3,7 ročná dcéra sa začala pocikávať aj pobede. Poradíte?

michaela025
13. feb 2015

je to normalne ze mala ma 3,7roka a od novembra sa mi zacala pocikavat predtym mí to nerobila je sice stale chora ale nepocikavala sa chceli sme davat aj plienky na noc ale nechce place neviem ci to mam s dr. riesit aj som vravela ze sa zacala pocikavat natierame jej ritku rybacim kremou furt je vyparena ked cika aj kaka pali au to

sissy27
13. feb 2015

smer lekár - môže to byť nejaký zápal močových ciest, zväčšená nosohltanová mandla, alebo kopec iných vecí...
a trošku off topic, ale nedá mi 😅 3,7 ročná ? 😅 to už je aký prepočet...

pribinak
13. feb 2015

Ja by som zobrala vzorku mocu doktorke nech to da na rozbor, najskor treba vylucit chorobu a potom mozno hladat psychicku pricinu pocikavania sa
Plienku by som uz takej velkej kocke nedavala, obzvlast ak nechce

preshibana
13. feb 2015

A je to s prestavkami?Ci v kuse, to pocuravacie obdobie?My sme mali to iste v septembri, mala mala vtedy 2r a 10m, zistili jej nahodou zapal mocovych ciest....preslo to aj pomocou liekov...a teraz, pred 2 tyzdnami znova....palenie, pocuravanie, zdrziavanie curania....netuklo nam, ze by to mohol byt zas zapal...ale sli sme k lekarke a zas sa potvrdil zapal....tak berie uz druhe balenie atb. a v pondelok na kontrolny obder mocu ideme....uz som zistila, ze kazde pocuravanie ma u nej na svedomi zapal mocovych ciest....teraz este berie lieky, ale uz ju nic nepali a zase sa vzorne pyta na zachod, aj na velku aj na malu potrebu....
Rozhodne odber mocu....a ako uz bolo spomenute, moze ist aj o psychicky povod tychto problemov....
Vela stastia kazdopadne...

andromeda_ja
13. feb 2015

Pri chorobe sa stane, ze sa dietatko zacne opat pocikavat. Po vylieceni sa sa to zvykne do dvoch tyzdnov opat napravit. Ak Ste chorlavi s kludnym svedomim dajte skontrolovat aj moc. Pricina moze byt aj nejaka velka zmena v jej zivote a potrebuje si zvyknut. Plienocku ak nechce, tak nedavat. A samozrejme za pocikanie netrestat. V spanku si to ani neuvedomi a moze to potom prejst k psychickemu problemu. Takze postupne vyriesit - prvotnu chorobu, ak to pretrva, vysetrit moc a ked stale nic ostava uz len zahojit dusicku.