3,5 ročná sa začala zrazu pocikávať

cruz741
14. aug 2017

Ahojte,
Chcem poprosiť o rady a skúsenosti mamín,čo si prešli niečím podobným..Tak v skratke sa budem snažiť opísa5 problém..Dcéra má 3,5 roka..Bez plienky aj v noci je zhruba od 2 rokov..Čiže rok fungovala úplne bezproblémovo aj v noci bez plienky,nikdy sa nepocikala..Začala sa pocikávať niekedy v januári..Bajprv sporadicky,neskôr stále častejšie..teraz je to skoro každý deň.Mala často nádchy,doktorka to pripisovala veľkej nosnej mandli,tak sme ju dali vybrať,pocikávanie však neprestalo,ale sa zhoršilo..Pocikáva sa aj v škôlke,každý deň chodím domov s paplónom na pranie😢..Pritom nastúpila v septembri,nemala ani 3 roky a do januára sa nepocikala ani raz😒Moč má v poriadku,lekári sa s tým absolútne nechcú zaoberať,až po 5 roku,čo ma štve..Urobili sme opatrenie,klasika,nepiť po piatej,okolo desiatej ju ešte posadím na Wc a napriek tomu sa dokáže pocikať aj 2 krát za noc...Svokra na mňa tlačí,aby som jej dala na noc plienkové nohavičky,podľa mňa by to bol ale krok späť..Ďakujem za každú radu a postreh,čo sa osvedčilo Vám👍..
P.s..Kratšie sa to napísať nedalo😉

bluka2
14. aug 2017

Nieco sa stalo, doma, v skolke, pytala si sa jej?

pribinak
14. aug 2017

Nieco sa muselo udiať, ak to nevies z nej vytiahnuť ty, skus detsku psychologicku

cruz741
autor
14. aug 2017

@bluka2 Nič podstatné,teda z môjho pohľadu sa nestalo..Žije v harmonickej rodine,nehádame sa,v škôlke je obľúbená...Keď sa jej opýtam,povie,že zaspala..Je pravda,že má dvoch starších súrodencov(5,6) a večne sú v sebe,bojuje s nimi,chvíľu je dobre,potom zle..Ona celkovo je rada stredobodom pozornosti a dosť na nich žiarli...Ale napríklad teraz v auguste sme boli na návšteve u môjho brata,spali na rozťahovacej sedačke zo zamatu,nemala ani podložku,tak som sa každý večer modlila,aby sa nepocikala,večer som jej to prízvukovala,prosila som ju a nepocikala sa celý týždeň..

stanka4891
14. aug 2017

@cruz741 mali sme podobny problem s krstnatom.. nerisilo sa to, zacal sa aj pokakavat.. nakoniec sa zistilo, ze bola za tym sikana v skolke.. nevravim, ze to u vas bude rovnake, jednoznacne by som ale vyhladala psychologa, najma, ak je mala inak zdrava.. ten na to pride a poradi aj, ako to riesit

babulina
14. aug 2017

@cruz741 plienka by bola krok spat, skuste si urobit na chladnicku nastenku kde si budete znacit suche a mokre dni (slniecka mraky) za neprerusene suche dni slubit odmenu nieco naco sa tesi, za mokre ju nekarhat iba zaznacit, my sme to robili pri problemoch s kakanim, malo to dost uspech lebo mal motivaciu

bluka2
14. aug 2017

@cruz741 Ak to v auguste tyzden zvladla, bude to psychicke. Doktori ti nepomozu a ja bohuzial tiez nie 😕 ale drzim vam palce!

naty_s
14. aug 2017

U nas podobne, zacala sa pocikavat v skolke. Najprv sem-tam, potom uz denne. Bol za tym mesacny zaskok za ucitelku, ktora musela cerpat osobne volno. Po jej navrate pocikavanie prestalo. Takze u nas tiez psychika.

siska53
14. aug 2017

@cruz741 tiez si myslim,ze sz muselo nieco stat,cize skor psychika.. Nasa sa tiez zacala pocikavat - ako protest voci tomu,ze sme ju dali do skolky,tak sa tam tak 3-4x do tyzdna pocikala.to bolo v sukromnej.. V statnej so zas nasla iny typ protestu,ale tam sa obcas nehoda stala skor tak,ze nestihla alebo sa hanbila vypytat (takto sa i pokakala,ale tam.to uz boli nehody -3-4xza 2roky).
Maly mal tiez 2nehody suvisiace s tym,ze jednak bol chory,jednak este prebiehal.proces adaptacie..

