Moj 3.roc.syncek mi casto pada, ma 3 roky a 3 mesiace, kazdy den mame uraz, je to jeho nepozornost
alebo je to normalne v jeho veku...nohy mame samu modrinu a kolena vdy odrete...potkne sa aj na rovnom chodniku,
casto ho bolia nozky...akoby nemal dobru rovnovahu...proste moze to byt este vekom?
vekom už určite nie, nepozornosťou - čiastočne áno. skôr by som sa zamerala na to, že ho bolia nožičky. nemá ploché nohy, alebo nekráča špičkami dovnútra? poradiť by mohol ortopéd.
Aj môj starší mal časté úrazy do 5-tich rokov - boli zapríčinené tým, že vôbec nemal pocit sebazáchovy. takže ísť napr. bicyklom dolu schodmi bolo normálne. ale pri chôdzi sa nepotkýnal.
urcite navstivit lekara - neurolog, ortoped
podla mna nie je to normalne...a udire vacsinou len nohy ,kolena alebo aj hlavicku??vie padat?lebo ked ano tak nie je vazny problem-si myslim...ale .chod radsej lekarorovi...treba vylucit vaznejsie choroby....ktore nechcem vymenovat ale mozu suvisiet s drzanim rovnohay....ja by som isla za neurologom...kvoli plochym noham clovek nepada ....dcerka aj moj otec aj ja mame ploche nohy ale s rovnovahou nemame problmy...
určite lekár, nožičky ho bolia kde? ak je to myslené ako celá noha - možno rýchlo rastie 🙂
mne pada najstarsi syn, on bezi a nedvíha nohy ama aj ploche nohy.....
ale uz som to riesila s lekarmi, netreba cakať a treba sa objednat k ortopedovi a neurologovi...budes kludne spat 😉
urcite navstivit lekara - neurolog, ortoped . Ako kladie nozicky? Nevtaca nozky dovnutra, nechodi po spickach? ...
Ahoj moja mala ma 3roky a ked bola na preventivnej tak jej zistili zewma krive kolena.tiez mi vela pada.a teraz musi nosit ortezky na noc.aj sandalky na mieru vyvisene zvnutra.mala by si ist k doktorke al.k doktorovi aby uz nebolo neskoro.
urcite navstivte lekara. Co som pocula z okolia, jeden takyto problem bol sposobeny nevhodnou obuvou (topanocky o 3 cisla vacsie 😲 , dedene) a druhy pripad - dietatko zle videlo, potrebovalo okuliariky.
Ja by som mu urcite dala skontrolovat zrak. Ved ak pojdete teraz s trojrocnym na prehliadku, bude ho kontrolovat pediater a urcite Vas odporuci. Neviem ako sa da diagnostikovat periferne videnie u deti, ale to by som v ziadnom pripade nepodcenila. Uz nie je socik a odborny lekar toho moze vela najst.
Moja teraz uz 25rocna sestra sa skoro tak zabila ked bola 5rocne dieta. U nas na okoli sa stavala obytna stvrt a bolo bezne, ze rodicia tam stale nieco robili na stavbach a aj deti sa tam hravali.
Moja 5rocna sestra bola prave na 1poschodi a cez balkon - vtedy bez dveri a zabradlia zbadala kamaratku na ulici a rozbehla sa za nou priamo smerom na balkon. Ona mala pocit, ako by bola prave na ulici.
Vdaka Bohu, ze sa potkla a spadla este na balkonovych dverach. Dolu pod balkonom boli roxory.
Ona nosievala okuliare uz od 2rokov - chodila ku ocnemu este za socializmu, ale az ked bola 20rocna u ociara v Bratislave, povedal jej ze ma nejaku skrytu vadu na perifernom videni, o ktorej cely zivot nemusela vediet. Inak je cely cas v pohode a okuliare ma len na soferovanie.
