3 - 4 mesačná spánková regresia

viki128
10. nov 2020

Žienky, klasická situácia, bábätko spávalo pekne, budilo sa v noci 1 až 2 krát na hlad. Teraz sa všetko zmenilo a budi sa každých 15 minút až každú hodinu.. Našla som už viac článkov na internete o 3-4 mesačnej spánkovej regresii, a všade sa pískalo že táto regresia neprejde sama, že matka musí podniknúť určite kroky a pomôcť mu.. No nikde nenapísali že aké!!! Neviem ako mu pomôcť, ako ho naučiť spinkať.. Ani cez deň nevie riadne spať a už ani v noci.. Viem že mu je spánku málo ale proste nevydrží spať :( viete mi niektorá poradiť čo robiť? Vyrevať ho nenechám

martyzpp
10. nov 2020

@viki128 ja som nejako nič extra nerobila. On sa v noci zobudil, dve hodiny sme sa hrali a keď už začal šúchať oči, dala som ho na prsník a zaspali. Po dvoch týždňoch prešlo. To, že sa majú robiť nejaké kroky som čítala až oveľa neskôr čiže hups 😆. Ale nič strašné sa nestalo. Cez deň som ho dávala spať na balkón, tam potiahol super dlho a večer sme zaviedli rituál pred spaním.

viki128
autor
10. nov 2020

@martyzpp no my už ideme 3 týždne a je to len horšie. Viem ze je mu spánku málo ale aj tak spať nevydrží.. A o sebe ani nehovorím

laura0107
10. nov 2020

@viki128 ja to mam zle dodnes...a to ma 13 mesiacov 😀DD nic nepomohlo 🙂

deti95060810
10. nov 2020

žeby separačná úzkosť...?
my sme nerobili nič, prešlo samé... trvalo to zopár mesiacov....

juliet86
10. nov 2020

@viki128 prosimspinkej.cz vela stastia

ivangeline
10. nov 2020

Pripoj iné metódy zaspávania. Nám funguje hmkanie a v noci, keď sa mrvi, stačí zahmkat a spí ďalej. Proste rituály pomahaju veľa. A dávať do postieľky nie tuhé dieťa ale prispate, keď dojčiš, tak po zatvorení oči a uvoľnení prsníka v ústach vybrať, nech si necucka, prípadne nahradiť cumlom. Plus po 30 z 45min je dieťa hore, lebo je v slabšom spánku a zistí, že niečo je inak ako keď zaspávalo. Takže, ak zaspáva na prse, po pol hodine len čo sa pomrvi, dať prsko a chvilu počkať. Atď..

lenuska9999
10. nov 2020

Treba zavolať detskej obvodnej lekárke , aby vypísala papierik na neurológiu a tam ho vyšetrili.. poprípade existujú ešte sirupy na prírodnej báze pre bábätká , keď majú spánkové problémy. Ja osobne mám skúsenosti so Sedaliou

miris666
10. nov 2020

Všetko to prejde samé,ako nám,asi po mesiaci

carduelis
10. nov 2020

Toto je klasický stav, novorodenec do tých 3 mesiacov spí super, a potom sa to zmení. Takýto spánok sa už nevráti a netreba sa na to upínať, že musí zase spať tak ako predtým. Bábatko dozrieva a odzrkadľuje sa to aj na spánku. V nasledujúcom roku a pol sa ten spánok bude každé 3-4 mesiace meniť a treba si na to zvyknúť. Proste sa vývíja spolu s dieťaťom. Väčšinou ked dieťa začne robiť motoricky niečo nové, tak sa zmení spánok, budí sa častejšie atď. Čiže vaša momentálna situácia je úplne normálna a prešiel si tým snáď kaźdy rodič 🙂

andreatytler
10. nov 2020

@viki128 Ja som zase citala ze spankova regresia prejde sama. Tak 4 tyzdne to trva.
Ide o to do 4 mesiacov najskor upadal do REM fazy a az po 20 minutach do hlbokeho spanku. Teraz to ma prehodene a najskor upada do hlbokeho spanku a potom do REM fazy. A najma vzdy ked sa fazy menia tak sa telo lahko zobudi. Ma teraz aj menej hlbokeho spanku a tak staci aj najmensi suchot a zobudi sa. Pre dieta je tato zmena stresujuca a potrebuje urcity cas aby sa s tym vyrovnal ale jeho spanok uz nikdy nebude taky idealny ako u novorodenca.
Tie kroky su naucit dieta aby zaspalo same po tom ako sa zobudi ale to je velmi tazke a vacsinou je tam ten plac. Ako pisali ini, treba ho dat do postielky v polospanku aby tam zaspal sam. Ked sa nauci zaspat sam, urobi to vzdy ked sa nahodou zobudi uprostred noci. Nebude potrebovat tvoju naruc alebo cumel.
Dbajte na to aby bola v izbe tma a ticho.