3-mesačné bábo a horúčka z choroby

majlo1234
25. aug 2024

Ahoj, ochoreli sme cela rodina-bolest hrdla, teploty, sople, kasel mierny, bolest svalov. Mam babo, ktore malo minuly pondelok tri mesiace a v noci som jej namerala 39,5 v konecniku. Po podani paralenu klesla, teraz rano zase 38,4, zase som dala paralen a klesla. Ma aj miernu hnacku.
Vsade sa pise, ze babo do troch mesiacov ma vydiet pri horucke lekar. Treba to hrotit a bezat na pohotovost, ked teplota klesla? Ci pockat do zajtra, ci co robit🤯pomoc

anavixy
25. aug 2024

Pokial horucka dobre reaguje na zrazanie (pricom nemusi klesnut uplne na 37 nieco), dieta pekne papa, je dostatocne hydratovane (nema prepadnutu fontanelu, suche sliznice a dostatocne moci) a nema ine tazkosti, dycha bez problemov, tak staci ist zajtra k pediatrovi. Od horucky uz mozes davaj aj Nurofen. Lieky davkuj podla hmotnosti (paracetamol 15mg/kg vahy a nurofen 10mg/kg vahy)a nezabudni, ze musis dodrzat odstupy od jednotlivych davok a maximalnu dennu davku (striedat po 4h, paracetamol po paracetamole po 6h a nurofen po nurofene po 8h).

majlo1234
autor
25. aug 2024

@anavixy vdaka🤗

zuz1177
25. aug 2024

@majlo1234 a nemate nahodou covid? My sme toto mali presne dva tyzdne dozadu, cela rodina aj babatko a vsetxi pozitivny test. Babatko nemalo este ani 3 mesiace (chybal mu tyzden), horucky dva dni - striedala som paralen a nurofen.

snowflakenel
25. aug 2024

Pokial papa, tak chod zajtra. My sme.si tym presli minuly tyzden. Starsia.daco dopratala z tabora, mala dostala teplotu, kasel, do toho afty. Teraz sme iz chora cela.rodina.

snowflakenel
25. aug 2024

@zuz1177 jeeemine,,zas ten covid, vraj je to rozsirene. My wme tiez,chori cela rodina, hrdlo, kasel. Babatko aj,afty...

monvitka
25. aug 2024

Js by som s 3-mesacnym isla na pohotovost. To mam 3 deti a nerobim paniku. Takemu malemu sa dramaticky rychlo meni stav...to odporucanie nie je zo srandy

majlo1234
autor
25. aug 2024

Ja neviem, vraj je aj u nas covid vsade, nemame doma testy a nechcem sa trepat medzi ludi, ked nemusi 😮‍💨
Budem ju sledovat, a ak by sa zhorsila, pojdeme na pohotovost. Ake ja verim, ze to nejako prezijeme len s teplotou, starsi syn mal dva a pol dva a konec. My dospeli sme hotovi, vsetko nam je

majlo1234
autor
26. aug 2024

Ahoj, tak sme to prezili. Je to covid, vraj teraz v bratislave a okoli dost rozsirena varianta. Babo ma uz len malo cez 37, j uz nemam teplotu vobec, poradili nam letne kupele, ale nebolo treba. Vdaka za vsetky rady!