Ja by som.patrala,nejak mozno nenapadko hrou na skolku.. Ci tam.nieco nevysvitne..

Alebo-neupozornujete na to,odkedy sa jej to stalo? Ci to nie je jej sposob ako putat pozornost,kedze pises,ze je rada stredom.pozornosti.
Nasej sa este tiez raz za cas podari nehoda,ma uz ale 5r ,nebyva to casto takto nahodou,skor ako ked sa rozcul,na nieco nastve a rozreve,odide do nej izby,tak vtedy sz niekedy aj pocika.. Ci je to naschval alebo nie- kedze reve,je nastvana,drziaky menej funguju,som dodnes nevypatrala..lebo inak vydrzi pekne dlho (zvacsa viac ako ja).

jankalukasova
14. aug 2017

Fuha... a neprisiel do skolky niekto novy? Spolziaci alebo ucitelka? Alebo nieco podobne? Skus ju motivovat, ked ten tyzden zvladla,tak to bude v hlavicke. A svokra nech sa stara o seba..co? Ona perie perinku??

kluska
14. aug 2017

@cruz741 no plienku nedavaj, je to urcite psychickeho charakteru. Nieco sa muselo stat, nieco ju trapi, musi to mat nejaku pricinu a ty musis zistit co je za tym. Nenapadne ssa opytat dcerky, ked si myslis, ze doma je vsetko v poriadku, tak problem musi byt v skolke alebo ked ju zvykne pravidelne niekto strazit, tak potom aj tam moze byt problem. Porozpravaj sa aj s ucitelkami v skolke, pripadne opytaj sa deti v tej skolke. Svokre povedz nech si necha blbe komentare pre seba, tiez neroz z toho pocikavania sa velke halo a problem cislo 1. Dieta, ktore je bez plienky uz dlho a nie je chore a pravidelne sa pocikava, tak musi mat nejaky psychicky problem a tym pocikavanim dava najavo, ze sa nieco deje. Vela stastia

katkalubkova
14. aug 2017

mne sa tiez zacal starsi pocikavat, ked nastupil do skolky, mal to, ale z prechladnutia. Vtedy tam nekurili a sedaval, hraval sa na zemi

dadi21
10. okt 2017

Dievčatá pridám sa do diskusie lebo som už zúfalá.Dcerka má 4roky (v januári bude mať 5). Akurát máme problém s tým pocikavanim. Na začiatok poviem že tento problém sa vyskytol aj u mňa ako dieťaťa a trvalo to do 10rokov,neviem teda či by mohlo ísť o nejaký dedičný problém..? Bez plienky v noci je asi od 3rokov,ale je to beznádejne...sú noci keď sa zobudí sama že jej treba cikať, niekedy vydrží celú noc. Bolo obdobie že aj mesiac sa nepocikala, niekedy ťaháme šnúru 2tyzdne...už sme nastavili aj režim, po 6 nepiť, sprcha, pozrie rozpravku, večer vypije kúsok mliecka,rozprávku a spat. Okolo pol11 ju zvyknem dať cikať a niekedy to vydrží do tej 2,dnes v noci som posteľ a ju prezliekala už 2krat 😢.boli sme u lekára poslala nás zatiaľ na sono mechúra a obličiek, tam je všetko ok. Pýtala som sa aj v škôlke či sa niečo nedeje, či nemá nejaký stres nakolko sa zmenila učiteľka (ale pocikavala sa aj keď mali pôvodnú),či nemá problém z deťmi...ale bolo povedané že je všetko ok. Každopádne nerada by som to riešila nejakými liekmi a behackami po nemocnici...skôr ak máte skúsenosť s nejakými prírodnými metódami...dakujem

kluska
10. okt 2017

@dadi21 osobne by som sa dcerky opytala ci chce na noc plienku alebo nohavicky a tak sa pytat stale pred spanim. Zbytocne to riesit nejakymi liekmi, ide o to, ze tvoja dcerka nie je este vyzreta na to aby spala bez plienky, kedze ju aj budis a aj tak sa popisa. Moj starsi sa zbavil nocnej plienky sam od seba pred 3 rokom a to aj pil na noc este 240ml mlieka a nic, akurat sa popisaval ked zacal skolku, rok bolo bez nehody a teraz os septembra asi 3x, zase skolka. Nikdy som ho nemusela budit, bud sam zahlasil alebo vyzdral celu noc. Ale mam kamosku co jej syn do 5 rokov mal plienku na noc a aj ked mu ju dala prec, musela ho budit. Nocna plienka je inak v pohode do 5-6 roku, ze sa to vobec dovtedy neriesi nikde.