Ahojte mamičky.Poprosím vás o radu a názor,lebo som už zúfalá.Moja 3 a pol ročná dcéra prišla v piatok pred týždňom zo škôlky s horúčkou 38,1.Cez víkend som to neriešila,akurát pri horúčke nad 38 som jej podala nurofen.Žiadne iné príznaky choroby nemala.Bola čulá,papala....Cez deň nurofen ani nepotrebovala,boli to teploty do 38 až večer jej stúpala do max.38,6 po podaní lieku jej však pekne išli dole.V utorok mi to už nedalo,zašla som s ňou k lekárke.KO bol ok,sedimentácia moču takisto,a CRP 14.Vraj to bude viroza,ktorá trvá tak cca 5dní,tak máme počkať,že už by to malo ustupovať.....Vo štvrtok už mala zvýšenú teplotu len okolo obeda a večer.Ale bola som z toho už poriadne nervozna,tak som zašla na pohotovosť,skontrolovať CRP,či sa jej od utorka nezvýšilo.V štvrtok mala 9.Začala mi aj sopliť a pokašliavať,ale nič dramatické.Včera teplotku nemala celý deň,až večer 37,9.Dala som ju spať bez liekov,aby sa s tým organizmus vysporiadal sám.Aj sa vysporiadal.Ráno vstala bez teplotky.Teraz má momentálne takú nijakú 37,1.Ale je to už 8deň.Som z toho už na prášky.Máte niektorá skúsenosť s niečim takým?Poraďte mi prosím.Čo mám robiť?????
@senta_sofia Neskutočne ma to stresuje,teplotu jej merám každú hodinu ako trafená,a aj keď viem,že 37,1 nieje nič hrozné,tým že je to 8deň,tak stresujem už aj pri tom.Ale ďakujem.Troška si ma ukľudnila 😉
@no,u nás je to tiež tak,že pobehuje,hrá sa.Od prvého dňa,aj keď mala ešte tie vyššie teploty,nieje na nej nič vidieť.Inokedy keď teplotovala,tak pri 38 už plakala že ju pália oči a bolo jej zle.Teraz nič....Mala 38,6 a bola úplne v poriadku.Kebyže jej nezmerám teplotu,tak ani netuším,že má toľko.....
@senta_sofia
@miriam11 a nebrali ste antibiotika?Lebo už aj túto možnosť som zvažovala.....
Ja som raz prisla s dcerou na pohotovost s teplotou 38.5 a lekatka mi ani nechcela verit lebo v cakarni pobehovala a neobsedela. Uverila ked jej zmerali teplotu. Takze niektore deti proste v posteli neodlezia. Moje myslim az okolo piateho roku odlezali. Ale ako trojrocne nehrozilo. Ak je crp nizke tak treba vydrzata cakat ako sa to bude vyvijat.
@tinusa3333 ja som sla lekarke na 7. den,co mal teplotu a kedze mal CRP nizke a vsetko ostatne v poriadku,tak nezvazovala antibiotika.
syn keď mal 2,5r mal takto 9 dní teploty nonstop medzi 37,7-39 a ani nešli moc zraziť, max o necelý stupeň. Ale on to mal po očkovaní čo asi nebude váš prípad. Inak bol čulý a keď mal teplotu do 38, tak sa veselo hral a "skákal mi doma po hlave". Doktori odmietli uznať že je to očkovaní, vraj si prechádza nejakou virózou ale nijako inak sa teda neprejavila, teplota sama ustúpila po tých 9 dňoch
@senta_sofia a po koľkých dňoch vám to skončilo?
@tinusa3333 po 8
@tinusa3333 Nam sa to stalo tiez, ze sa takto vliekli teploty vyse tyzdna a potom to utalo, akurat u nas teda boli od zaciatku nizsie, vzdy rano bez teploty a okolo obeda zacala stupat a potom k veceru, preslo to same, CRP mal tiez len 8. Verim ti, ze uz si z toho na prasky, ale dufam, ze aj u vas to odide tak, ako prislo 🙂