3-týždňové bábätko po papaní zvracká hrudkovitú hmotu

29. aug 2022

Neviem či som dala dobrý názov diskusie ale moje bábätko 3 týždňové po napapani zvracka hrudkovitu hmotu. Vraj to je strávené mliecko ale hneď po napapani? Akurát som ho dala odgrgnut prv si grgla ale potom sa 3x povracala prv vo vodorovnej polohe keď som ju mala na rukách a potom po leziacky keď si znova pýtala papať… popri kojení sa mi tiež veľakrát povracka väčšinou ju kojím tak že ležím na boku….

majamat
29. aug 2022

mlieko obsahuje bielkoviny, ked sa zmiesa s kyselinou v zalduku, vyzraza sa. jedna vec je, ze tam mze mat este natravene mlieko z predchadzajuceho papania,a lebo teda mozno sa to stihne takto ciastcne spracovat uz tak rychlo.

marya2
30. aug 2022

Ak často vracká, môže ísť o reflux. V takom prípade treba bábätko po kojení dlho držať vo zvislej polohe. Moja dcéra mala iba taký mierny reflux, nevracala, ale bolo jej zle, mliečko sa jej vracalo spáť. Držala som ju tak po každom kojení asi pol hodinu zhruba do jej štyroch mesiacov. V postieľke som mala vyvýšený matrac. Ak to vrackanie bude pokračovať, spomeň to doktorke.