3 ročný je stále chorý a na noc nosí plienku. Čo robiť?

vava021
18. dec 2011

Moj syncek mal v septembri 3 roky a zaal chodit do skolky.Odvtedy nebol tyzden,kedy by nebol chory.Stale kasle a berie nato vsetky mozne sirupi aj kvapky.Vyskusali sme uz aj vsetky lieky na imunitu,nic vsak nezabera.Niekedy kasle celu noc a cez den ani nezakasle,inokedy kasle vkuse.Doktorka mu robila stery,vraj ma nejakeho bacila,co sa nelieci.Poradte mi prosim,uz som z toho zufala.
A este jedna otazka.Stale ma na noc plienku.Niekedy je precikany a ma mokre pyzamo,niekedy ma len trochu nacikane,ale zo suchou sa este nezobudil.Mame to nejako riesit,alebo este cakat?Dakujem za radu.

ludka140281
18. dec 2011

nas poslali na imunologiu a mame rybomunil....zabera,od kedy ho berie,je chora 3x do roka......dovtedy aj 12x....skus sa pytat na imunoalergologiu

jankaxxx
18. dec 2011

deti si tym buduju aj imunitu a je to aj normalne ked len zacal chodit do skolky...moj syncek je v skolke od roka a trvalo to asi 6 mesiacov kym sa aklimatizoval lebo tiez bol kazdy tyzden chory ale preslo to🙂
a s tou plienkov by som este pockala mam knihu v ktorej sa pise ze v 3 rokov zacina byt mechur pripraveny na odnaucanie takze ja si myslim ze je este cas....moj maly mal 2 v auguste a v noci ma uz dost dlho suche plienky ale to je uplne individualne si myslim...

pingu1
18. dec 2011

jaj co robit? obrnit sa. aj u nas je to tak. este by som dala spravit testy na plucne chlamydie, lebo vtedy je furt kasel. aj nasa ma stafylokoka, tiez ho neliecime

lubina
18. dec 2011

K plienke, ked to ma prist, tak to pride. Nasa mladsia sa odnaucila az teraz v lete a to uz mala 2 a pol roka, ale isla v sept. do skolky tak sme zacali trenovat, no a po 5 dnoch uz nechcela plienku ani v noci, tak som jej pod plachtu dala este taku podlozku nepremokavu a pocikala sa mi odvtedy iba raz.Ale citala som, ze to musi uz byt detska nervova sustava dobre vyvinuta, takze podla mna este chvilu pockaj.

A k chorobe. Aj nasa je od sept. v skolke. Od vtedy mala asi 5 krat uz nadchu, aj teraz je doma co sopli a kasle. Aj starsia takto zacinala, to sa imunita musi ustalit. Stretava viac "bacilonosicov" ako ked bola iba doma a nie v kolektive, takze sa s tym tiez pasujeme. Skus sa poradit s Dr. ak nechces syncekovi stale davat nejake lieky a sirupy.Urcite ti poradi.Mozno by bolo dobre ho aj nechat mesiac doma, aby sa uplne vyzdravel a az tak zasa do skolky. Takuto skusenost mame so susedovie chlapcekom, ktory zacinal v skolke ako nasa starsia dcera.A nakoniec musel byt cez zimu doma a zasa zacal az na jar, lebo bol tiez stale chory a Dr. im odporucila toto.Skus sa porozpravat s vasou Dr.

tajava
18. dec 2011

k plienke: hovori sa, ze aspon hodinu pred spanim uz nedavat tekutiny. A aj tesne pred spanim dat vycikat. Nas maly chodi cikat pred kupanim a ked uz je umyty, v pyzamku, vycistene zuby, este si pozrie rozpravku a potom este raz davame cikat - niekedy sa vycika, niekedy nie.
Ak sa dieta bude budit aspon 2 tyzdne so suchou plienkou, tak vtedy uz nedat na noc plienku. My sme to skusali aspon na 3x a az teraz fungujeme asi mesiac bez plienky (v novembri sme mali 3 roky) a to sa nam zvycajne zobudi v noci, ide sam cikat (ma v izbe nocnik, male svetielko, aby nan videl), vycika sa a ide si lahnut naspat do postele.

k chorobe: skusala si na podporu imunity aj Imunoglukan? Mne o tom sirupe hovorila kamoska a ked som v lekarni pytala nieco na podporu imunity, tak mi ponukli ten Imunoglukan, ze maju aj klinicke testy o ucinnosti. Tak teraz skusame a mam pocit, ze nam zabera. Pytala som sa aj nasej pediatricky, ze co ona nato, tak hovorila, ze mi odporuca, nech len to davam. Od septembra maly nastupil do skolky, bol tam 8 dni a potom mesiac doma s kaslom, nevedeli sme sa ho zbavit, tiez sme brali sirupy, az nakoniec pediatricka po troch tyzdnoch kaslania dala ATB, preliecili sme sa a odvtedy davam ten Imunoglukan a maly bol doma celkom 4 dni (dva dni plus vikend sme liecili kasel, davala som Ditustat a potom dalsie dva dni bol doma, co mal jeden den teplotu okolo 38°C, na druhy den uz nic, ale pre istotu som ho nechala doma). "lieky" na podporu imunity treba brat dlhodobo, teda aspon 2-3 mesiace. Ale uz som tu na MK citala, ze nie kazdemu pomohol ten Imunoglukan, asi zalezi na organizme, na ktore "lieky" zaberie.

