3,5 mesačná dcéra nechce kakať po umelom mlieku

lenka3105
24. apr 2012

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či by ste mi nevedeli poradiť ohľadom kakania, keď sme na UM (Beba). Všade píšu, že kakať by deti na UM mali raz za deň, ale moja malá (3,5 mes. ) kaká len raz za 5 dní, stolicu nemá hustú, zapečené teda asi nemôže mať, je spokojná, bruško má mäkké, papá dosť. Už som z toho na nervy, nevykaká sa ani vtedy, keď jej dám do ritky teplomer, ani masáže bruška, ani feniklový čaj nepomáhajú. Neviem, či to nechať tak, doktorka mi kázala skúsiť Bebu sensitive, ale tú papáme už 4 dni a stále nekakala. Ak máte niekto s tým skúsenosti, prosím, poraďte mi, lebo už naozaj neviem, čo robím zle. vďaka

kerynka87
24. apr 2012

No neviem. my sme na UM asi do Tomáškových 2 mesiacov a s kakaním nemal nikdy problém. to som skôr ja panikárila. Lebo od 2 mesiacov kakal každý deň a potom sa stalo že sa vykakal až na tretí deň a tiež nemal žiadne problémy. Zúfalá som volala lekárovi a on mi povedal že je to normálne. Niektoré deti kakajú každý deň, niektoré raz za týždeň ( bavíme sa stále o deťoch na UM). pokiaľ dieťa nemá bolesti, prospieva, nemá stolicu riedku alebo naopak hustú, tak by malo byť všetko ok. tak neriešim. je pravda že max.pauza medzi kakaniami u nás bola 4 dni.

kokorunecka
24. apr 2012

@lenka3105 Fúúú, nemusíš robiť nič zle ... My sme tiež na UM (France lait), ale kaká teda každý deň aj 4-5krát...
Vôbec nie riedko ani nejako husto... Taká normál kašovitá stolica žltej farby...

moen
24. apr 2012

My sme malitiež problém s kakaním, začali sme s Nutrilonom HA a ten malej nesadol, bolelo ju bruško teraz sme na obyčajnom Nutrilone a pekne kaká každý deň. Možno by to chcelo zmeniť BEBU na iné mlieko. S tými umelými mliekami je to lotéria, jednému bábätku sedí, inému nie. Treba trpezlivosť, časom sa upraví aj tráviaci trakt a bude lepšie.

anjelicek26
24. apr 2012

@lenka3105 - pokial nema tvrde brusko, ma normalnu stolicu a nemava bolesti pri kakani - prosim - neriad sa tabulkami co by to ci ono dieta malo robit a nepchaj ju cajickami, nerob s nou psie kusy - ono - dieta vie, co ma robit, kazdemu travi inak a len kvoli tomu ze jedna pani povedala, ze ma kakat 1x denne ju budes kadecim moznym k tomu nutit? Teplomer do ritky :( Hadam nie. Ked sa ti ani potom nevykaka - proste kakat nemusi! Pokial mas spokojne dieta, bud spokojna aj ty.

baklik
24. apr 2012

@lenka3105 ahoj, my sme tiez na UM, ale nutrilon 1. spociatku som krmila pol na pol MM aj UM a vtedy maly kakal tak raz za 4 dni. ja som citala, ze je uplne normalne, ak dieta na UM ma stolicu raz za 4 dni a dieta na MM moze mat aj raz za 10 dni, pretoze MM je lahsie stravitelne a vstrebe sa. ako sme presli len na UM (od 2,5 mes.), tak kaka raz za den, niekedy raz za dva dni. pokial nema koliky, stolicu nema tvrdu, tak to neries. zbytocne ho trapis teplomerom.