3 mesačná dcérka má hnačku

danielka1982
20. aug 2012

Bola som s 3 mesačnou dcérou u detskej lekárky kôli hnačkám.Je na UM 2 mesiace a doteraz problémy neboli.Má aj v puse na ďasnách bielu bodku.Zubárka nám potvrdila,že ide o sklovinovú perlu cez ktorú sa tlačí zúbok no detská lekárka nám povedala,že na zúbok je priskoro,že je to nejaká infekcia,zajtra máme ísť na výter z konečníka..mám jej dávať kulíšek,hylak forte,paralen ak bude teplota a kvapky bio-gaia...Neviem čo jej dať skôr,zdá sa mi toho veľa.Malá slintá,cmúľa rúčky,hnačkuje ale nezvracia ani neodmieta mliečko ani čaj..Neviem čo teraz či vynechať mliečko a dať jej len ten kulíšek alebo dať kvapky biogaiu alebo hylak.

strapco13
20. aug 2012

@danielka1982 mam znamu a jej dcerka mala zubky ako 2 mesacna, su deti co sa so zubkom uz narodia..cize v 3 mesiacoch nie je skoro na zubok
a ak to videla zubarka, tak ta by mala teda vediet rozoznat zub od ineho..navyse infekcia na dasne je povlak, pluzgierik, afta..a tie su makke
ale pri zubkoch moze byt oslabena imunita, cize moze schytat nejaky virus..cize probiotika su na mieste
kulisek ak nie je dehydratacia, tak sa mi zda zbytocny, rovnako dvoje probiotika, navyse hylac sa s mliekom netoleruje
problemy z UM sa nemusia prejavit hned..nieked trva par mesiacov uzivana, je mozne teda, ze to mate aj ako reakciu na UM, cize na kravske mlieko
da sa vratit k dojceniu ak chces, poslem info

danielka1982
autor
20. aug 2012

@strapco13 bolo mi veľmi ľúto,keď mi ,,odišlo" mlieko ale stresy urobili svoje.Navyše malá bola anemická odo mňa a ja som železo užívať nemohla tak malá brala asi 6 vitamínov a k tomu moja epilepsia...Nie je nič krajšie ako dojčiť ale ja som až nadobúdala pocit,že to moje mlieko jej škodí.

bianca
20. aug 2012

@danielka1982 poznam deti co sa so zubam aj narodili a vobec si nemyslim ze je to priskoro.To co ti nakazala davat ti dala dobre.Hnacky kludne mozu byt aj od zubkov.My sme detom vzdy davali presne to co si napisala tak sa neboj.Ak neviec co je naco tak sa kludne pytaj

bianca
20. aug 2012

@danielka1982 a este.Mlieko v ziadnom pripade nevynechavaj.Je to jej jediny zdroj potravy a nic z toho nema vyzivnu hodnotu

danielka1982
autor
20. aug 2012

@bianca len neviem či jej môžem dávať súčasne mlieko aj ten kulíšek.Hylak forte mám osvedčený u deťoch aj u seba.máme ho doma stále ale bio gaia neviem ani ako často jej dávať,zatiaľ som dala 5 kvapiek.Hylak som ešte nedávala lebo neviem ako to reaguje s umelým mliekom a ten kulíšek som jej dala a vraj to ju zasýti a nepotrebuje mliečko ale práve naopak...vypila takmer celý ten sáčok a nezasýtilo ju to...musela som jej aj to UM urobiť v ryžovom vývare a zdá sa že je už spokojná len sa bojím či jej to neuškodí keď to pila za sebou s odstupom asi pol hodiny.

krpcok
20. aug 2012

@danielka1982 Ahoj moja dcerka ked mala 3 mesiace tak hnačkovala a zvracala a skončili sme na infekčnom ale nič jej nezistili. Naordinovali nám aj Hylak a aj Biogaiu tu berieme dodnes 5 kvapiek denne je to dobre na imunitu. A Hylak si daj pozor ten by sa nemal kombinovat s mliečnymi vyrobkami ale nakolko naši drobci nemožu nič iné tak si daj pozor ked dopapa moja zvykla trosku kucnut ale hylak jej pomohol najviac. Držím palce 🙂

