Ahojte maminky,
Neviem si rady. Malému je presne 4 týždne dnes a uz vyše týždňa ma vyhadzanu celu tváričku. Pediatricka mi vcera hovorila ze to je ok-, ze sa telo cisti atd a ze furt len potierat repikom. To robim uz tyzden bezo zmeny . Ako vidíte pupienky su cervene s bielou hlavickou- no proste akne. Odznie to same alebo nie? Co iné mam na to dávať? Nejaký krem? Pediatricka ze nic okrem repika. A este myslite ze moze to byt z môjho materskeho mliečka? Viete poradiť alternatívne dobru koznu pre babatka v Bratislave? Prosím poraďte. Je to velmi nepekne.
@s_a no tak to teda zruším. Ale neviem ci som jedla vela sladkého- obcas si dam ale enormne mnozstva to nie su.. hmm.. ale este okresem
Prejde to same 🙂
Ale aj môj bol často takto vyrazkovy prvé týždne, ale neriešila som to, len jemu to vždy za pár dní zmizlo, ale raz mal jeden taký pupacik mini asi aj 2-3 týždne tak ma to už štvalo a vytlačila som mu ho 🙄😀
ja som davala holtov krem na pupaciky babatku, mne to poradila lekarka a pomohlo.
@babyttcirl je to úplne normálne a rovnako sa vyhadzuju aj deti na um. S kojenim to moc nemá.
@iritka a môžem to dat aj mesačne mu novorodencovi ?
Je to skarede, ale ma pravdu, prejde to, moj prvy mal take a sme chodili na kozne ako na klavir...on mal potom seboreu, tusim stafylokokoka...zlte vyrazky a potom atopicky exem v 3m. Ale toto je akne a prejde to.
Tie supinky na oboci mi pripominaju zacinajucu seboreu...moj tak mal, potom hlavicka, za uskami, cervene licka. Skus si nieco najst na nete, ja uz neviem co som davala...9r uz preslo.
@babyttcirl Náš drobec má 5t a tiež sa nám takto niekedy vyhodí. Ja osobne umývam tváričku čistou vodou stále ráno a večer a zmierni sa to a neskôr zmizne 🙂 a máš krásneho chlapčeka!🥰
@babyttcirl pozerám že do 1 roka sa nemá dávať, ale ja som na malé plochy davala
@euka210 oki , pozrem aj na seboreu 🙂 dakujem A info!
@lesnajahodka ďakujem! A aj ja - umývam rano aj vecer a este aj tým repikom.
O mojom synovi pediatrička stále vravela že to je len akné a to prejde.. a že len vodou umývať. Ale nedalo mi to, lebo to neprechádzalo a nezdalo sa mi. Tak som ho vzala ku kožnej a samozrejme tá zhrozená, že dobre že sme prišli a nasadila liečbu. Bohužiaľ malému ostali jazvičky ale snáď sa to v lete opáli trošku a zlepší. Na foto vidno ako to mal keď sme išli ku kožnej. Zmenila som pediatričku. 🤦🏻♀️
Presne takto vyzerala aj moja dcérka. Pediatrička predpísala v lekárni zarobený krém na premastenie s kyselinou mliečnou a ten veľmi pomohol.
Nám na to pediatricka odporučila kalciovu masť ale to nepomohlo naopak sa to zhoršilo, tak som pátrala na internete a narazila som na krém od Biodermy ABC Derm Péri oral a ten nám pomáha. My sme to mali najskôr iba okolo pusinky asi od sliniek a potom sa to rozšírilo na celú tváričku a tento krém nám pomáha. Natrem a do dvoch dní je to preč akurát sa nám to opakuje a neviem zistiť z čoho to je, či z jedla alebo fakt to extrémne slintanie. My máme 8 mes.
@monro a aký krem presne? Prosím poraď. Opýtam sa svojej pediatricky pri najbližšej návšteve. Ďakujem!
@babyttcirl to nemalo ziadny nazov, len sme dostali recept a namiesali to v lekarni. Na kelimku potom bolo napisane, ze na premastenie. Ale viem, ze v tom bola urea a kyselina mliecna.
@babyttcirl moja maká bola na tom podobne Bsla som sa jej nato niečo dať Nakoniec som skúsila SanAktiv krém a super zabral aj do vláskou som hej do vtierala keď mala detskú chradtu a nakoniec celé telíčko krásne vonia je velmi hustý Ôk dporucam
Podla mňa sa mohol vyhadzat aj z niečoho čo si zjedla.. Môj mal často vyrazky, keď som veľa sladkého jedla