Mám 3 ročnú dcérku autistku ..poraďte mi mamičky hocičo sa snou chcem učiť odmieta , stále chce len mobil a rozprávky ... Poraďte mi ..
Pressburg Autist Crew 🙂 Heheh aj ja som autista. Učenie mi nejde. Preto som tam kde som. Skončil som ako roboš za minimálku každý mesiac v inej hale... Umrú rodičia, budem bezdomovec.
@klaudi77 a chodí na terapie? Alebo do škôlky?
@noemi125 a Tebe by sa to páčilo?!
@noemi125 skus si nieco precitat o autistoch....
Autorka: neviem na kolko je funkcny, ci rozprava, ci rozumie. Mam autistu syna co ale rozprava a tiez by len tam travil cas.. naucila som ho ze moze byt na mobile pokym nezazvoni budik.. postupne skracujem cas po malo aby to nepostrehol.. a postahovala som mu tam auti aplikacie a hry, kde aj nieco rozvija ked uz tam je..
@janinkajaninkova ja som nechcela zle len aby to vyskusala... Uvidi kazde dieta kazdy autista reaguje inak
@noemi125 velmi zla rada.
Urcite uplne nezakazat, bude to pre nu velka trauma, ako keby sa jej zrutil cely jej svet.
Ja som to riesila tiez s psychologickou, tiez mam autistu doma a vravela nezakazovat, ale snazit sa obmedzit a zabavit inak aby sa rozvijal. My to riesime casovacom na mobile. Dohodneme sa, ze ked bude pipat dohra sa. Fungujeme takto skoro so vsetkymi cinnostami. Je to narocne.
A odporucam ti ABA terapiu. Treba s nou zacat pracovat.
@klaudi77 skus jej davat mobil za odmenu.toto mozes velmi ddobre vyuzit na ucenie.zo zaciatku mozno jej pozornost bude 1 minuta napr ukazes jej zvieratko a budes chxet aby sa na nho pozrela.pozrie sa pochval daj mobil na 3 minutky.vezmi zas jej ukaz zvieratko a povec napr zvuk zvieratka pochval daj mobil a takto dokola pri roznych aktivitach.podla toho co ju budes chciet naucit.. ten mobil velmi mozes vyuzit ako motivaciu k uloham.pocase sa ten cas ucenja bude predlzovat.ona zisti ze potom dostane odmenu mobil ...moj syn mal velmi silne presypanie tak takto sme zacinali.za kazdu aktivitu chvilu presypal.inokedy nemohol len pri tychto aktivitach...ten mobil jej dovol len pri aktivitach
Kludne mi napis spravu ked budem mat cas mozem ti dat nejake rady.tiez mam autistu 5 rocneho a od 3 r to riesim
Čo si ju naučila to robí.Svagrina má auti dieťa 8 r a kope do nábytku a hádže veci, keď nemôže mať mobil.Zobrala ho aj za cenu hystérie a teraz si s radosťou lepí nálepky, a hra s domčekom pre bábiky síce po svojom, ale hra.Z mobilu im celé dni spievala anglické pesničky z rozprávok.Nenapadne zobrať a skracovať cas
@klaudi77 skus si pozriet niekde v okoli aba terapie. Nam to pomohlo. Ten mobil by si jej davala ako odmenu, za to, ze bude robit nieco, co az tak rada nema. Ze napr. najprv budeme cvicit, potom dostanes mobil. A Trebars jej nalepis dva obrazky - cvicenie a obrazok mobilu. A naucit ju pochopit ten princip najprv-potom. A das jej presypacie hodiny a ked skoncia, beres mobil z dohladu. Na zaciatku je to velmi tazke... ale da sa to rozne vyuzit.
Ako pisu zienky- denny plan nastavit dodrziavat a mobil za odmenu.
@noemi125 to akurat môžeš spraviť u zdravých deti pri autistu nechci zažiť ten záchvat, môjmu synovi ani len nie nemôžem povedať ne že mu tablet zobrať z ruky keď on to sam neda.Bude mať 5r a má neskutočnú silu a 26- 27kg.,u nas slovo nie neexistuje, musela som sa naučiť vsetko povedať s iným slovom alebo mu zobrať pozornosť ,ale tablet z ruky mu urcite ne vezmem aby som ho zbytocne dráždila a si začal ubližovať alebo mňa byť s pästou.
@drzaopica 8r dieťa aj keď autista už lepšie vie skontrolovať svoje spravanie, zaleži sice na závažnosti zdrav.stavu. Kamoške tiež po 8-10 rokov sa kus dcera ukludnila lebo si uvedomila že sa sprava zle, v jednej chvyli kopala mamu ale potom sa ku nej pritulila že ona ju ľúbi a nech sa na ňu nehnevá
@ildiko36 szeretlek anyuci 🙂 neharagudj. Aj keď sme autisti lúbime vás matky naše a nebudeme vás agresovať horedole. Milí fotríci vieme že vy ste len chceli aby sme nenosili zlé známky... Teraz to už lutujeme že sme vás nepočúvali... Ako ťažko sa potom je predierať životom v dospelosti aaach.
@ildiko36 to je vzdy individualne. Mam uplne inu skusenost- 8 rokov a zacalo sebaposkodzovanie. Dovtedy to bol iba zachvat placu kopanie nohami rukami. Potom jedneho dna zacalo hryzenie seba aj toho kto ju tisil. Buchanie hlavou o stenu, fackovanie .....
Kontaktujte včasnú intervenciu vo vašom okoli 🙂
@zuzinka888 ja to prežívam od 2rokoch..dúfam že pozdejšie to bude lepšie.Ma suicidalne myslienky, je to hrozne, ked mu poviem na niečo nie začne si vylamať ruku ,škrtí sa a chce oči vypichnuť..adť neidem do detailov
@klaudi77 určite nejaký psychológ aby ta nasmeroval ako s ňou ďalej pracovať