Ahojte. Viem, že takéto otázky tu už boli. Mám strach a obavy o moju dcérku. A práve preto by som požiadala skôr o pozitívne reakcie. Naša maličká dcérka sa začala vytláčať do luku. Viem ju nakojiť, trošku, možno 10 minút sa pohrať prebaliť a už sa začne podráždene pretačať do lúku, zabalím ju do perinky a uspať. Myslela som si, že tak prejavuje únavu. Ale na internete sú spomínané autizmus, mozgová obrna. Nežijeme na Slovensku, takže vojtovka neprichádza do úvahy.
@im709vf ďakujem. K fyzioterapeutke sme objednaní na budúcu stredu. Aj nad tým som rozmýšľala, no predtým to sem tam robila ale teraz je to intenzívnejšie a ppdráždenejšie. Kaka, prudká pravidelne, dnes zatiaľ len taký prdík mala v plienke, preto tiež uvažujem nad bolesťou bruška.
čím skôr k lekárke... my sme s týmto dlho predlho cvičili vojtovku...
@deti95060810 a pomohlo? Ja som to doktorovi hovorila keď mala 8 týždňov, povedal, že to je normálne. A potom sme boli u inej doktorky a ta povedala, že to deti robia. Znovu nie sme na Slovensku. Buďte šťastné, že ste na Slovensku, tu sa preventívne nič nerobí. Na ďalšiu preventívnu prehliadku ideme až keď bude mať rok a posledná preventívna bola keď mala 8 týždňov. Nie je predčasne narodená. Prirodzený pôrod v 40 týždni.
Ešte som rozmýšľala, či to nemôže mať z protirotavirusovej vakcíny. Minulý týždeň vo štvrtok sme to absolvovali.
@naritaka no niekedy staci malo pri synovi som nemohla parky lebo z nich grcal a pri dcere som nemohla rascovu polievku takzw vadit moze hocico treba si odsledovat… no ako sa naucil otacat tak to ustalo oblubil si polohu na brusku a bolo to fajn… dcera ma 18 mesiacov a este teraz robi luk ked ju boli brucho
@naritaka mali sme všetko čo ty píšeš, .... len si zas nemyslím že je to až taká výhra slovenské zdravotníctvo... mohla by som písať román .
inak dobrého fyzioterapeuta s vojtovkou si môžeš zaplatiť aj sama... koniec koncov tak sme skončili aj my - a to sme na sk... kde si ?
@deti95060810 tu vojtovka nerobia. Myslím, že je to rozšírené najmä v Čechách a na Slovensku. Mame na stredu objednanú fyzioterapeutku, samozrejme, že si ju platíme. Má napísané, že využívajú bobath terapiu. Ale budúca streda je ďaleko pre ustráchanú matku.
Nemôžme mať aj reflux aj vtedy sa babetka prehynaju.
@naritaka je to uplne normalne resp. relativne caste 🤷♀️ moj maly nemal problem s bruskom, nemal problem s refluxom a v istom obdobi sa aj tak prehynal do luku, hlavne ked bol nespokojny same to preslo ani neviem kedy 🙃 teraz ma pol roka
pre klud svojho svedomia sme ho v 4M zobrali sukromne fyzioterapeutke, ta povedala, ze vsetko je v poriadku a vyvija sa ako ma a viac neriesim (sli sme tam len tak nie pre ten luk)
U nas sa tak prejavovala intolerancia laktozy. Bolelo ho brusko, neskor sa tak vypinal aj pri kojeni. Musela som prestat kojit.
Ahoj. My sme mali presne tento istý problém. Zlom bol po druhom očkovaní. Leteli sme s malým na pohotovosť, že má nežiadúce účinky na vakcínu. Stále sa prehýbal do luku, na brušku veľmi plakal. Toto bolo asi “najhoršie” obdobie. Vieš prečo? Chcel sa nosiť len na rukách a všetko vidieť. Aká hlúposť, však? Tiež sme mysleli, že ho bruško boli (pritom sme nikdy nemali problém s kolikami). Trvalo to dva mesiace. Dlhé dva mesiace až kým sa nezačal plaziť. Nezabudnem na to vykúpenie 😂 pevne verím, že je to aj váš prípad, lebo úplne všetko, čo si napísala sme prežili aj my.
A ešte..tiež som ho musela “na silu” dojčiť. Tiež sa pri tom vytáčal. Inak ako po leziačky som nedojčila. Bol to boj. Držím ti palce, nech je to len “toto” pevne nervy. ❤️
Po zobudení a nakojeni sa riadne vykakala. Durch sa prekakala. Ideme aj tak na pohotovosť ako nám odporučili nech ju poriadne pozrú.
@dominika0126 presne, aj my sme po druhom očkovaní. Človek chce robiť všetko ako má a potom ma strach či neublíži. Veľmi sme váhali s očkovanim.
@naritaka ahoj. Naša malinka sa tiez neskutocne prehybala. Pomohli nam probiotika, ale teda mame aj zvyseny svalovy tonus cvicime vojtovku. Ale po nasadeni probiotik bol vidiet krasny rozdiel. Aj ked nasa pediatricka tvrdi ze to jej urcite nepomohlo. Ked sme u dr zacali riesit to prehybanie tak nas odbila ze to je take netypicke a ja som rodic ja mam vediet. Sama som si ziadala papiere na neurologiu. Ano tiez som vsade citala mozgovu obrnu. Tak sme riesili aj sono mozgu. Neskutocne sa mi ulavilo, ked som vedela ze je vsetko ok. Velmi skoro sme to podchytili tak je dobre. V 3 mesiacoch uz sme riesili neuro a rehabilitacie. A este dodam ze bola iba dojcena.
moji to robili ked ich bolelo brusko alebo sa snazili na to brusko otocit nebude to aj vas pripad?