3-mesačné bábo prestalo dvíhať hlavičku a nepáči sa mu na brušku

17. aug 2024

Ahojte. Prosim poradit. Mam 3 mesacne dievcatko, tak do 2 mesiacov dvihala hlavku krasne, vlastme od narodenia automaticky ked bola na brusku, ale posledne 2 tyzdne ju nedvihne ani slabsie. Na brusku ani nespavala, je pravda, ze posledne dni som ju na brusko davala mozno raz za den. Skusam teraz aj 5x do dna, ale ona nic, hlava na podlozke, vydrzi tak chvilu s hlavou dole a place. Myslite, ze to viem zvratit? Doteraz mala dost koliky a stale na rukach a zvislo chcela len byt, ine polohy odmietala. Obavam sa, ze jej mohlo svalstvo ochabnut. Ma cez 6 kil. Dakujem za kazdu rada. Trenovali ste drzanie hlavky na zemi, matraci? V plienke ci bez? Vdaka.

thoughtfulweirdo
17. aug 2024

A keď si ju položíš sebe na hruď poležiačky a prihováraš sa jej, aby zdvihala hlávku k tebe? To fungovalo na môjho syna, na zemi ju zdvíhať nechcel vôbec

autor
17. aug 2024

@thoughtfulweirdo no zial, od narodenia neznesie byt na mne, na tatovi, na mame na hocikom. Len zvislo a stat musim. Ziadne ze sadnut.

ivkav5
17. aug 2024

Ahojky kľudne mi aj napiš spravu, teraz som založila podobnú diskusiu ( s tou regresiou, mkrni, či to nemáte podobne). Plus som zabudla, že sa nám záhadne zlosti na fľaške

deti95060810
17. aug 2024

pre tento problém sme skončili na neurol.

anavixy
17. aug 2024

Dietatku musis aj spravne nastavit ruky, nestaci ho ´en polozit na brusko a cakat. Skus pozriet na ig profily fyzio kristy, detska fyzio mama napr. Dietatko treba davat na brusko viackrat denne, ale nie na nocny spanok. Skusila by som aj navstivit dobreho detskeho fyzioterapeuta, ci nema nieco bloknute.

autor
17. aug 2024

@deti95060810 a ake bolo riesenie?

autor
17. aug 2024

@anavixy dakujem idem pozriet.

andulka1988
17. aug 2024

Takýmto niečím som si prešla a bolo to náročné, treba cvičiť a stále opakovať nabahne znova ak ovšem nemá iný zdravotný problém ale to treba prebrať s pediatrom a potom odborníkmi.drzim palce nech je všetko v poriadku

autor
17. aug 2024

@andulka1988 dakujem. Budeme skusat, ako tu jedna zienka pisala, pozeram tie profily na ig ale nikde nie je postup ako ji mam davat a kdr mam davat jej rucky.. vsade same rady ale video ako to ma vyzerat som nenasla 🙄

surama
17. aug 2024

Nebola ockovana teraz niekedy? Niekedy je takyto docasny regres prave po ockovani, ale prejde to.

anavixy
17. aug 2024

Pozri tento vyber u detskej fyzio mamy 🙂

autor
17. aug 2024

@surama nebola. Ma ist o tyzden bude mat 3 mesiace.

autor
17. aug 2024

@anavixy dakujeem 🙂

nika511
19. aug 2024

Uvidis ze este 2-3 dni a zacne zase pekne dvihat hlavicku