Ahojte moje 3 dňové bábätko ostalo na novorodeneckom oddelený s tím že má zápal v krvy a teploty podávajú mu antibiotiká ja ako čerstvá mamička som sa zrútila prosím vás máte niektorá skúsenosť a bolo všetko ok ? A kedy vám vaše bábätka pustili domov ? 😭😭 som na dne mám depresiu
@vaiana2002 ahoj aj nasa mala zapal a atb v pôrodnici. Mne vtedy povedala primárka novorodeneckého že väčšinou sa berú atb 10 dni. Naša ale mala lepšie výsledky uz po 7 dňoch, tak potom nás pustili. Držte sa✊😊
@petronellla87 a bolo všetko v poriadku ? Mne primárka povedala že ak sa nič neskomplikuje tak po 5 dňoch ho pustia 🥺
Neboj sa, bude dobre. Ber to tak, ze dietatko je v najlepsej moznej starostlivosti. Co by si s nim robila doma, keby sa nieco stalo?
Zapal ma pravdepodobne z plodovej vody alebo streptokoka, nemala si zelenu PV alebo pozitivne BHS (ster na streptokoka)? Kazdopadne potrebuje teraz atb, tie dostava venozne, musi ich dostavat minimalne 5 dni, aby zabrali tak ako treba. Deti mavaju zvysene CRP povedzme ze bezne (nie kazde druhe, ale nie je to naozaj nic vynimocne), dostanu atb a to je cele. Netreba sa z toho zbytocne rucat. Teploty az tak casto nemavaju, to mavaju skor pri dehydratacii, ale ste v nemocnici takze urcite je on postarane tak ako ma byt. Mrzi ma akurat, ze ste separovani, snad ti jo cokoro daju na izbu, atb sa podavaju dvakrat denne cca hodinu, zbytok casu, verim, bude s tebou.
@vaiana2002 Moja dcérka tiež mala zápal zistili to na druhý deň po pôrode. Ostali sme v nemocnici 10dni (rátam to aj s pôrodom). Prvé tri dni ju mali na oddelení a potom som ju mala už pri sebe na izbe a chodili sme pichanie ATB pravidelne ešte pár dni a posledné dni už bola bez nich na pozorovanie či je všetko ok. Dopadlo o dobre našťastie ma už 20 mesiacov ani chora nebýva. Ale ten pobyt v nemocnici bolo to najhoršie čo som zažila a veľmi zle som to tam znášala (rodila som v ČR) manžel nemohol byt toľko pri mne.
@vaiana2002 ano, našťastie potom už to bolo ok, ona to mala z toho že pri pôrode sa napila plodovej vody a ta bola zakalena. Ja som to zvládala horšie ako dcérka, ale potom už bolo dobre😊
Dievčatá ja som zrútená takýto smútok som v živote necítila 😭 bojím sa o maličkého ale upokojili ste ma kúsok že vaše bábätka sú v poriadku ❤️
@vaiana2002 držím palce..iba ma zarazilo že ta nenechali hospitalizovanú s ním ..tiež sim bola takto pred rokom s päť dňovým synom 13 dni hospitalizovaná na detskom, neviem si predstaviť že by tam zostal sám asi by som ani nespala
Ahoj. V nemocnici bude dovtedy kým sa mu neznížia zápalové parametre a nepodajú sa
všetky dávky atb. Atb sa väčšinou pri takýchto zápaloch dávajú 10 dní. Takže minimálne 10 dní bude v nemocnici.