3,5-mesačná dcérka chrapčí

21. mar 2023

Ahojte , viete mi poradiť niečo pre dcérku ? Už takmer dva týždne chrapci , má soplíky , niekedy z toho aj kašle . Soplíky odsávam odsávačkou sú číre, nemá ani teplotu . Minuly týždeň ju mala doktorka očkovať samozrejme to odložila že mám dávať sinupret quixx physiomer alebo nasivin . Nepomohol jej solmucol ani nasivin . Viete mi niečo prosím poradiť ? Veľmi sa bojím že sa jej zas kvôli tomu odloží očkovanie alebo sa nebodaj zadusí ako chrapci. Ďakujem moc

slniecko5
21. mar 2023

Laryngitida? Stekotavo kašle predtým?
Určite to spomen Dr, potrebujete mať doma cipok Prednison, ten jej uvoľní hltan. Pri malom bábätku je to veľmi nebezpečné, lebo má uzucky hltan.

anavixy
21. mar 2023

Nemá náhodou reflux? Okrem spomenuteho a uz vyskusaneho by som poradila len inhalovanie, ale ak doteraz nic nepomohlo a stav je nezmeneny, hladala by som inu pricinu alebo to považovala za neskodny stav a dala tomu len cas 😒 ockovat by sa aj tak malo 2 tyzdne po chorobe, takze nie hned ako priznaky vymiznu, ALE samotny soplik bez akychkolvek inych znamok infekcie nemusia a podla niektorých lekarov by ani nemali byt dovodom na odlozenie ockovania. To vsak zalezi od konkretneho pediatra, ktory ma dieta vysetrit a individualne jeho stav posudit.
Laringitidu urcite nema… nepotrebuje ziaden prednison a je to hrtan, nie hltan.