Ahojte,
rada by som počula skúsenosť niekoho, kto mal s dieťaťom rovnaký problém alebo ak by sa tu našiel náhodou nejaký oftalmológ.
2r dcérka máva prakticky stále uslzené očká a veľmi často aj karpavé, teda taký dožlta sekrét alebo ako to nazvať. Problémy jej začali zhruba, keď staršia začala chodiť do škôlky, vtedy mala 1.5 roka. Zrazu som jej našla vnútorný jačmeň, z jedného sa behom pár dní urobilo hneď niekoľko v oboch očkách a po intenzívnej polročnej liečbe, počas ktorej sa vyskúšali všetky maste či kvapky, sme museli podstúpiť chirurgický zákrok v plnej narkóze. Myslela som si, že bude pokoj, lebo preventívne bola ešte preliečená aj Zinnatom. No krátko potom jej začali slziť očká a začali tiež "karpavieť". Očná po operácii poradila vždy len Ophthalmo-Septonex alebo Ophthalmo-Framykoin, keď to bolo horšie. Keď sa to zopakovalo s malým rozostupom viackrát, dali sme urobiť stery aj z nosa, tam vyšla Moraxella, tá sa preliečila Pamykonom, ale na očká to nepomohlo. Už som si povedala, že jej tam nebudem dávať stále kvapky a maste, tak som opäť skúsila výplach Očiankou (ktorá nám na jačmene nikdy nepomohla, tak som na ňu akosi zanevrela) a teraz pozorujem, že keď jej vypláchnem Očiankou 1x za deň očká, je to fajn. Akonáhle to neurobím, slzia a karpavejú jej očká po 2 dňoch.
V čom by mohol byť problém a ako to riešiť???
Mne ešte napadlo, či by nebol potrebný preplach slzných kanálikov. Očnej som sa nepýtala, ale sama mi to tiež nespomenula ako možné riešenie, hoci som počula, že to nie je taký invazivny zákrok ako by sa mohlo zdať.
Ďakujem veľmi pekne za prečítanie a prípadnú radu :*
preplach slznych ciest jej na 99% pomôže,nie som laik....zatial robte masaž podla navodu na youtube....mastičky na tot nepoužívajte ,ak,tak kvapky....
Mne mama hovorila že keď som bola mama toto som mávala často aj jacmene a pod a že mi do jogurtu miešala droždie a pomahalo. Prvá dcérka to mala prvé štyri mesiace života a potom to nejak prešlo