Ahoj, ochoreli sme cela rodina-bolest hrdla, teploty, sople, kasel mierny, bolest svalov. Mam babo, ktore malo minuly pondelok tri mesiace a v noci som jej namerala 39,5 v konecniku. Po podani paralenu klesla, teraz rano zase 38,4, zase som dala paralen a klesla. Ma aj miernu hnacku.
Vsade sa pise, ze babo do troch mesiacov ma vydiet pri horucke lekar. Treba to hrotit a bezat na pohotovost, ked teplota klesla? Ci pockat do zajtra, ci co robit🤯pomoc
Pokial papa, tak chod zajtra. My sme.si tym presli minuly tyzden. Starsia.daco dopratala z tabora, mala dostala teplotu, kasel, do toho afty. Teraz sme iz chora cela.rodina.
@zuz1177 jeeemine,,zas ten covid, vraj je to rozsirene. My wme tiez,chori cela rodina, hrdlo, kasel. Babatko aj,afty...
Js by som s 3-mesacnym isla na pohotovost. To mam 3 deti a nerobim paniku. Takemu malemu sa dramaticky rychlo meni stav...to odporucanie nie je zo srandy
Ja neviem, vraj je aj u nas covid vsade, nemame doma testy a nechcem sa trepat medzi ludi, ked nemusi 😮💨
Budem ju sledovat, a ak by sa zhorsila, pojdeme na pohotovost. Ake ja verim, ze to nejako prezijeme len s teplotou, starsi syn mal dva a pol dva a konec. My dospeli sme hotovi, vsetko nam je
Ahoj, tak sme to prezili. Je to covid, vraj teraz v bratislave a okoli dost rozsirena varianta. Babo ma uz len malo cez 37, j uz nemam teplotu vobec, poradili nam letne kupele, ale nebolo treba. Vdaka za vsetky rady!
Pokial horucka dobre reaguje na zrazanie (pricom nemusi klesnut uplne na 37 nieco), dieta pekne papa, je dostatocne hydratovane (nema prepadnutu fontanelu, suche sliznice a dostatocne moci) a nema ine tazkosti, dycha bez problemov, tak staci ist zajtra k pediatrovi. Od horucky uz mozes davaj aj Nurofen. Lieky davkuj podla hmotnosti (paracetamol 15mg/kg vahy a nurofen 10mg/kg vahy)a nezabudni, ze musis dodrzat odstupy od jednotlivych davok a maximalnu dennu davku (striedat po 4h, paracetamol po paracetamole po 6h a nurofen po nurofene po 8h).