3,5 mesačné dieťa grcká, ale reflux nemá

rachel978
10. nov 2014

Mám 3,5 mesačného syna, ktorý začal viacej grckať ako je bežné. Dokonca sa nám stalo, že pri kupaní sa nadýchol grcky a nevedel sa nadýchnúť. Boli sme aj na usg brucha a nemá reflux, len je zaplynený. Dneska sa mu na radu lekárov dala Nutriton a vôbec mu nepomohol skôr sa ešte viacej pogrcal, boli sme aj v nemoc. kde okrem usg nič neurobili. Neviete čo to môže byť?

ziarcanka
10. nov 2014

@rachel978 Ahoj,
vracia tak, že sa mu len vygrcne, alebo ho normálne napína - ako dospeláka?

rachel978
autor
10. nov 2014

@ziarcanka ja neviem či ho napína, normálne sa pogrcá aj dve hodiny po jedle, nevšimla som že by ho naplo, grgne si a pogrcá sa aj 5-6 krát po jedle.

ziarcanka
10. nov 2014

@rachel978 Ak ho nenapína, tak vylučujem našu diagnózu 🙂 , zrejme to bude súvisieť s tými plynmi keď aj viac grgá. Bruško ho nebolí? Ak si dávala nutriton, predpokladám, že kojíš - možno by som skúsila inú polohu, aby nehltal toľko vzduchu a papať častejšie, aby nebol veľmi hladný, lebo potom môže papať hltavo a spapá aj veľa vzduchu.
Môj prvý drobec bol majster sveta v grcaní, povracal sa na každej jame v chodníku ☹ - tak bol stále hladný, stále plakal, bolo to hrozné obdobie...

zabina27
10. nov 2014

nemoze sa proste "prejest"? nas maly je taky jedak, ze niekedy nevie, kedy ma dost, ked bol mensi, tiez grckal, nie vzdy, ale niekedy castejsie, nam v nemocnici povedali, ze sa proste prejeda, ze mu nemame tolko davat... kojis? mozno je len pahltny a prebytok vygrcka

ushuaia
10. nov 2014

@rachel978 moze ist aj o tichy reflux...to jest ze natravene mlieko spolu s kyseliny sa vracia spat do hltana...tieto deti mozu ale aj nemusia vracat...skus pouzit mlieko s AR formulou...anitrefluxove...potom uvidis...,vzys nohy postielky, nechaj drobca viac raz odgrgnut pocas krmenia...aj vela nahltaneho zvduchu moze sposobovat tieto tazkosti...

rachel978
autor
10. nov 2014

@ziarcanka @zabina27 Práve že bruško ho nebolí, keď je najedený prebalený tak je spokojný, začne len mrčať, krútiť sa, dvihnem ho grgne si a grcne si, ja ani nevidím, či ho napne, keďže ho ani nevidím. Inak je to veľmi spokojné dieťa, keby nie toho. Preto nás zobrali do nemocnice, lebo vygrcal žlč.
Už mám nervy aj na nemocnicu, tak nás tam zobrali, tri dni sme tam boli a len ho sledovali koľko vypije, čo sa ani niekedy nedalo, kedže som ho položila na váhu, on už bol nervózny tak so sebou hádzal že stále vyšlo iné číslo na váhe, tak sa na to potom vykašlala, kedže to nemalo zmysel. A za tri dni nám urobili len usg brucha a hlavy a poslali nás domov s tým, že mu mám pridať ešte Nutritot, z toho sa tak pogrcal ako z ničoho predtým, tak už to nedávam vôbec. V nemocnici mi vraveli,či nemá alergiu na kravské mlieko, tak som aj toto vylúčila ale len od stredy dovtedy som pila.
Ten nutriton som mu dala len pred kojením ako kašičku, možno som mu dala toho priveľa. Ja už neviem?
Ano je často a stále mu dávam keď si pýta, ale nemám pocit, že by sa prejedal. Ale hltá niekedy priveľa vzduchu. Narodil sa väčší mal 4,3 kg. Teraz váži asi 7 kg.

rachel978
autor
10. nov 2014

@ushuaia ja ho kojím. Toto som skúšala počas kojenia ho dvihnúť a dať ogrgnúť, strašne plakal a ani si neodgrgol. ano to mi potvrdili že mám veľa plynov v brušku na to mu dávam infacol a probiotiká len 6 dní. Aj sa mi zdalo že bruško sa mu zmenšilo, ale že vraj plyny tam má stále.

ushuaia
10. nov 2014

@rachel978 aha, tak skus...pocvicit nozickami, dalej jemna masaz bruska v smere hodinovych ruciciek...-pohne crievka...dalej skus pouzit rektalnu rurku alebo teplomer...tiez mozu pomoct odchodu prdikov...teply obklad na brusko alebo teply kupel moze tiez pomoct, feniklovy caj a nakoniec co ti mozem pvedat do cca 4-5 mesiacov by mohol problem vymiznut...drzim vam palceky