Ahojte,je tu niekto kto riesil podobny problem u maleho dieťaťa? Syn ma 3 roky,planujem s nim ist na očneé,lebo jedno oko mu "odbehne" ked sa pozrie do prava tak pravé oko je OK ale lave mu zbehne k nosu do vnutorneho kutika a zaškúli naň. Nie je to do opacnej strany,iba v tomto jedinom prípade a hlvne vecer alebo ked je unaveny,chory...Neriesili ste nieco podobne? Co na to ocna lekarka? Dakujem za postrehy
Po vyšetrení budete múdrejší, tipujem dostane okulzor a bude musieť slabšie očko trénovať.
Som zvedava,lebo nam kazali cakat do 3 rokov a uz je to tu...tak mam uz trochu obavy,ze co nam povedia
Určite sa nečaká do 3 r. Choďte na očné čím skôr.
ano ja nedavno. Nie je to pravidelne, len obcas, ked je unava a pod. Ale kedze dieta nastupovalo do skoly (3r), tak som si obehala ocne a pod a bude mat okuliare, pretoze v skole sa treba viac sustredit a teda aj vacsia unava. Kontrola o pol roka a uvidime, ako sa to vyvija.
Presnu odpoved dostanes u ocneho. Moze to byt len oslabeny ocny sval, moze to byt chyba dioptrii, aj kombinacia. Nie je sa coho obavat. Mozno bude chodit na cvicenia, cvicit budete aj doma. Moze dostat okuliare, okulzor, cvicenia. Tiez sme to riesili zhruba v tomto veku. Nas vsak okrem obcasneho skulenia aj zmuril, ked pozeral do dialky. Namerali mu 7-cky dioptrie. Okuliare mu dali 5-ky, okulzor, cvicenia. Okuliarov sa pravdepodobne nezbavi nikdy (jeden dr. povedal, ze sa da operovat, druhy, ze nie), skulenie ustupilo, dioptrie sa mu nastastie nezhorsuju, uz ma 9. Je to naozaj velmi individualne. Odporucam naozaj dobre vybaveneho ocneho.
@erika434 u nás to mala neter, ocko jej operovali keď mala cca 5 rokov, teraz je už dospelá, neskuli, ale nosí okuliare