Ahojte mamky, prosim o radu. Mam 3.5 rocneho syna, v priebehu poslednych 2 tyzdnov som bola tyzden odcestovana, synovia boli s ockom. Starsi 3.5 rocny sa zacal pokakavat. Ale nie, ze uplne nalozi do gati, len zaspini a niekolko x za den. A trva to doteraz. Myslela som, ze to je nejaka reakcia nato, ze uz mu chybam, ale uz som zopar dni doma a pokracuje to. Odo mna ma ozaj dost pozornosti, aspon ja to tak vnimam. Vzdy bol on skor na mna a mladsi na ocka. Vsade chodi so mnou, cely den sa rozprava, chodime von, na vylety, doma sa hrame, mojkame, pomaha mi so vsetkym. On sam nevie povedat preco to robi, vzdy si vymysli nejaku vyhovorku ( ze nemal nocnik v noci napr - mal, vzdy ma...ze vonku nebol zachod tak on nesiel...atd). Ani sa neprizna, ze sa pokakal, vzdy nato prideme az my. Mate niekto skusenost s tymto ?? Od septembra ide konecne do skolky a ja si neviem predstavit ako by to tam fungovalo keby s tym pokracoval. Ako mu pomoct ? Co to znamena cele ?? Mam kontaktovat nejakeho detskeho psychologa ?? Dakujem za rady.
Btw je odplienkovany od 2 r komplet.
@mer12 ok čítam ze týždeň, aj to je dosť. Bolo to prvý krát? Bol zvyknutý ostat s mužom tak dlho? Dáš za muža ruku do ohňa že sa vie ovládať a zvládať detske vrtochy?
@simona20201309 bola som na skoleni , syn vedel o tom, ze odchadzam aj kam a preco, volali sme spolu 2 x za den cez video, vzdy vyzeral byt uplne v pohode, asi raz povedal, ze mu chybam a kedy uz pridem...uz bol viac x takto s muzom, ale vzdy najviac tie 4 dni, aj u svokry bol viac x na 1-2 noci ...rozpravala som sa s nim, nevie preco to robí...dakujem za rady, skusim vyhladat niekoho
@mer12 aha, tak to by som tiež neocakavala že ho to až tak vezme. Ale to pokakavanie je určite problém ktorý treba riešiť. Držím prsty
@simona20201309 vdaka 😊
@mer12 ahoj, tiež mam tento problém takisto mam 3,5 ročného syna ale mne to robí už dlhšiu dobu..najskôr sa len docikaval že si ucvrkol až potom išiel cikať a teraz robí to, že ide na zachod sa vykakať až keď už ma niečo na slipoch..tiež som z toho zúfalá, obvodná mi vravela že to ešte nemám riešiť, ale ja už hľadám psychológa..nakoľko bol bez plienok od roka a pol a pekne sa sám pýtal pričom tento problém s cikanim a kakanim nám trvá už dosť dlho s prestávkami možno aj rok..
@lindalindusa aj my sme mali toto cikanie, ale to uz preslo ( dokonca mal take, ze proste rano sa zobudime a cela postel ocurana asi 2 tyzdne toto trvalo)...ja som sa s nim skusila este raz porozpravat, uistila som ho, ze ho lubim a stale budem a nejak to asi zabralo, len 1 nehoda ba odvtedy, ale asi aj toho psychologa vyhľadám
@mer12 za akých okolností si bola odcestovaná? 3,5r si najprv vysvetlila kam ideš a prečo? 2tyzdne je strašne veľa. Ja si to neviem predstaviť ani pri 5rocnej.
Podla mňa zažil sok a má z toho traumu. Nenechala by som to na náhodu ci to prejde ale poradila by som sa s psychológom.
Skúšala si sa s ním o tom baviť?