nutrilon je najlepšie, ak už teda nedojčíš. Prepláca aj poisťovňa. Beba je drahé a naprd

sonicka107
2. sep 2024

skúste espumisan a keď kaká položiť si ju bruškom k sebe vtedy troška zvyknú ustúpiť kŕče ... ale pravdepodobne to bude mliekom buď jej nerobí dobre alebo si naň musí zvyknúť ešte prvé dni
(podľa toho koľko už papa to mlieko)

veeev
autor
2. sep 2024

@sonicka107
@sisska96
@tejana
@nika23t boli sme u dr. A povedala že keď zmeniť tak nemám meniť značku že mám dať bezlaktozove lebo jej kako aj smrdí tak vajcovo 🙈😒 a stále dom sa pýtala na ten nutrilon colik a stále že nemenila by znova a keď ja sa už tej beby tak bojím zas dam bezlaktozove a nebude dobre .. no a každý mi odporúča tento nutrilon .. tak už neviem či si podľa seba alebo podľa dr. 🙈 fakt som zúfalá

radka0807
2. sep 2024

@veeev my sme mali tiež problém a nám pediatricka poradila mlieko Beba sensitive,pri ňom sa to asi do piatich dní zlepšilo

patuska00
2. sep 2024

@veeev ahoj,presne ako náš tiež tak tlačil tlačil a nič stále plakal bol nafúknutý ale on nieje na um mlieko ja ho kojim ale pediatrická odporúčala nám sa simplex a miesto vigantol devit

patuska00
2. sep 2024

@patuska00 a v ten deň čo sme dávali tie sa simplex už bol lepšie žiadny plač nič mi sme celú noc nespali skús nejake probiotiká alebo to po um mlieko tak to byva

sofia1979
2. sep 2024

@veeev zmena mliečka skús ešte sa simplex do mlieka biogayu, nutrilon sa celkom nám osvedčil, aké si už mala mlieka chce to ešte vyskúšať nech sa chudinka netrápi, plus pracovať sú videa ako to uľahčiť dieťaťu pri kakani atď držím prsty

sofia1979
2. sep 2024

@veeev sab simplex

veeev
autor
2. sep 2024

@sofia1979 aj SAB simplex sme mali .. v nemocnici ju dokrmovali beba comfort aj deň ako sme sa vrátili a potom beba HA .. aj coliprev máme ..