moja sestra ma uz 3,5mesacnu dcerku a stale ma problem s travenim,zatial ju este koji lebo kupovane mlieko odmieta, skoro vzdy po napapani aj ked sa jej ulavi dost place niekedy aj pol dna s mensimi prestavkami taktiez dost malo spi, je to uz od narodenia,podava jej aj sirupcek na travenie, trochu zabera, aj ked sa uz trosku polepsilo stale je na rukach a place,lekarka konstatovala ze je v poriadku aj pribera dost,pri placi natahuje rucky aj nozky akoby ju daco bolelo,skusali sme aj masaz bruska,zabralo to ako kedy,aj caje,nevieme co este skusit, za rady dakujeme.............
Ak tie ťažkosti pretrvávajú, skús sa spýtať lekárky, či to nemôže byť aj alergia na mlieko alebo na mliečny cukor /laktóza/. Je veľa prípadov, kedy sa u malých detí zistí intolerancia na mlieko a mliečne výrobky. Dúfam, že sa to nepotvrdí, lebo bezlaktózová strava je dosť náročná, ale určite by si to nemala zanedbať.
skús polohovať na bruško, ak máš monitor dychu tak nemusíš byť pri nej............ale ak nie tak len vtedy keď budeš s nou............aj môj to mal ale z toho,že mal pruh ako predčasne narodené deti to majú ☹ . Masáže bruška ukludňujú 🙂 tak ešte jedna vec skoro som zabudla. Nerozširujú sa ďasienka aj zúbky môžu potrápi ☹ ť. Píšem si s jednou mamkou a im prvý zub vyšiel v treťo mes.bola som z toho hotová ale mojej sesternici sa malý narodil s dvomi zúbkami 😀