Ahojte
3 mesačne babo na je UM a nevie sa vykakať
Mliecko mu sedí pretože nema krce
Ale sadlo mu az 5-te tak som mu musela pomáhať s rurkou a glycerinovymi čipkami
Uz kakal sam ale teraz uz tyzden sa sam nevie vykakať proste si myslim ze si nato zvykol ze on nemusí robit nic ked to urobim za neho ja
Kaká take ako ma kakat
Používame probiotiká biogaia , vítam D od jamiensonu
Plus vláknina dva krat za den
Skúsila som ho nechať vyplakať nech to urobí sam ale bohuzial nevie
Prosim pomôžte ako ho mam naucit samého kakat
Uz som zufala..
@alzbeta3425 pediater čo hovori na tieto tvoje techniky?
@alzbeta3425 ahoj, menila si nieco posledny tyzden? O vlaknine som este nepocula, nie je to zataz na crievka? Nam robilo zle mlieko zrazu v siestich tyzdnoch a pediatricka nas odsledovala tyzden a ked nepomohlo,tak zmenila ona mlieko a teraz ok. Co vam povedali na poradni?
Malý keď mal 3 mesiace, tiež sme mali obdobie, že nekakal. Nam odporučili probiotika Probiofix baby. Dávala som pred každým UM sabsimplex. Masirovala som bruško krémom Pupik a cvičili sme nozkami. Keď sa pucil, že nešlo kakat, pomohla som rektalkou ale to bolo minimum. Napravilo sa a začal pekne sam kakat.
3M je fakt malý vek na niečo "silnejšie". My sme deťom UM nikdy nedavali, takže neviem úpln epresne, čo je normálne, ale pri MM je normálne, keď dieťa nekadí 7 dni, rovnako je normálne, keď kadí 7 krát za deň.
Môžeš skúsiť ešte v lekárni splašiť rektálnu rúrku na uvoľnenie, niekedy pomôže aj teplomer do dupky.
A probiotika. Inak tak ako radia všetci - sab simplex/espumisan, masirovať bruško, cvičiť s nožkami.
@mamamasama Preco hned odcudzujete dieťa teda babo ma skusat UM cca 2 týždne a az potom sa zisti ci mu vlastne sedí a aj ked po tých 2 týždňoch ma krce tak mu nesedí a pediatrička nam menila …nosič nepomáha ked sa nevie vykakať ..zapeceny nieje kaká take aj konzistenciu aj farbu ake ma kakat ..Takze nechcem aby sa trápil ked nevie sam kakat ..masírovanie ,cvicenie.krem pupik,teplý kúpeľ ,vlažná plienka na brusko proste nic nepomáha
@mamamasama vláknina bebacare od narodenia pediatrička odporučila 🙂
@janetinka27 Nie nemenila som nic uz mesiac cca ma to mlieko
@thirstymonk Ked matka príde o mlieko akú inu moznost ma? Len to umelé pre boha
Vsetko co robim poradila nasa pediatrička
Nemenila by som mu mlieko sama od seba ked o tom nemam žiadny prehľad , tak som to radsej nechala na odborníkov
Fakt nechápem niektoré matky pisala som sem kvoli tomu ze mi niekto poradí alebo nieco take a este ma odsudzujete …prisla som si sem pre moznu pomoc alebo radu ..ako si myslim každá matka a este su niektoré nervózne ze mam vyhľadať pediatra
Česť výnimkám 🙂
@alzbeta3425 A kde ja hovorim, že je to niečo zle? Tvrdim len, že my sme UM nedavali, bo manželka ma mlieka pre pol dediny. Nikde som vas neobvinil, že davate UM a že je to niečo zle... a keď sme už pri tom, existuju aj laktačne banky, mimochodom...
@thirstymonk Nech sa paci mozte mi nájsť v okoli seredi laktačnu banku…tu to neexistuje 🙂
@alzbeta3425 Ani v našom okolí neexistuje, ale je. Ale to je predsa jedno a úplne mimo témy 🙂
@alzbeta3425
Citujem: "Mliecko mu sedí pretože nema krce"
Tak asi mu nesedí.... Keď spôsobuje problém a zapeká. To, že dieťa nemá krče, ešte neznamená, že je to ok.
Ešte mi napadlo či ste robili aj nejaké testy či nemá alergiu na mlieko, laktozu a podobne…
@jankalukasova Je to moje prve dieťa ..Niesom odborník ani pediater,keby som ,tak to sem nepisem 🙂
@alzbeta3425 ja by som určite nedávala toľko tej vlákniny, tá môže narobiť viac škody ako úžitku. A teda neviem aké dávaš mlieko ale keď dcéra mala tento problém, tak sme prešli na Kendamil ale ten drahší, neviem či bio, či aký to bol a veľmi rýchlo bolo po probléme. Predsa nemôžeš brať koliky ako jedinú bernú mincu. Keď nesadlo už 5 v poradí, tak by som sa zamyslela nad tým, či nie je problém laktóza alebo bkm...
V priebehu 3 mesiacov si 5 krat menila mlieko? Nekojene dieta nekakalo 7 dni a ty sa pytas na MK? Navstiv pediatra, prosim. Nemen mlieko, nepouzivaj rektalnu trubicku, masiruj brusko, skus vrecko s teplymi ceresnovymi kostkami, cvic nozickami. Aku vlakninu davas 3 mesacnemu? Ved prikrmovanie este nema. Nezapieklo ho? Skus nosiť v nosiči. Nenechavaj ho vyplakat.