3-ročné dieťa po chrípke prestalo chodiť

7. jan 2025

3 ročný syn mal virózu s vysokými teplotami. Keď teploty ustúpili, syn prestal chodiť. Na pohotovosti mu dali diagnózu parainfekčná myozitida. Máte skúsenosti s touto diagnózou?Kolko dni trvalo kým dieťa začalo chodiť ako pred chorobou?

veklipo
7. jan 2025

Robili mu rozbor krvi? Nechcem v ziadnom pripade strasit, ale moja 11r neter po chripke prestala chodit a bola z toho leukemia.

autor
7. jan 2025

Rozbor je v poriadku. Diagnózu som napísala vyššie.

oceanahory
7. jan 2025

Mna raz zaujimala tato tema a vtedy som nasla tuto starsiu diskusiu, kde viacere maminy so skusenostami rozoberaju tento problem. Mozno sa tu docitas nieco mudre:
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/parainfekcna-myozitida/
Prajem skore uzdravenie!

rivini
7. jan 2025

Mne sa toto stalo v dospelosti. Prekonala som influenzu typu B a asi tyzden-dva po som chodila len s obrovskymi tazkostami, svaly boli ako paralyzovane. Asi po troch tyzdnoch mi bolo lepsie.

adigo81
7. jan 2025

Ahoj,syn má 11 rokov a tiež to dostal pred týždňom a pol,po vysokých teplotách 39,5.Boli sme v nemocnici na pohotovosti,brali mu krv,dostal infúziu.Dávali sme 3x denne Nurofen,vitamíny,D,C a B komplex,po 2 dňoch už začal zase chodiť,ale mali sme týždeň dodržiavať kľudový režima Nurofen bral 6 dní,potom už len 2x denne,keď sa stav zlepšil.

11bodka11
7. jan 2025

Moj syn raz po chorobe zacal krivat,dva dni ani na wc nepresiel. Boleli ho klby. Mesiac nechodil do skolky. Dali mu aj injekciu D vitaminu. Preslo to

joesvk
7. jan 2025

Dávaj Nurofen aspoň dva dni.