Nechcem strasit, ale aj jedno vysetrenie moze usetrit vela urazov 🙂
Ocny, ortoped, neurolog a to v tomto poradi. Vekom to nie je, nas mal teraz dva roky a padne uz len fakt vynimocne.
ja by som tiez isla k odbornym lekarom, ocnu vadu kolkokrat vobec nie je vidno, nas maly ked isiel prvykrat k ocnej lekarke tak mu zistila 2,5 dioptrie dovtedy som to vobec netusila. Taktiez ortoped, neurolog, ako tu uz pisu baby. Normalne sa objednaj, pripadne vybav odporucanie od pediatricky. Mamicky teraz uz chodia k lekarom aj kvoli ovela mensim a banalnym problemom, takze si myslim ze tam pojdes uplne opravnene. Vo veku 3 rokov by uz deticky naozaj mali mat chodzu v poriadku, takze asi za tym nieco bude. Ale hned sa nestresuj, zrejme pojde ozaj o drobny problem (okuliare, ploche nohy..) ktory sa da bez problemov vyriesit a maly fesak bude "ako novy".
Môj sa tiež potkýna na rovnom chodníku aj po teréne, ale má svalovú hypotoniu a ploché nôžky, tak u nás to je tým :D
je mozne, ze to ma len take obdobie, mali sme to aj my. starsi syn mal leto, ked musel mat na kolenach navleky s pancusiek, ci ponoziek, lebo sa mu nedokazali zahojit rany, lebo kazdy den si ich zas a zas rozbil. ale preslo to. ale ak mate obavy, chodte radsej k doktorke a budete kludnejsia, ked ho vysetria a zistia, ze je v poriadku. alebo ho sledujte, ci to do mesiaca prejde, alebo nie.
Ja by som tiez sla k lekarovi, mozno ma len ploche nohy a treba len nosit ortopedicke vlozky. Vraj deti s plochymi nozkami su captave a casto padaju. Dcera ma tiez mierne ploche a castejsie pada. Opatrnostou nic nepokazis. 😅
ahoj bianka,
nepisala si, ci sa to stava len v poslednej dobe, alebo to trva dlhsie, nepisala si, kedy maly zacal chodit, ci mal ako babo problemy s pohybovym aparatom, ci nebol hypotonicky a pod., a modriny ma len na nozkach?
...3 rocny chlapcek by mal byt v chodeni, v behani stabilny, urcite treba v prvom rade navstivit pediatra, kde ho poziadat o skontrolovanie krvneho obrazu, ak su deti chudokrvne, su slabsie, mozu sa potacat, podkynat....zrak informativne ti moze vysetrit aj ona v ambulancii, a ako dalsie vysetrenie by som odporucila ORL lekara, ci nema problem s vnutornym uchom, moze mat tzv. vestibularny syndrom, ktory sa prejavuje poruchami rovnovahy, prip. aj neurologa a ortopeda....
drzim palce, nech to nie je nic vazne 🙂
a ma dobre topanky? svoju velkost? nie male, velke? mne dcera padala ked mala male topanky - ani sme si to nevsimli, ked sme vymenili, tak padanie prestalo... samozrejme ak toto vylucis, tak urcite spomenut lekarke
@jasminet no robi to snad odkedy zacal chodit,cize topaniek kopu vystiredal uz...on je taky dost nemotorny..a hlavne vobec nedava pozor nepozrre sa pod nohy vpravo vlavo a je velmi vysoky a tazky na svoj vek..jedine o com viem ze ma vbocene clenky..no uvidime..pre istotu asi bude riesit co je vo veci
Môj syn sa stále potkýnal a padal na rovnej ceste a zistilo sa, že má málo vitamínu D. Rýchlo rástol, bola zima a ako 3 ročnému som mu už prestala dávať vit. D a takto sa to u neho prejavilo. Ale dôvodov môže byť veľa, ťažko povedať.. možno len nepozornosť.. 🙂
@radka288 ano chodím na MK ☺ syn bude mať 9 rok. Čiastočne z toho vyrástol 😂😂 ale tak mesiac zo dazu sa potkol na rovnom chodníku a spadol...gate roztrhnute 🙊 mami ale mobil je ok. On rozbité koleno. Pred rokom som s ním bola na takom špeciálnom neurologickom vyšetrení. Všetko ok. Ale prišlo sa v júni na to že ma horší zrak. Ma okuliare pri čítaní a pozerani tv -0,5 A bude sa to zhoršovať v dospelosti sa to dá operovať. On ako malý...mal pády aj v skolke, aj v škole. Každý rok fakt niečo máme 🙊😞🤕😲 ale je to len nepozornosť snáď ked bude mat 15 bude to lepsie...
je to mozne, ale preventivne by som sla za doktorkou...mozno ortoped, neurolog...radsej a budes pokojnejsia...ale v 3 rokoch by uz mal mat stabilizovanu chodzu