3 dni vysoké horúčky u 6-mesačného

2. máj 2024

dobry den maly ma 3 den teploty do 38.8 max striedam sirup cipky kazde 4 az 6 hodiny 6.05 bude mat 7 mesiacov
( som v UK kde som s nim aj Bola u lekara nic mi nedali mozno nejaka vyroza mozno zuby 🤷‍♀️ neriesili )
pozerali ale hrdlo uska a vsetko ok na poslednej poradni na slovensku 25.04 mi dr vravela ze idu zubky kedze nema soplik hrdlo ho neboli papa pije vodicku mliecko
nema hnacky ak ma zvysenu teplotu je aj celkom culi ak nad 38 tak viacej spi hadam ze ide o zubky.. no zaujimalo by ma ci je normalne mat take vysoke teploty pri zubkoch ( ziadne este nemame )
ci je to fakt vyroza… a ako dlho to moze trvat ci uz vyroza ci zubky dnes je to 3 den
a ja neviem ci zase ist skusit stastie ci nam nahodov nepredpisu nieco ( zdravotnictvo v Uk nieje ziadna slava som tu len par dni u rodicov ale uz lutujem ze som vobec prisla koli zdravotnictvu )
alebo ci mam este pockat par dni… a 3 dni nieje este nic strasne..? som zufala vystrasena take teploty ma prvykrat ked dam sirup teplotu ma 37 max 37.5 cize len zvysenu ak nepodam liek do 4 hodinach
vyskoci nad 38.

40tky na stastie nemal…
nejake rady skusenosti? dakujem

paty277
2. máj 2024

Pozri telíčko či nenájdeš niečo teraz sú 5,6,7 choroby

anavixy
2. máj 2024

Tazko povedat… ma aj ine tazkosti? Soplik, kaslik, nejaka vyrazka, moci dostatocne? Zo zubov by to relativne mohlo byt, no skor si myslim, ze to bude nejaka viroza typu 6. choroba.. pockala by som este do zajtra a ak teploty budu stale pretrvavat, tak znova k dr. Neviem ako to maju v UK, ale bolo by fajn vysetrit moc a vylucit uroinfekt. Ak sa do zajtra neobjavi vysev niekde na tele, v tom pripade by to skutocne mohla byt viroza. Ak bude vsetko ok, potom sa to da zvalit na zubky, hoci dlhotrvajuce horucky pri zuboch nie su velmi bezne, tam je to skor priamo pri prerezavani a ked zubok vykukne je pokoj, ked este nevidis naznak zubov, je to este dost skoro na horucku..
Teplota na lieky reaguje krasne, to je fajn. Treba lieky podavat az nad 38,5, v pripade potreby po 4h striedat ucinne latky, lieky davkovat podla vahy (nie veku) a hlavne vela tekutin. 🍀

beata_k
2. máj 2024

Skus aj domaci CRP test

autor
2. máj 2024

@anavixy nema ziadne ine tazko moci kazda plienka je mokra… pekne papa pije tekutiny…
je viacej unaveny z liekoch hadam… ale inac sa aj pohra
na tele som si nevsimla nic… par potniciek zrejme s toho ze sa vypoti vcera som bola u lekara odporucila mi len zajst.. na kliniku kde ho budu pozorovat… pri teplote ako dycha a ako mu bije srdiecko…
nic ine nam nechcema predpisat ani sa nevyjadrila o co ide len ze hrdlo a uska ma ok spominala dychacie cesty
lenze maly nema ziaden problem ani pocas spanku.. z dychanim ani nos nema upchaty ani soplik.. hrdlo mal tiez ok
uska ho nebolia… tak ja vazne neviem.. coto moze byt

autor
2. máj 2024

@beata_k snad ho tu niekde v lekarni najdem dakujem za tip

autor
2. máj 2024

@paty277
potnicky nic viac…
citala som o tom ze po 3 dnoch sa ma nieco ukazat na telicku budem pozorovat.

anavixy
2. máj 2024

Domaci crp test je vyborna vec, urcite kup, iste zozenies.
Potnicky ma kde presne? Lebo to aj nemusia byt potnicky… skus to crp doma skontrolovat a ak to bude ok, tak zatial neries. Dalsia vec ktora by sa nemusela zatial prejavit inak je ten uroinfekt, tam moze aj nemusi byt vysoke crp, to sa zasa da skontrolovat testovacimi pruzkami na moc (daju sa tiez kupit v lekarni), no treba tomu aj trosku rozumiet (lebo nie vzdy zvysena hodnota niecoho je problem). Unaveny je samozrejme z horucky, choroby, nie z liekov 🙂 pozor aj na oblecenie, ked je horucka na vrchole, treba dieta nechat v niecom tenkom a vzdusnom, nezakryvat, nebabusit (zakryvat a babusit len ked ma studene koncatiny a horucka stupa, potom odokryt).

30katrusa40
2. máj 2024

Skús dať otestovať moč. Dcéra mala takýto priebeh a mala silný zápal močových ciest mala vtedy 11 mesiacov. Tiež mi.hovorilo že sú to zuby.

katesocka
2. máj 2024

Dcéra je síce staršia (15 mesiacov) ale akurát teraz mala 3 dni teploty, štvrtý deň nič a na piaty deň začala kašľať a soplit. Prípadne takisto mi napadlo ešte dať skontrolovať moč (aj keď cika do každej plienky).

autor
2. máj 2024

ahojte hlasim sa… CRP test sa mi nepodarilo zohnat nikde
dnes cely den ziadna teplota… ku veceru
37.5
ale cely den bez teploty…
pockam este co bude zajtra.. ak sa to bude opakovat skusim ist zase ku dr ked bude mat zvysenu zase na vecer.

autor
3. máj 2024

kocky je to 6 choroba maly sa dnes vyhadzal a teplota…. nikde