Žienky, klasická situácia, bábätko spávalo pekne, budilo sa v noci 1 až 2 krát na hlad. Teraz sa všetko zmenilo a budi sa každých 15 minút až každú hodinu.. Našla som už viac článkov na internete o 3-4 mesačnej spánkovej regresii, a všade sa pískalo že táto regresia neprejde sama, že matka musí podniknúť určite kroky a pomôcť mu.. No nikde nenapísali že aké!!! Neviem ako mu pomôcť, ako ho naučiť spinkať.. Ani cez deň nevie riadne spať a už ani v noci.. Viem že mu je spánku málo ale proste nevydrží spať :( viete mi niektorá poradiť čo robiť? Vyrevať ho nenechám
žeby separačná úzkosť...?
my sme nerobili nič, prešlo samé... trvalo to zopár mesiacov....
Pripoj iné metódy zaspávania. Nám funguje hmkanie a v noci, keď sa mrvi, stačí zahmkat a spí ďalej. Proste rituály pomahaju veľa. A dávať do postieľky nie tuhé dieťa ale prispate, keď dojčiš, tak po zatvorení oči a uvoľnení prsníka v ústach vybrať, nech si necucka, prípadne nahradiť cumlom. Plus po 30 z 45min je dieťa hore, lebo je v slabšom spánku a zistí, že niečo je inak ako keď zaspávalo. Takže, ak zaspáva na prse, po pol hodine len čo sa pomrvi, dať prsko a chvilu počkať. Atď..
Treba zavolať detskej obvodnej lekárke , aby vypísala papierik na neurológiu a tam ho vyšetrili.. poprípade existujú ešte sirupy na prírodnej báze pre bábätká , keď majú spánkové problémy. Ja osobne mám skúsenosti so Sedaliou
Všetko to prejde samé,ako nám,asi po mesiaci
Toto je klasický stav, novorodenec do tých 3 mesiacov spí super, a potom sa to zmení. Takýto spánok sa už nevráti a netreba sa na to upínať, že musí zase spať tak ako predtým. Bábatko dozrieva a odzrkadľuje sa to aj na spánku. V nasledujúcom roku a pol sa ten spánok bude každé 3-4 mesiace meniť a treba si na to zvyknúť. Proste sa vývíja spolu s dieťaťom. Väčšinou ked dieťa začne robiť motoricky niečo nové, tak sa zmení spánok, budí sa častejšie atď. Čiže vaša momentálna situácia je úplne normálna a prešiel si tým snáď kaźdy rodič 🙂
@viki128 Ja som zase citala ze spankova regresia prejde sama. Tak 4 tyzdne to trva.
Ide o to do 4 mesiacov najskor upadal do REM fazy a az po 20 minutach do hlbokeho spanku. Teraz to ma prehodene a najskor upada do hlbokeho spanku a potom do REM fazy. A najma vzdy ked sa fazy menia tak sa telo lahko zobudi. Ma teraz aj menej hlbokeho spanku a tak staci aj najmensi suchot a zobudi sa. Pre dieta je tato zmena stresujuca a potrebuje urcity cas aby sa s tym vyrovnal ale jeho spanok uz nikdy nebude taky idealny ako u novorodenca.
Tie kroky su naucit dieta aby zaspalo same po tom ako sa zobudi ale to je velmi tazke a vacsinou je tam ten plac. Ako pisali ini, treba ho dat do postielky v polospanku aby tam zaspal sam. Ked sa nauci zaspat sam, urobi to vzdy ked sa nahodou zobudi uprostred noci. Nebude potrebovat tvoju naruc alebo cumel.
Dbajte na to aby bola v izbe tma a ticho.
@viki128 ja som nejako nič extra nerobila. On sa v noci zobudil, dve hodiny sme sa hrali a keď už začal šúchať oči, dala som ho na prsník a zaspali. Po dvoch týždňoch prešlo. To, že sa majú robiť nejaké kroky som čítala až oveľa neskôr čiže hups 😆. Ale nič strašné sa nestalo. Cez deň som ho dávala spať na balkón, tam potiahol super dlho a večer sme zaviedli rituál pred spaním.