strapco13
20. aug 2012

@danielka1982 kulisek a mlieko mozes spolu, len hylac a s mliekom nie
biogaia sa dva raz denne 5 kvapiek
lulisek nezasyti..len doplna a udrziava tekutiny
dieta potrebuje mlieko v tomto veku ana zasytenie

bianca
20. aug 2012

@danielka1982 neuskodi jej to sa neboj.Hyllak davaj medzi mliekam alebo aspon hodinu pred.Kulisek je rehydratacny roztok a nema nic spolocne s jedlom jedine vyrovnava pomer soli a vody v tele.Predpokladam ze mala az tak urputne nekadi ked vas dr neposlala do nemocky tak sa nic neboj.Hlavne ze chce pit kuliska.Nepoznam vela deti co by to vypilo.

danielka1982
autor
20. aug 2012

@strapco13
@krpcok tak kedy jej mám dávať ten Hylak keď ona papá pomenej a častejšie cca každé 2 hod.

strapco13
20. aug 2012

@danielka1982 ja by som ho nedala 😅 skor tu biogaiu..ta je dobra
hylac az ked su vacsie deti..moze sa od narodenia..ale naozaj on a mlieko nejdu dokopy

hedka17
20. aug 2012

@danielka1982 my uzivame hylak 4x denne po 4kvapky nakolko dr.nam vravel,ze aj dospeli to davkovanie ako je oznacene dobre neznasaju tak kazal radsej menej a viac krat denne. Ja mu ho davam medzi pauzami ale my papame po tych 3 hodinkach. Kulisek je kvoli mineralom kvoli tym hnackam sme ho brali aj my a to pil vzdy 60ml ked sa vykakal cca 5 dni tusim. A co sa tyka druhych probiotik zrejme ti to kazali striedat lebo aj hylak su probiotika my to striedame po 2 dni. Neboj keby to bolo vazne ako u nas poslali by vas do nemocnice 😉

danielka1982
autor
20. aug 2012

veď uvidíme ako dopadneme po tom zajtrajšom výtere..papá mliečko Hipp bio combiotic a celkom dobre ho znáša na rozdiel od nutrilonu,ktorý jej nerobil dobre a aj vtedy mi doktorka povedala,že nemám mliečko meniť lebo môže trvať aj mesiace kým si zvykne ale aj tak som zmenila po 2 týždňoch,veď hádam nenechám dcéru každý deň plakať od koliky a stále grckania...už mi aj naznačovala doktorka reflux no po zmene mlieka všetko pominulo..ja sa riadim podľa doktorky ale nie vždy si myslím,že je to dobré...veď matka najlepšie vie čo jej dieťaťu robí dobre a čo nie

tinki
21. aug 2012

@danielka1982 u vás to tiež vyzerá na problém s mliekom..Ak by výter nič nepotvrdil, skús si niečo poštudovať ohľadom alergie na bielkovinu kravského mlieka.

https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/alergia-na-mliecnu-bielkovinu-kravskeho-mlieka/

maminka30
21. aug 2012

ahojte baby.....tak presne tento istý problem som mala aj ja.začali sme potom skušať všeliake mliečka.drahe,lacne.......na koniec som skončila pri obyčajnom kravskom mlieku.od toho sa malinkemu nič nedialo.rozpravala som sa o tom aj s lekarom,lebo malý mal v tedy asi 4-5mes.ak mu robili ine mliečka zlotu v brušku,tak to odsuhlasil.a malinký je zdravý,rastie nam do krasy. 😀

vonicka
21. aug 2012

@danielka1982 Moje dieta hnackovalo od 3. do 4. mesiaca. Po kazdom kojeni mal riedku, kyslo zapachajucu stolicu, castokrat zelenu. Vytery sme robili asi 5x, nikdy nic nenasli. Boli sme na vydychovom teste tolerancie laktozy, dopadol dobre, t.j. ma znasanlivost na laktozu. Ked mal 4 mesiace a 1 tyzden, vysiel mu prvy zub. Boli sme aj u 2 gastroenterologov a obaja mi povedali, ze ak pribera a prospieva, nemame to riesit. Davali sme iba BioGaia, ale aj tak to nepomahalo. Po 3. tyzdni sa to velmi mierne zacalo zlepsovat, t.j. z 8-10 stolic boli uz len 4-5. Potom to nastastie preslo uplne. Drzim palce nech sa toho zbavite.