hoogy
18. dec 2011

s chorobami je to tak ze sa proste lepia na dieta. skus este vyskusat imunologiu. a k tej plienke. deti do 5 rokov este maju "narok" nosit plienku na noc. tak postupne. niekedy nepomaha ani ze nedat pit neskor.proste dietatko este nema vytrenovany mechur. cez den by do 3 rokov nemal mat ale v noci je to tazsie tak v pohode. 😉

bellie
18. dec 2011

Co sa tyka chorob, ja mam podobnu skusenost u oboch deti, boli par dni v skolke, potom dva tyzdne doma a tak dokola. Mala je v skoke cca rok a uz sa to zlepsuje, aj ked ochorie, choroba mava miernejsi piebeh a uz je aj menej casto chora, ako byvala. Syn ma teraz 8 aj 3/4 roka a byva chory skor vynimocne, takze u nas caste sopliky a kasle suviseli ozaj len adaptacnym procesom na skolku. Ale ak sa Ti nieco nezda, radsej chod doktorke a nech spravi podrobne testy.
A k plenkam, mala ma 3,5 roka a az teraz sa jej dari nepocikat sa do plienky v noci, ale plienku este ma, lebo tento nas maly uspech trva len par dni 🙂 Takze pre istotu este par noci pockam a plienku jej dam. A tiez mala noci, kedy sa precikala aj cez plienku. Ale uz nejaku dobu jej davam tie navliekacie, nohavickove plienky, lahko sa vyzliekaju a moze sa ist v noci sama vycikat, na to som ju vlastne namotavala, ale nenasilne samozrejme a zacalo to fungovat. Radsej jej tu plienku dam, ako keby mala spat v mokrom, lebo ona sa na to nezobudi. A verim, ze sama ju raz zahodi a nepocika sa. Syn mal 2,5 roka, ked mi povedal, ze nechce na noc plienku, ze sa nepocika a tak aj bolo. Takze urcite si to tie deti uvedomuju, kedy to zvladnu a potom nam to oznamia 😉

syslica
21. dec 2011

Ahoj,
ak si neskúšala Imunoglukán, skús... ak však nič nepomáha, je to zrejme imunoalergický problém, ktorý sa vstupom do kolektívu ešte zvýraznil a mal by ho riešiť lekár.
Menší syslík má 3,5 a ešte stále na noc plienku, pije na požiadanie, pravidelne pred spánkom sa chodí vycikať, len kapacita jeho močového mechúra ešte nie je dostatočná a prepojenie na riadiace centrum v mozgu "zobuď sa a marš na WC" nefunguje... takže neriešim a čakám kým organizmus dozreje 😀 .

lili777
21. dec 2011

Plienku na noc by som neriešila. Môj 2,5 roočný ju už nemal, prišla choroba a máme znova☹ a tie choroby. SMe na tom podobne, akurát do škôlky ideme až od januára, tak dúfam, že sa to nezhorší. Bral aj ribomunyl, ale nejako výrazne nepomohol. skúšame imunoglukán. Dcérka má rok a už tretíkrát bola chorá, vždy to skončilo na prieduškach a sprejoch, takže sa tiež chystáme imunologičke☹ A to syn do roka chorý nebol ani raz.

pama2005
2. jan 2012

ahoj v prvom rade by som uvazovala nad nosnymi mandlami nasej malej dali von a je pokoj potom by som sla na vysetrenie na alergologiu moja sestra takto kaslala rok az mama s nou sla na vysetrenie a je alergicka na vsetko mozne je na liekoch a je pokoj pochodila s nou naozaj vsetky vysetrenia aj stitky pluc proste vsetko mama je zdravotacka a nakoniec alergia tak skus ahoj

alami
2. jan 2012

pozor na ten kašel, u nás to bolo rovnako a nakoniec má malý reflux!!! Už sme žili s diagnózou astma, kým sa zistilo, že je to reflux a na refluxnej diete už ani nezakašle. Pogoogli o refluxe - ale nie u miminiek - tam je to bežné a v podstate normálne, ale u starších detí a dospelých - je to porucha zvierača žalúdka, potrava sa vracia do krku a vyvoláva kašel - najmä v noci, ale napr. aj pri behaní.U nás záchvat po nevhidnom jedle trval väčšinou aj 24hodín-vkuse (so zakašlaním tak 5x za minútu!)
čo sa týka plienky na noc - tú my máme stále a už má 4 roky - neriešim - veľa pije-veľa ciká, ja sa stresovať s precikanou posteľou, alebo nočným budením na WCko nebudem 😉

janka_pn
2. jan 2012

co sa tyka kasla, pytala by som sa na imunologiu a co sa tyka plienok, moja mala v okt.3 roky, plienku na noc ma a je pravidelne riadne nacurana. vobec to neriesim. a neriesim ani take veci ako nedat pit hodinu pred spankom 😝 nech pije, kedy je smadna. vecer davam len cistu vodu.

vejinka
2. jan 2012

ako keby som citala o nas. Plienka na noc a od sept. stale chory. Vzdy nakazi aj brata. Vyhlasila som ho a naposledy bol na mikulasa. Odvtedy ma sople kasel donedavna teploty. Antibiotika dobrali dnes . Som zvedava co bude dalej. Imunoglukan bere od sept. aj ccko.