3-mesačný nedvíha hlavu na brušku

29. dec 2024

Ahojte, mali ste tiež takýto problém ? Môj trojmesačný chlapec keď je ja brušku vôbec nedvíha hlavičku, len sa rozplasne a začne si cmulat ruku ... Ale inak mi príde dosť silný, na rukách sa snaží hlavičku držať, aj keď je v polohe na tygrika, ale na Tom brušku už neviem čo mám robiť aby dvíhal....motivujem ho dosť, chodili sme aj na fyzio ale tam strašne plakal....nemalo to cenu, dosť ho trápili kolíky. Na neuro nezistili nič...hrozne ma to trápi, deti v jeho veku už krásne dvíhajú
Ako to dopadlo u vás s podobným problémom ?

andreatytler
29. dec 2024

Ja by som isla spat na fyzio. Ak ste tam uz chodili asi vas tam poslali z nejakeho dovodu.
Deti placu ked musia cvicit. To by nemal byt dovod pre teba preco s tym prestat. Ako inac mu chces pomoct?
Cim dlhsie budes cakat ze to same prejde, tym tazsie bude to napravit.

banalu
29. dec 2024

Vratila by som sa na fyzio a pravidelne doma cvicila co ti ukazu. Plac dietata nie je prijemny, ale ak ma dieta problem treba cvicit, inak sa to neda. Moja tiez plakala, ale po 3 mesiacoch pravidelneho cvicenia nastalo vyrazne zlepsenie. A to ma moja reflux, z dlhsieho alebo vacsieho placu sa hned aj dogrca... cize nase cvicenia 3x denne boli masaker.

ivangeline
29. dec 2024

Do 6m, pokym som nemala istotu, ze je v pohode, len pomalsi a slabsi, tak som cvicila. Potom som sa na to vybodla. Nik nevolal. Nikoho to netrapilp. Teraz ma 6r a nema problem. 🙂

autor
29. dec 2024

Práveže nás na fyzio nik neposlal, išli sme tam radšej samy od seba, doma cvičí krásne v kľude, reve len tam. Inak paradox je že pred 2 týždňami tu hlavičku dvíhal aj na bruchu a zrazu akoby zabudol, nechápem

miskamisiq
29. dec 2024

Moje dieťa si prešlo náročnú cestu hneď po narodení a tiež v 3 mesiacoch nedvíhal hlavičku lebo nemohol byť na brušku. Z nemocnice nás hneď poslali na rehabky, kde mu chceli dat vojtovku. Nasla som si sama súkromné fyzio, kde vojtovku vylúčili a dali mi cviky. Doma sme cvičili ako mi ukázali a dieťa začalo krásne dvíhať hlávku. Chodila som s nim raz do mesiaca na fyzio, kde mi ukazovala pani cviky ako ide dieťa na štyri, potom do sedu a nakoniec ako sa správne stavia. Každu jednu návštevu prereval, cudzie prostredie, cudzi človek, cvičenie, ktoré sa mu nepáčilo. Ale to Vás nemôžeme odradiť chodiť tam, keď mu chcete pomôcť. Trosku si poreve pokým Vám ukáže cviky a v domácom prostredí ich môžete zábavnou a hravou formou praktizovať.

any3108
29. dec 2024

A nie je to len tým, že si objavil ruky a teraz si ich na bruchu cuca? Moji obaja synovia mali tiež túto fázu pár dní (možno 2 týždne) že keď boli na bruchu tak vlastne mali položenú hlavu lebo si cucali pasticky

autor
29. dec 2024

@any3108 áno presne to tak vyzerá, lebo naozaj dakedy dvíhal krásne a teraz nič, len si cucia ruku a keď mu ju vezmem, tak sa hnevá...tak verím, že je to len tým

3petka
29. dec 2024

Ja som mala predcasniatko a na bruchu nechcel byt ani sekundu. Pomohol taký vankúšik na ktorom bol a tam ho to nútilo trosku pracovať.

danielinda
29. dec 2024

Ked ju uz pekne dvihal a teraz ma fazu cucania rucicky, tak to bude tym. U nas to tak presne bolo, ked si objavil rucicky, tak nic ine ho nezaujimalo. Ked som ho dala na brusko, tak zvalil hlavu na bok a len cmulal. Bolo to okolo 3 mesiacov a asi tyzden to trvalo.