3 mesačnému synovi zarastá necht

zlostitko
8. dec 2011

Viete poradit nejaky grif? Synovi zarasta necht na nozicke, pedikerka nas odmietla s tym, ze nema take male nastroje a pediatricka nam dala framykoin. Nechcela by som s nim skoncit na chirurgii. Dakujem za akukolvek radu.

teddynko
8. dec 2011

Neviem, či ti pomôžem, ja som práve dnes bola s týmto problémom u lekára, ale so 14-ročnou dcérou. Tiež dostala framykoin a okrem toho jej mám robiť kúpeľ z repíka a harmančeka, v ktorom si má ten prst poriadne vykúpať , až potom aplikovať masť.. ak to nepomôže, vraj k chirurgovi.. Ale s takým bábätkom by som na také miesto nešla.. brániť sa nevie a bolesť je to hrozná.. až mu budeš strihať nechty na nohách, daj si záležať, aby si strihala zarovno, nie do oblúka, preto je tento problém aj u nás. Našej slečne som pohrozila, nech si neopováži strihať nechty na nohách, budem jej to robiť ja... 😠

atreyu
8. dec 2011

rozťahovať a rozťahovať...bolí to veľmi, ale mne to pomohlo....

evka4
8. dec 2011

@zlostitko skusaj aplikovat ten framykoin + repikove kupele, ked nezaberie, tak sa skus poradit na chirurgii, oni ti budu najlepsie asi vediet poradit. hlavne mu do toho teraz nevrtaj, aby si mu tam nahodou nezaniesla infekciu.

@teddynko len pre info...ak by sa to tvojej dcere zopakovalo, tak je dobre vediet, ze ten zakrok sa da absolvovat aj takmer bez bolesti...da sa to totizto umrtvit pred samotnym zakrokom...ja som to zazila aj bez umrtvenia, to bolo hrozne, chirurg mi tvrdil, ze to sa umrtvit neda, druhy raz som sla za druhym a ten mi to umrtvil a to sa absolutne neda porovnat. vobec to nebolelo, ak teda neratam pichanie injekcie, ale to bolo nic...tak ak sa to tvojej dcere zopakuje (co sa lahko moze, nakolko niektori ludi maju na zarastanie nechtov predispozicie), tak trvaj na lokalnej anesteze 🙂

janulkan
8. dec 2011

@zlostitko cez sted nechtika mu noznickami vyry taku malu ciaru (len povrchove) od konca nechtika smerom hore ako rastie - to mam od plastickeho chirurga - vystikavali mi asi 10x nechty, 2x strhavali (podotykam vzdy umrtvili!!! len ked to prestalo posobit, vtedy to bola bolest) a pod, aj tak nic nezabralo..urcite vyskusaj co radia baby hore + toto mu moze pomoct, ono tym vytvorenim ciarky by sa mal nechtik skusit znovu zrastat k miestu kde to vzniklo, cize mal by rast k stredu, nie do stran...nie je to bolestive, len fakt pozor na hlbku u tak maleho babatka ak to budes skusat

zlostitko
autor
8. dec 2011

@teddynko este skor ako by ste mali ist na chiru, vyskusakte pedikerku, naozaj vedia robit zazraky. skoda, ze nas odmietla.

zlostitko
autor
8. dec 2011

dakujem za vsetky rady, idem skusat jednu po druhej 😝

teddynko
8. dec 2011

@zlostitko Vidíš, to ma nenapadlo, tá pedikérka.. dobrý nápad, díki.. 😉

evka4
8. dec 2011

@teddynko k tej pedikerke...mne to nedokazala spravit, vrtala mi v tom asi pol hodinu, skoro som odpadla a nakoniec povedala, ze ona este nieco take nevidela a poslala ma prec. kvoli jej zasahu sa mi to cele zapalilo a nakoniec som musela ist tak ci tak na chirurgiu...ale ja som mozno narazila na nie velku odbornicku. na chirurgii mi potvrdili, ze ak je to uz zarastene, tak pedikerka si s tym neporadi. ale ako prevencia je to mozno dobry napad. 🙂

janulkan
8. dec 2011

@evka4 podla mna zalezi ako velmi zarastene 🙂 kedze mne na plastickej chir. doktor vravel ze videl prerasteny nechet na nohe uplne na druhu stranu a podobne veci...pedikerka mi uz par krat pomohla, ale musela som sa sama aj tak naucit si strihat nechty, ja to uz mam skor chronicke, proste mi nechet rastie aj doboku aj ked roh mam normalne von 🙂 trapili ma s tym od 6. rokov ☹

evka4
8. dec 2011

@janulkan mas pravdu, zalezi, ako je to zarastene, ale aj aj od zrucnosti pedikerky ☹ ja sa po mojej neblahej skusenosti k pedikerke uz nikdy neodhodlam... sla som tam v ramci prevencie, aby som sa v buducnosti vyhla chirurgii a nakoniec to aj tak dopadlo naprd...
a ty uz vobec nemusis chodit na chirurgiu? dokazala si si to sama naucit odstrihnut tak, ze ti to nezarasta? lebo ja mam asi rovnaky problem ako ty, roh nechtu vonku, ale aj tak sa tlaci doboku... a staci, ze zakopnem a navstevu na chirurgii mam istu ☹ ked si to skusam spravit sama, tak sa mi to nedari, skusam vsetky triky, ale aj tak to nedokazem... chvalabohu, ze tam nemusim chodit casto, ale asi len raz za rok...

janulkan
8. dec 2011

@evka4 no musela som sa naucit si to strihat sama, zo zaciatku to bolelo kym som vystrihavala tie kusky nechta co zarastaju, ale po case to mam uz skoro ako normalne ked si strihas necht, ze uz to nie je prirastene ku kozi, cize mierne to boli ked striham ale nie moc - samozrejme potom vydezinfikujem pre istotu a fungujem dalej, ja uz takto musim vystrihavat zakazdym ked si striham nechty na palcoch, cize tak cca 6 tyzdnov, lebo akonahle odstrihnem necht zvrchu a zboku nie, tak mi zarastie...inak ako hovors zakopnutie, pripadne nebodaj ze ma tlaci topanka je to v .... 😀 na chirurgii som nebola uz asi 10 rokov, co si pamatam tak naposledy pred stuzkovou u pedikerky 😝 inak mozno by bolo fajn skusit nejaku lepsie pedikerku ked to nemas tak casto, mne to zastiekala takym mrazom a pohode vystrihla, ale tak ta sa vyznala v tom co robi 🙂